Popsání situace není profesní selhání

Ale podle ROMEA.cz je. A v tom se odráží celý romský problém v České republice. V tom, že prostě si nepřiznají pravdu, že ne majorita, ale oni dělají něco špatně

               V minulém týdnu se v magazínu Onadnes objevil zajímavý rozhovor. Byl od Kláry Vítkové – Rulíkové a zabýval se problematikou paterčat. A popsala situaci z trochu jiného pohledu, než z pohledu matky.

                On již určité náznaky dával dokument Paterčata, že situace v rodině nebude tak úplně sluníčková, jak to vypadalo navenek. Ale paní Vítková – Rulíková to prostě popsala. A ano, bohužel se s ní dá souhlasit.

                Jenže to se opět nehodí do profil Kiňových jak byl sluníčkově ochráncolidskoprávnímí médii vytvořen. Skromní, pracovití, takoví netypičtí představitelé menšiny. Ale i ten mediální obraz má háček. A to jsou ty Paterčata. Kde spousta situací na hraně byla vidět.

                A v čem je tedy problém? V tom, že paní Vítková – Rulíková prostě řekla, že stát je od toho aby pomohl, ALE že za to prostě něco chce. A to něco je zodpovědnost. Dělat věci tak, jak je dělá majorita, což se z dlouhodobého hlediska ukazuje jako funkčnější systém.

                Jenže to je podle ROMEA.cz špatně. A paní Vítkovou – Rulíkovou se snaží obviňovat z profesního selhání.

                Z mé strany to již párkrát v blozích zaznělo. Romskou komunitu znám ne z doslechu, ale z dlouhodobějšího soužití pod střechou jedné nemovitosti. A třeba problém s potravinami, zmiňovaný v rozhovoru, je prostě faktem.  Přál bych všem vidět pohled na popelnice přetékající jídlem. To je prostě bohužel smutný fakt.

                A co bude tedy s Kiňovými dále? Jsou možné jen dva scénáře. Buď se rodina poupraví podle modelu manžela, tam je zajímavé to že varianta Praha padla, protože paní Kiňová chtěla být u maminky, nebo prostě rodina bude fungovat dále jak (ne)funguje. Po čase dojdou peníze na pomocníky v domácnosti a bude se řešit problém závažnější.

                Jenže to už vidím, že organizace jako ROMEA.cz budou křičet STÁTE DĚLÁŠ MÁLO.

 

Autor: Milan Tribuček | středa 7.1.2015 13:38 | karma článku: 30,84 | přečteno: 1390x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26