Zabil jsem vám dítě. Nevadí,místo trestu vám udělám nové

Přiznávám,že jsem záměrně použil nadpis takový jaký jsem použil. Abych to o čem chci psát dohnal hned od začátku do maximálního absurdna.

     O řidiči Smetanovy zaznělo již názorů hodně a vesměs to byli názory,které schvalovali jeho počínání. Podle mě si všechny problémy pan Smetana zavinil sám a nevidím jediný důvod proč ho glorifikovat.

     Pokud se vrátíme na počátek celého skutku,tak zjistíme,že pan Smetana nesouhlasil s hesly,které politici měli na svých plakátech. A že s takovým autobusem nechtěl jezdit,ale že si tedy koupil ty fixy a začal domalovávat ty tykadla a psát různá hesla. Také nesouhlasím s rúznymi vyjídřeními které člověk před volbami vidí,ale to přeci není důvod k ničení cizího majetku. Protože ať se nám to líbí nebo nelíbí, zákon nerozlišuje že se jedná o předvolební plakát politické strany,nebo o fasádu mého domu,nebo o vagón metra. Prostě se jedná o cizí věc,kterou pan Smetana poničil.Není vůbec podstatné,že jen ODS vadilo,že její majetek někdo ničí. Není vůbec podstatné,že lidé jsou z politiky otrávení. Pokud se snížím k něčemu takovému,klesám na úroveň toho,koho chci takhle poškodit.

     A tím se dostávám k nadpisu článku. Ve spoustě diskuzí zaznělo že škodu uhradil,tak co se vlastně děje? Na to je odpověď ten můj nadpis. Úhrada škody je přeci samozřejmostí a za ten svůj čin byl odsouzen ke 100 hodinám obecně prospěšných prací. Trest přijal,neodvolal se. Potud ještě vše v pořádku. Doteď to vypadalo že se nakonec rozhodne zachovat jako chlap. Něco udělal,pnese za to trest. Bohužel se panSmetana rozhodl,že si bude hrát asi na mučedníka. Nepřijal ani trst domácího vězení a proto mu byl rozsudek změněn na 100 dní vezění. A zde nastal ten největší zádrhel. Nenastoupení do vězení z toho udělalo podstatně větší problém,s podstatně větší trestní sazbou. A za to vše si může pan Smetana sám.

     Proč nám naše mentalita dovoluje říkat si,že když krade soused,mohu také? Pokud chci nadávat na toho souseda,musím začít u sebe. A pokud chci začínat u sebe,tak nemohu jeden trestný čin omlouvat tím,že byl spáchan na někom,koho nemám rád.

    

Autor: Milan Tribuček | neděle 2.9.2012 19:05 | karma článku: 15,06 | přečteno: 1475x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26