Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nejhorší práce je s obézními, nehybnými, agresivními a vulgárními pacienty. To je pro sestru utrpení.

0 0
možnosti
MP

Plat sester je většinou velmi nedoceněný. Na některých odděleních sice mají "leháro", ale na jiných je to víc než obětavá dřina. Divím se, že tam ty sestry vydrží celý život, nota bene ještě prakticky všechny víkendy v práci.

0 0
možnosti
MP

Sám jsem za těch deset let poznal, že všechno je v lidech. V zdravotnictví dělají i lidé, kteří nemají vůbec přístup k starým, těžce nemocným, mentálně opožděným, a příliš obézním. V to  je ta tragédie!

0 0
možnosti
JM

To mi povídejte, 8 dní na intenzivce po kardioperaci ,to byla zkušenost úplně šílená ,v dobrém i ve zlém.

Jen na okraj ,ty sestry tam dělaj za 16000 hrubého - šílené. Vybavení za stamiliony ,operace za statisíce a pro odborný personál almužna.

0 0
možnosti
JM

Jedním z velkých problému je nadměrné množství nemocnic. Zprivatizovalo se zastaralé zdravotnictví. Teď je prudký vývoj techniky a vyšetřovacích metod a to chce specialisty koncentrované ve velkých špitálech. Jenže i malé nemocnice nakupují drahé přístroje i když k ním těžko shání odborný personál. To všechno požírá spoustu peněz.

Navíc v těch špitálech zůstávají doktoři ,kteří by byli zoufale potřební na obvodech.

No žádná sranda tohle řešit.

1 0
možnosti
MP

Je chyba pojišťoven, že tyto přístroje proplatily nemocnicím. Je chyba ministra, že ředitele malých nemocnic, které si tyto přístroje koupily, nepropustil. Přebytek lůžek-nemoc lze řešit tzv. doléčovacími lůžky, tam by vznikla velká úspora. Ministři zdravotnictví vůbec neřeší budoucí absenci obvodáků a zubařů!

1 0
možnosti
MP

Proč  náš nejlepší hokejista v USA a jeden z kandidátů na prezidenta, žijící v USA,se  jeli vyléčit do ČESKÉ nemocnice????!!!!!!

1 0
možnosti
MP

Navíc, naše zdravotnictví je socialistické, proto je tak špatné. Špatné ve smyslu přístupu lékaře či sestry k pacientovi. Jinak po technické stránce jsme zaplat pánbu prakticky nejlepší na světě. Hlavně v kardiologii, angiologii atd.

0 0
možnosti
JM

Co znamená socialistické - znám spoustu doktorů s nejrůznějším přístupem k pacientům.

0 0
možnosti
MP

Mám před sebou přehled placení v cizině, je to na dlouhý článek. Skutečně se doplácí i v Rakousku třeba na léky 4 eura ne předpis, ve Francii za obyčejné vyšetření 20 eur, ve Francii je vysoká spoluúčast, v Británii jsou dlouhé čekací doby a u zubaře se platí 80% nákladů atd.  Stačí?.

2 0
možnosti
TH

A co ten zazitek s  pohotovosti  v clanku?  Co s tim maji spolecne platby u zubare v zahranici?

0 0
možnosti
MP

Děkuji za odpověd na čekací pooperační dobu a lékařskou dostupnost.

0 0
možnosti
MP

V Německu populisticky zrušili opatky, které časem stejně budou muset znovu udělat. Když v Japonsku zrušily poplatky, ihned se zvýšila návštěvnost lékaře...Zneužívá se i tak, že se chodí k lékaři s prkotinami. Nebo pacienta začne něco bolet v pátek odpoledne, ale přijde do nemocnice až v neděli večer. Nebo odejde z nemocnice uprostřed ošetření, například z rentgenu místo na chirurgii, tak jde domů, atd.

1 0
možnosti
MP

V televizi byl kdysi půlhodinový dokument, "Bozi v bílém", kdy Rath několikrát nezávisle na sobě říkal, že zdravotnictví je třeba platit. Když byl v politice, tak byl tento dokument cenzurován. Nechápu, proč jej neopakují.

2 0
možnosti
VS

Jistě, mluvka se přizpůsobil neinformovanému obecenstvu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik