Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DZ

Já s vaším názorem nesouhlasím. Když pominu nesmyslné srovnávání kráděž drobnosti x útok s pistolí, tak takto to snad  řešit není rozumné. Výsledek této policejní akce je vážné zranění nevinných osob, jedoucích v protisměru. Mohli zemřít. Víte, jak tady v té naší korupcí prohnilé zemičce čtu názory zločinobijců jako jste vy, je to skoro až k smíchu. Máme tu beztrestnou třídu lidí, kteří si dělají co chtějí a kradou ve velkém a ani to moc neskrývají. Na druhou stranu tu jsou ostatní, co ukradnou rohlík a začně hurá akce, zapneme majáky, vytasíme pistole a vyrazíme. Nic nás nezastaví. Raději to nebudu už rozebírat. Osobně mě mrzí, že ta mladá žena zemřela kvůli 900 kč, byť si za to mohla sama.

0 2
možnosti
MT

A kde je tedy hranice, do kolika nebudeme pachatele stíhat? Budeme ho stíhat až poté, co toho čerpadláře přejede? Nebo ho rovnou na místě zabije?

2 0
možnosti
Foto

J13i91ř45í 23K47i82n50d10l

30. 12. 2013 19:04

Policisté postupovali podle zákona, tak jak jim zákon nařizuje. Ujíždějícímu řidiči dávali znamení podle zákona, aby zastavil.  On výzvu nerespektoval. To, co následovala je zcela vina řidiče.  Pokud se týká spolujezdkyně veškeré věci, které jsou známé, tak to byla ona, kdo tankoval. Řidič Felici seděl a byl připraven k odjezdu. Po spatření, že obsluha benzinového čerpadla vyšla ven, dívka přestala tankovat, zavěsila hadici, naskočila do auta a oba začali ujíždět. Podle § 23 zákona č.40/2009 „ Byl–li trestný čin spáchán úmyslným společným jednáním dvou nebo více osob, odpovídá každá z nich, jako by trestný čin spáchala sama.  Obdobné je to i u přestupku.

10 0
možnosti
MB

Kdepak je to přesně naopak, jelikož policie si musí být vědoma že když někoho zastavuje tak ten dotyčný může být třeba opilý, auto kradené  nebo může vést v kufru mrtvolu atd. a mohl by začít ujíždět a třeba někoho i zabít.

Proto by měli policajtům zakázat kohokoliv stavět a takhle by u nás bylo bezpečno. ;-D

1 3
možnosti
VH

Nechte tý srandy. Apríl je až za čtvrt roku!!!

1 0
možnosti
Foto

když policie zloděje nehoní, je to špatně, když je honí, je to také špatně.

Tak sakra, co vlastně chcete???

3 1
možnosti
MT

No, jestli to bylo na mě, tak já nikdy nenapsal, že nemají zloděje honit.

2 0
možnosti
JD

ja bych se chtěl jen zeptat, kdo to zaplati ? škody život atd a kdo ponese odpovednost, dokud nebe někdo veřejně pranyřovaný za toto tak tyto kradeže se budou dit dal

0 0
možnosti
Foto

Konkrétně v tomhle případě záleží, zda gauner přežije, či ne, a dále na tom, zda byl vůz kradený a měl povinné ručení. Platit totiž bude (nebo by měla) pojišťovna, která pak následně bude škodu na někom vymáhat - buď na "řidiči", nebo na majiteli vozu.

1 0
možnosti
Foto

V diskusi pod příslušnými články jsem napsal něco ve smyslu, že doufám, že Policie vyhodnotí zásah jako nepovedený (byly zraněny nezúčastněné osoby) a bude dělat vše proto, aby se takové věci příště nestávaly - tedy například vyhodnotí, co se nepovedlo, nebo co by šlo udělat lépe. Tím jsem přivolal mor na své hrady :-P Podotýkám, že mne ani nenapadlo někoho od Policie nějak trestat, ale mají podle mne hledat řešení. Bohužel, tady lidi asi uvažují jinak. Prostě chyba = trest. O tom, zda měli Policisté gaunera honit či ne, jsem, přiznám se, dosud příliš neuvažoval. Ale když už to řešíme takhle, tak Vás obšťastním svým názorem: Podle zákona se není o čem bavit - neměli. Lidský život je vyšší chráněný zájem, než majetek. Kdybych teď slyšel, že mi někdo krade auto, vyběhl s pistolí a začal po voze střílet (technicky vzato mohu, legálně drženou zbraň mám), tak si půjdu sednout. Z hlediska spravedlnosti (což řešíte ve Vašem blogu) bych řekl, že ano, ale za předpokladu, že ten zásah zvládnou a nikomu kromě pachatele či jeho kompliců se nic nestane. Pokud by předpokládali opak, mají se na to vybodnout. Dřív, než se nějaký kretén z řad pronásledovaných lumpů zastaví třeba o kočárek s trojčaty.

1 3
možnosti
FV

Ano, civilisté, kteří chrání nějaký zájem pomocí institutu krajní nouze princip proporcionality dodržet musí, ale u policisté ne?

2 0
možnosti
Foto

Ano, měli. Zločincům se nemá ustupovat za žádných okolností.

13 0
možnosti
LS

Autore nebudu komentovat celkovou pointu clanku , neb by to bylo na delsi diskusi .  Ale mas tam jeden velky nesmysl  a to ze slucujes dohromady kradez penezenky , tankovani zadarmo a NAVSTEVA ZLATNICTVI S PISTOLI V RUCE?  Ozbrojena loupez patri vsude ve svete mezi nejzavaznejsi kriminalni ciny za kterou se dostava I desetileti v jailu na rozdil od obycejne kradeze penezenky nebo nadrze benzinu , kde ti vetsinou pohrozi ve smyslu tytyty to se nesmi  a nechaji te jit

1 1
možnosti
MT

Mě to jako nesmysl nepříjde. Protože je přeci jedno, jak se rozhodnu ten zákon překročit. Jako drobnou krádež, to je ten benzín. Nebo jako krádež peněženky, kde toho bude víc. Nebo půjdu s tou pistolí do zlatnictví. Stále se jedná o nějaký přestupek proti zákonu a musím počítat s nějakou reakcí.

5 0
možnosti
PK

P70a84v78e38l 67K36u26l16a

30. 12. 2013 18:02

Absolutne nechapu, ze na to muze mit nekdo jiny nazor nez vy. Karma

5 0
možnosti