Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DADAnce

9. 7. 2011 16:53
Moje prababička měla taky takový:

"Kdo nešetří, má ho*no. Ko šetří, má dvě."

Dala bych to Kalouskovi nad postel (místo ekonomické zásady, že v krizi se nemá šetřit).

0 0
možnosti

carolusI

9. 7. 2011 2:19
V něčm máte pravdu

ale v něčem ne. Skutečných flákačů se to nedotkne. Zatto ti co práci skutečně nemohou najít budou zbytěčně šikanováni. Vždyť pro všechny nezaměstnané ty veřejné práce ani nejsou. A to přísloví že bez práce nejsou koláče už dnes neplatí. Různí vyčůránkové co se dovedou přisát na státní rozpočet sosají milióny a pracovat nemusí. Stačí mít známosti na správných místech.

0 0
možnosti

_Pixie

8. 7. 2011 21:55
V porovnání se zeměmi EU

jsou výdaje ČR na sociální zabezpečení v Evropě téměr nejnižší. To samé se dá říct o výdajích na zdravotnictví. Prostě u nás nezaměstnaní zdaleka nestojí tolik peněz jako v jiných zemích Evropy. Za to v korupci jsme na špici...nechápu, že se ještě najde někdo, kdo této vládě věří, že peníze mizí především na sociální výdajě. Pravda je, že VAŠE peníze mizí díky rozkrádání a korupci.

0 0
možnosti

rudaz

8. 7. 2011 23:31
Re: V porovnání se zeměmi EU

Do dvou let se vše změní, bude líp.R^

0 0
možnosti

_Pixie

8. 7. 2011 21:48
Pak ještě:

Kdo nepracuje ať nejí. Republiku si rozvracet nedáme. Arbeit macht Frei.

Ach Bože, kam se tato země přivedla...

0 0
možnosti

milantribucek

8. 7. 2011 21:22
re

Opravdu mi věřte,že nechci házet všechny do jednoho pytle,ale jde mi o to,aby si lidé uvědomili,že nic není zadarmo. A psal jsem že vím že ten systém není ideální,ale podle mě má do budoucna šanci na nějaký rozjezd.Ano,můžeme ho odkládat,o rok, o půl, ale ty řečí zde budou opět. Pokud umím dobře číst,nenazval jsem nikde nezaměstnané flákači.S Ukrajinci jsem také pracoval,pracuji rychle,máte pravdu,ale protože jsou placeni v hodině tak si nechte zdát o jejich kvalitě práce.Zde na diskuzích jsem četl názory že se přeci nebude stěhovat někde za prací, aby zpřetrhal vazby od příbuzných,kamarádů. Tak ale ať si Ti lidé položí otázku co chtějí?Já jsem to udělal a klidně to v budoucnu udělám znovu.Na příkladu otce jsem uváděl že i starší člověk když chce,se může učit něco nového.Jsem přesvědčen o tom,že člověk se prostě taky musí snažit sám a nečekat že se za něj o něj někdo postará.

0 0
možnosti

Kozel_

8. 7. 2011 22:27
Re: re

Vrátím se k svému příkladu, někoho, kdo jako kandidát věd pracoval pro jistou vládní instituci - v čistě odborné funkci, nic s politikou. Vyhozen krátce před penzí, takže práci už nenaše. Nemyslím, že tento člověk by si potřeboval něco uvědomovat. Do systému přispíval celou dobu, k stáru měl prostě smůlu. Tento člověk je ale na jedné rovině s těmi, co pracovat nechtějí, myslím lidi, kteří za deset let mají odpracovat jeden rok celkem, nebo ani to ne.

Vím i o někom, kdo těžko sháněl práci, kvalifikaci měl (elektroinženýr, navíc s výučním listem), to mu nebylo ani 50. Rada přestěhovat se do Prahy vždy nefunguje. Prodat dům na vesnici a vzít si hypotéku na byt v Praze. Banka vám hypotéku v tomto věku nedá, navíc když budete v místě jen pár měsíců. Ten člověk se nějak uchytil, ale trvalo to déle a nebylo to snadné.

Tady je třeba především odstranit určité nešvary. Ve větší firmě věkový průměr zaměstnanců kolem 30 let mi nepřijde normální, např. Potom zvyk v určitých firmách v podstatě

0 0
možnosti

Kozel_

8. 7. 2011 20:56
Má to pár chyb, přesněji, chyb to má dosti, přínos pochybný

Vy uvedením jistě platných přísloví automaticky stavíte nezaměstnané mezi flákače a nemakačenky. Já si myslím, že to není tak jednoduché. Např. na Ukrajině, co jsem před časem četl či slyšel, je nezaměstnanost v číslech jako 75% či ještě více. Neboli, pokud chce Ukrajinec práci, doma nemá šanci ani náhodou. Sehnat práci je spíš věcí známostí (např. práce ve státní správě, u policie), kdo nemá známost, má smůlu. A o ukrajinských dělnících si ani náhodou nemyslím, že by nebyli pracovití. Jsou to nesmírně pracovití lidé, pracují obvykle daleko více než 8 h denně a tempo práce mají vysoké. Neschopná je politická reprezentace, ne že by byli lidi flákači.

Nemyslím taky, že by např. na Chomutovsku či Ostravsku byli flákači a např. v Praze samí pracanti, jak by se mohlo zdát dle čísel nezaměstnanosti. Protože u jedněch je nezaměstnanost kolem 20%, v druhém případě jde snad o 4% - a to ještě kvůli krizi. Naopak, např. změna vlády znamenala pokles nezaměstnanosti, srov. vládu socialistů a vládu

0 0
možnosti

Kozel_

8. 7. 2011 21:01
Re: Má to pár chyb, přesněji, chyb to má dosti, přínos pochybný

Topolánkovu. Pak přišla krize - a čísla dosáhla zhruba dřívějších hodnot. Což byl vlastně úspěch, protože za socialistů by bylo hůře. Nicméně tvrdit, že místo 6% flákačů jich máme najednou 10% je dosti divné.

Dle vaší antilogiky by taky bylo více flákačů u lidí nad 40 a teprve nad 50 let, o šedesátnících vůbec nemluvím. Jestliže v mladším věku jste si dokázal snadno sehnat práci, tak si nemyslete, že ji stějně snadno sežene někdo kolem šedesátky. Můžu vás ubezpečit, že to platí i pro lidi vysoce kvalifikované, kteří skutečně umí. Soused pracoval pro jednu vládní instituci a vyhodili ho necelý rok před důchodem, v rámci politických čachrů. On s politikou neměl co do činění, odborný pracovník, dříve učil na vš. Ale chtěli tam mít své lidi. Přijde mi divné, aby kvůli nějakému asociálovi tento pán s PhD vzděláním (aspiranturou) dostal oranžovou vestu a šel sbírat psí hovínka. A k tomu mu ještě nedávat plat za práci, jen podporu v nezaměstnanosti. U oné instituce pracoval aspoň 20 let ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik