Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Navazuji na příspěvek níže. Jde o to, že výchova dětí je hmotně nákladná, stát tím rodičům vrátí část investic do svých dětí (nových občanů a plátců daní).

0 0
možnosti
Foto

To je, bezpochyby, smutný příběh, když lidé toužící po vlastním dítěti nemají to štěstí. Chápu i frustraci z toho plynoucí.

Na druhou stranu, ve svém článku se dopouštíte řady zjednodušení. Nejprve to nejzásadnější. Predikujete, že propopulační návrhy lidovců směřují ke zvyšování počtu oveček. Jak toho ale mají dosáhnout? Představte si, že vy sám byste na tuto aktivitu přistoupil a měl byste několik dětí. Jak mohou lidovci dosáhnout toho, že Vaše děti rozšíří řady křesťanů, když vy sám jste vůči církvím evidentně záporně naladěn? Můžete mi toto, autore, nějak rozumně vysvětlit? Krom toho, křesťanské rodiny jsou dosti často vícečetné, protože v nich je dítě chápáno jako dar Boží. Ano, nejsou to již rodiny o pěti, deseti dětech, ale jsou to často rodiny o třech í více potomcích. To už ve většinové populaci je celkem nadnormál, když na jednu rodinu s dětmi připadá v současnosti 1,6 dítěte.

Ohledně zákazu antikoncepce to není také tak jednoduché. V podstatě lze hovořit o tom, že nepřípustné jsou všechny umělé antikoncepční prostředky (kondomy, pilulky), ony přirozené metody, jakými je třeba hlídání plodných a neplodných dní, přímo zapovězeny nejsou. Ale i tak je to ponecháno na vůli a svědomí každého jednotlivého člověka. Nikdo z lidí nikoho za užití jakékoliv antikoncepce netrestá. Pokud hovoříte tedy o zákazu, pak u každého zákazu přeci musí přicházet trest, jak jsem byl v jiné diskusi poučen. A ten trest mi při užití antikoncepce nějak uniká.

A k poslední větě - já naopak pevně doufám, že nějaká politická strana, která bude hájit křesťanské principy, tedy principy, na nichž vznikla naše západní civilizace, bude existovat. Principy jako právo na život, hájení principu rodiny, obecnou lidskou svobodu, úctu ke starším, obecnou, elementární, úctu k druhému člověku, solidaritu s potřebnými, principy rovnosti lidí a celou řadu dalších, které dnes sice považujeme již za samozřejmé, ale které jsou dnes již opět bombardovány různými sociálními experimenty a inženýrstvím...

1 2
možnosti
MT

Manželka je věřící, já ne. A přesto schvaluji třeba církevní restituce, protože si myslím, že by tohle mělo být nějak srovnáno. A je smutné, že to trvá takdlouho.

Ohledně antikoncepce. Není dokonce nějaká papežská encyklika ohledně jejího zákazu? A nezdá se Vám, že třeba  Africe by hormonální antikoncepce mohla pomoci?

Nemám nic proti hájení nějakých principů, ale od KDU-ČSL mi to příjde vcelku úsměvné. Strana, která má to křesťanské v názvu a bylo ochotna se v našich novodobých dějinách spojit s každým, jen aby se udržela u moci? Hlavně spojení ČSSD, US A KDU- ČSL bylo hodně zvláštní.

1 0
možnosti
ZK

Z13d64e32n11a 14K74o24č90í

1. 10. 2013 20:13

ŠPATNĚ SI TO VYKLÁDÁTE !!!

Tady nejde o trestání, ale o to, že nemůžete být na daních zvýhodněn tak, jak ti, kteří mají dětí víc.  To je myslím pochopitelné i pro ty závistivé.  kONEC KONCŮ NĚCO PODOBNÉHO PLATÍ I DNES !!

Jmenuje se to daňový bonus - a ti, kdo mají nízký příjem neplatí daň, ale naopak pobírají jakýsi přídavek na dítě !!!!!!

0 0
možnosti
MT

tohle je přímo z jejich programu: 

Prosadíme důchodovou reformu zohledňující nejen finanční odvody na pojistném, ale i počet vychovaných dětí.

1 0
možnosti
RH

Při normální výchově se náklad na jedno dítě pohybuje okolo 6000,-. Člověk, který nemá děti, nebo jich má málo, má daleko větší možnosti sociálně se zajistit na stáří. Navíc má méně času a méně možností věnovat se kariéře.

2 0
možnosti
MT

Problém je v tom, že jak jsem psal, pokud tohle prožijete, tak zjistíte, že s adopcí to není jednoduché. Komu vyprávíme ten byrokratický koloběh, tak tomu známí něvěří. A teď se dočtu, že prostě mám smůlu. Že jsem se měl asi víc snažit. mít těch dětí víc :-(

Mě tohle téma prostě vždy dokáže nastartovat :-(

1 0
možnosti
JK

J85i75r38i 71K94u94c75e56r21a

1. 10. 2013 20:06

nesmysl, nemáte být trestán;

0 0
možnosti
MT

A četl jste ten rozhovor? Čím víc dětí, tím lépe. Věřte tomu nebo ne, rádi bychom klidně ještě jednoho. Ale momentálně mi bude 39. Od doby kdy si podáte žádost o adopci, po to konečné uskutečnění uběhne hoooooodně dlouhá doba. A prostě se momentálně již necítíme na další. Těch vyšetření jsme absolvovali spoustu a doba utíkala:-(

1 0
možnosti
JL
MT

Až tohle prožijete, tak Vám tojednoduché moc nepříjde. Proč trestat někoho za něco, co nemůže ovlivnit :-(

2 0
možnosti
LV

Nechci se zastávat lidovců, ale jejich rodinné politiky se zastávat budu. Pakliže se za pár let nechceme stát zemí starců, národnostních menšin a přistěhovalců, je nezbytné, aby společnost podporovala pracovité lidi, kteří vedle práce, jež je živí, umějí ještě dobře vychovávat děti a vést je čestnosti a pracovitosti.

Rodinná politika lidovců nerozlišuje mezi rodinami s biologicky vlastními dětmi a dětmi adoptovanými.

Nevím, kde skončí lidovci, ale jejich rodinná politika by měla přežít. Znamenalo by to, že přežije i celý národ.

To ostatní, co jste napsal, ať si komentuje někdo jiný.

6 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik