Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Za 60% lidí v této zemi platí podhodnocené zdravotní pojištění stát. Např. ve Švýcarsku, kterým se pan Okamura tak často ohání  si důchodci musí připlácet na zdravotní pojištění, přičemž s jejich věkem se % odvodu z důchodu zvyšuje.

 Např. kdyby si u nás důchodci připláceli na své zdravotní pojištění měsíčně 100 korun a za další nevýdělečně činné t.j. ženy na mateřské dovolené a děti platili jejich rodiče respektive partneři rovněž 100 Kč měsíčně představovalo by to příjem pro zdravotní pojištění ve výši 7- 8 mld. korun ročně.

To by ale socialisticky laděný český národ neunesl, přitom vídám u trafiky denně desítky důchodců jak si kupují bulvární škváry, za které utratí měsíčně daleko víc než tu jednu stokorunu.

6 0
možnosti
JS

Bohužel Váš názor je menšinový. Lid si zvolil blahobyt placený státem tak to tak bude. Ja taky doma hospodařím jinak než to lidem slibuje ČSSD a rodinný rozpočet mám vyrovnaný. Zvolili jsme si oranžového prezidenta, senát, sněmovnu i kraje takže je to jasné jak lidi uvažuji a pak se nedivme,že je tolik nespokojených.

7 0
možnosti
MT

Ale tohle neplatí všichni,.Podíl státních pojištěnců je skoro 60%. Takže zbývajících 40 % platí celé zdravotnictví. Co by bylo správné? Stát dlouhodobě platí za své pojištěnce málo, což nerozporuji, ale přeci není řešení, část přímých plateb pro nemocnice zrušit, viz. ty poplatky a těch 40% obyvatel nechat zaplatit to navýšení.

2 0
možnosti
JD

někdy, když se rozhořela debata a poplatcích, tak v TV mluvil ředitel jedné velké pražské nemocnice a ten řekl, že kdyby bylo na něm, tak by poplatky zrušil, protože v rozpočtu nemocnice je to nula nula prd a administrativa s tím spojená je velká...pro něho bude samozřejmě výhodnější, když mu to zaplatí stát, než to chtít po každém jednotlivém pacientovi

4 0
možnosti
PV

Každé účetnictví má dvě strany, kdo dává a kdo dostává. Předvolební slib byl, že pacienti nebudou platit za pobyt v nemocnici. Ale nemocnice má náklady pořád stejné, takže to místo pacientů musí zaplatit někdo jiný. Tedy státní rozpočet. Slib je dodržen, nemocnice je na tom stejně a státní rozpočet utrpěl o jednu ránu víc. Upřímně řečeno - nevím nad čím se rozčilujete. Léčení a pobyt v nemocnici něco stojí a někdo to musí zaplatit. Kdo? Máte na výběr - pacient, nebo všichni lidé prostřednictvím zdravotního pojištění, nebo všichni lidé prostřednictvím daní a státního rozpočtu. Tak si vyberte.

3 0
možnosti
JD

ještě je tu 4. možnost....ty peníze ve zdravotnictví opravdu jsou, stačí nenakupovat přístroje za dvojnásobek, nestavět za nadhocnocené ceny atd.

3 0
možnosti
JD

stát dlouhodobě platí za své pojištěnce méně, než platí ostatní pojištěnci. přitom ti státní jsou ty skupiny pacientů, kteří spotřebovávají nejvíc péče. tak to stát aspoň narovná

3 0
možnosti
MT

Ale jakou má logiku, nejdříve těm nemocnicím ty peníze sebrat a poté jim je nějakou formou vracet?

mimo toho, že se tedy vlk nažral a koza zůstala celá? Splníme předvolební slib, který je nesplnitelný.

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik