Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zde, ač jsem to autorovi do jedné odpovědi psal, je vyjádření komunity Římského řádu sv. Voršily v Praze k této situaci:

http://tisk.cirkev.cz/z-domova/k-clanku-o-dandy-mazane-vorsilky-znovu-na-scene/

0 0
možnosti
Foto

Autore,

četl jste i ten vložený trojodstavec článku, který popisoval celý děj? Jak v roce 1992 chtěl řád budovu ND darovat a jak to tehdejší ředitel ND odmítl, že chce legislativní nápravu? V podstatě šlo jen o to, že si jeden ředitel postavil hlavu, ale špatné byly voršilky a celá kauza byla i při diskusích během projednávání Zákona o majetkovém narovnání s církvemi bohatě využívána nejen diskutéry zde, či na jiných portálech, ale využívali ji k demagogiím a útokům na řád Voršilek a potažmo na všechny církve i mnozí poslanci.

Nyní došlo k něčemu, co je poněkud zvláštní - Voršilky tvrdí, že objekt nebyl dosud řádně zaplacen. Že to trvalo dvacet let, než se ozvaly? No, pokud nový majitel sliboval a sliboval, pak se skoro ani nedivím, že s tím nešly na veřejnost. Histerie, kterou zde někteří při přípravě a projednávání Zákona o majetkovém narovnání s církvemi rozpoutali, by podobné aktivity zastavily i u leckterých protřelých byznysmenů, natož u řeholního řádu, který je tvořen ženami a jehož činností je přeci jen něco jiného, než obchodování s nemovitostmi.

Ale ani tak se žádné zlodějiny nedopouští. Pouze podaly návrh na vyjmutí předmětné budovy z konkurzní podstaty. To je legitimní právo kohokoliv, kdo by k úpadci měl podobný vztah, jako Voršilky k firmě Themos. Důkazní břemeno je nyní na straně navrhovatele, tedy na straně Voršilek. Ať rozhodne soud. Ale psát o nich jako o zlodějkách ..... no, asi jste potřeboval nějakou pěknou, rudou karmu.

Já si místo karmy před Vámi pouze uplivnu - tfujtajbl Rv

3 1
možnosti
MT

Zajimavé, že když jsem psal článek o tom, že jsem pro církevní restituce, tak jste si neuplivával :-D

Základní problém je ten, že Řád dostal tu budovu chybně. Proč ředitel ND budovu v roce 1992 nechtěl? Protože logicky argumentoval tím, že by tu chybu parlamentu schválil. A co udělal řád? Budovu, která mu nepatřila, prodal.

Pane Oulický, Vy jste vcelku zvláštní člověk. Obhaujete víru ve chvílích, kdy na jejich konání není co obhájitelného.

2 2
možnosti
JF

J59a60n 38F63r35o71l10í92k

23. 9. 2014 13:36

Psát o něčem o čem vím vyloženě lejno, kromě článku z Rudého práva je fakt síla.

7 0
možnosti
Foto

1/ proč to spojujejte s církevními restitucemi?

2/ pokud jste opravdu četl článek tak jste se zajisté dobral i k tomu, kdy sám současný jednatel společnosti themos neví zda jeho firma za ten majetek zaplatila

3/ Obecně-proč bez bližší znalosti případu osočujete jednu ze stran sporu?

6 0
možnosti
Foto

Stále je z čeho trhat a rvát. Nejen až na kost, až do morku:-/ Čím větší sousto, tím větší pokušení. A právníků hafo, není problém;-(:-/

5 4
možnosti
Foto

A tím více rudých masturbátorů ;-O

2 0
možnosti
JA

Nikde jsem v odkazovaném článku nenašel souvislost s církevními restitucemi.

Tak do do souvislosti nedávejte ani Vy.

7 0
možnosti
MT

Dávám to do souvislosti s restitucemi proto, že tohle je to chování, které kritizovali odpůrci restitucí. Že jede církvi jena jen o majetek.

2 5
možnosti
OP

Ta situace je rozporuplná, prý Voršilky nedostaly zaplaceno, prý čelaky a čekaly. Mě se to jeví tak, že ambiciozní právnička Voršilky do té pakárny tlačí

5 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik