Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

..paní Šabatová by měla z fleku rezignovat...neboť tímto svým výrokem jasně řekal..že ji na nějakých právech lidí této země vůbec nezáleží.....

1 0
možnosti
DM

Diskutuje se o šátcích jako o náboženském symbolu. Trvání na něm v prostředí školy, kde vlastně náboženství nemá co pohledávat, je výraz intolerance. Jestli to vadí pak honem domů a doma studovat. Ale to by asi nešlo. Nikde jsem se nedočetl jak dotyčné islamistky ovládají češtinu jako výukový jazyk a jaký měly nebo mají prospěch. Nemohl by to být ten pravý kámen úrazu a šátečky jsou jen zástěrka za skutečné problémy adaptace?

0 0
možnosti
Foto

Na zdrávce ten šátek na hlavě ještě jde skousnout, ale jak budou studentky třeba ošetřovat nahatého pána? A jak s učebnicemi, když islám nedovoluje zobrazovat cokoliv živého - tedy člověka v daném případě.

Jaké by měly ty slečny potíže, kdyby chtěly studovat např. výtvarné umění - portréty? A nedejpámbu herectví, kde jest třeba odít se do kostýmu (třeba Merilyn M.).

Ani na strojní průmce by to nebylo bez problému, neb takové roucho se snadno namotá na otáčející se strojní díly (proto je předepsán oděv, který splňuje bezpečností kritéria). Jejda - a co něco tělocvičného?

Nevím, jestli by se našel obor, kde by slečny nenarazily na nějakou překážku, související s jejich náboženstvím. - Ale ano - jaderná průmyslovka by šla, neb tam mohou chodit zahalené od hlavy k patě v antiradiačním ohozu (tzv. atombordel).

Co se týče s. ombudsmanky, tak té bych připomněl, že

Pátého První Lenin řekl: učit se, učit se, ....... a MYSLET!

4 0
možnosti
PP

P55e86t59r 58P49á93l95k76a

27. 8. 2014 11:28

zkuste si na chvíli odmyslet ten šátek jako náboženský symbol (chápu, že to u nás působí jako rudej hadr na bejka) a nahradit to.. (když vidím vaši fotku) ...třeba dlouhými vlasy. Což koneckonců není tak složité, protože s tím z doby před nějakými 30 40 lety máme vlastní praxi.

Taky byste byl pro, aby vás jako vlasatce posílal nějakej uvědomělej normalizační soudruh ředitel se svými školními řády k holiči, protože společnost si v rámci těch vašich dobrých mravů řekla, že přece nenechá tu nevychovanou mládež zvlčit a "máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás!"?

Ať si každej nosí, co chce. V Saudské Arábii to sice takhle neplatí, ale já jsem rád, že žiju v zemi, která tak nějak liberálnější než ta Saudská Arábie.

0 4
možnosti
MP

Sorry, ale dlouhé vlasy nebyly nikdy kvůli náboženské víře. Moda a náboženský fanatismus, to je rozdíl.

3 0
možnosti
JC

V křesťanských kostelích je třeba smeknout, neb je to znakem úcty - ženy však nemusí (je to privilegium, nikoli diskriminace!).

V židovských synagogách je naopak třeba hlavu si pokrýt, neb je to znakem úcty.

Proto když vstupuji do kostela, vždy smekám, a když vstupuji (méně často) do synagogy, napak si na hlavu nějakou čepičku dám.

V mešitách se prý musí zouvat. Nuže, když bych šel do mešity, zul bych se.

V české škole má být hlava nepokrytá a proto i muslimky musí šátek sundat. Kdyby mé děti chodily někde v zahraničí do muslimské školy, také by se musely přizpůsobit tamním zvykům.

3 0
možnosti
BM

Když jsem u někoho na návštěvě, tak respektuji jeho zvyky. To platí i o kultuře dané země. Takže milé děvenky by to měly respektovat a když se jim to nellíbí, tak ať studují ve svých školách. Jenže tam byl zřejmě studovat nesměly.

Paní Šabatová by si to měla uvědomit.

8 0
možnosti
Foto

J40a48k90u81b 55R56o31t61h

27. 8. 2014 11:19

Jenže soustružka Šabatová je z líhně rudých revolucionářů, kteří na návštěvu chodili obvykle bez pozvání a s úmyslem z hosta se stát obratem šéfem domácnosti. Stejně, jako muslimové.:-/

3 0
možnosti
Foto

Co byste čekal od soudružky Šabatové s trockistou Uhlem v kuchyni?

10 0
možnosti
PD

No, ti jejich potomci.To je taky dobrej materiál.

10 0
možnosti
MD

I kdyz problem neni v tom, co uvedene divky nosi na hlave, jako spise v hlave. Tam je nebezpeci daleko vetsi. Kdyby to na hlave nebylo symbolem toho v hlave, mela by, i jinak poslabsi pani ombudsmanka vcelku pravdu.

3 0
možnosti
MP

Humanitní ochránci cizích práv- Dienstbier end Šabatová. Nebylo by užitečnější jejich stotisícové platy investovat do užitečnějších věcí? Nejzbytečnější a nejškodlivější politikové!!!

5 0
možnosti
ND

Mám pocit, že nikomu nevadí, když někteří do školy chodí na hlavě s dredy, oranžovými vlasy, vyholenými lebkami, či kohouty... taky je to určité náboženství a pak taky existují ti, na kterých není vidět nic, žádné náboženství a klidně podříznou spolužačku...

0 7
možnosti
MR

To je ve výchově a v pubertě. Navíc děti jsou dnes vychovávané jako osobnosti s velkou volností ... .

V tom je opět zastydlý humanismus kde chybí povinnosti ... .

3 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik