Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

16. 7. 2011 11:28
Není nad vlastní zkušenost. Ono se to hezky kecá, všem, kdo

na vlastní kůži takové sousedy nezažili.

Proč myslíte, že pan Kocáb vycouval z nabídky dočasného bydlení mezi "romy" na sídlišti? To vymlouvání na nepřístupnost internetového připojení bylo víc než hloupé, jenom tušil, že se s takovými sousedy těžko žije a už vůbec není možné doma v klidu něco dělat. To on byl v té chvíli xenofob a ne ti nešťastníci, kterým nic jiného než v takovém prostředí bydlet nezbývá.

R^

0 0
možnosti

Brutvann

15. 7. 2011 22:46
Jste normální člověk, kterého formují zkušenosti......

Vaše zkušenost  je samozřejmě zkušeností většiny  lidí u nás.  Moje žena pochází z malé vsi a nikdy s nimi neměla žádné  zkušenosti.  Když se začala pohybovat při studiu po Brně, očórkovali  ji v nacpané tramvaji.  Hned to zjistila a ještě v tramvaji začala volat, že ji okradli.  Snědá paní vedle ní ji ujistila, že nemá cenu dělat scény, že  peněženku už beztak nenajde.......   Musel jsem se smát  její naivitě.  Poučil jsem ji, na co si má dávat pozor - beztak ji ještě jednou okradli, třikrát se ale  ubránila nebo ztropila scénu, když jí začali brát do presu a už se ručka šmátralka  snažila...  A teď je jako ten Pavlovův pes - jak je uvidí, hned si přitáhne kabelku k tělu a je ve střehu ! [>-]

0 0
možnosti

Petr z Bologni

15. 7. 2011 12:13
...

Vy jste uplne klasicky ETNISTA. Ze se nestydite verit vlastnim zkusenostem a usudku. Jak to, ze po Vasi zkusenosti nadale neverite multikulti blouznivcum, ze cerna je bila a naopak?

1 0
možnosti

MaléPivo

15. 7. 2011 11:57
Taky tak

V prvním patře u nás větnamci fakt super lidi, o ulici dál 30 rodin romů a člověk se bojí projít, hluk, bordel.

0 0
možnosti

komnix

15. 7. 2011 12:32
Re: Taky tak

;-DvětnamecR^

0 0
možnosti

Daniel P.

15. 7. 2011 10:39
rasismus to nebude

Jednak proto, že Cikáni nejsou rasa, ale etnikum, ale hlavně: rasismus je odpor k lidem výlučně proto, že jsou "jinak barevní" - prostě byste Cikány nesnášel za to, že vypadají jinak, než většinová populace. To že někdo nemá rád problémové sousedy není samozřejmě rasismus.

3 0
možnosti

Rudolfína

15. 7. 2011 10:36
máme podobné zkušenosti

dům kde bydlíme město prodalo, majitel je Rom, je fajn, je pracovitý, jediná vada je, že volné byty začal pronajímat dalším Romům. Zatím to bylo v pohodě, protože vybíral takové jako je sám, a pak se slitoval nad jednou, co neměla kam jít. Nepracuje, dvě děti má v dětském domově, syna v kriminále, nechce se jí platit ani nájem, ani za vodu, elektriku jí už odpojili... prostě klasika. Nepořádek na chodbě, u popelnic dělá nepořádek její kočka.

Ale přesně jako u Vás, když něco nefunguje, nebo chceme něco vyhodit, stačí to dát dolů na chodbu, nebo postavit volně k popelnicím. Cokoliv, třeba ponožky, z kterých děti vyrostly, ani nemusí být všechny stejné :-)

Myslím, že zatím ještě nejsem rasistka, ale doufám, že nikdo podobný se sem už nenastěhuje.

0 0
možnosti

Rudolfína

15. 7. 2011 10:38
Re: máme podobné zkušenosti

chtěla jsem ještě říct, že je nás dvacetdva ku jedné a ona vyhrává :-)

0 0
možnosti

Tobinka2.0

15. 7. 2011 10:03
my

My máme vedle Ukrajince a naprosto v pohodě, kromě toho, že mě deptá, že si na předzahráce udělali fontánku, ale to je spíš můj problém než jejich. Přes chodbu bydlí čínská rodina a je to stejné, jako by tam bydlela česká rodina. Jenopm jejich děti jsou vychovanější.

Ale když měla babičce V SOUSEDNÍM BARÁKU na Kladně romskou rodinu, věděl o tom celý blok.

2 0
možnosti

Jan Ruzicka

15. 7. 2011 9:36
Po dvanácit letech,

které jsem s rodinou prožil v Nuslích, mohu říci jediné - pravděpodobně nejste ani to, ani ono.

1 0
možnosti

ortles

15. 7. 2011 9:57
Re: Po dvanácit letech,

To je přesně napsané.

AŤ se ti ochránci nediví, že je nesnášíme.Tedy ne všechny, my máme sousedy cikány fakt dobrý, kamarádíme se.Ale oni sami ty vyžírky uřvaný kritizují.

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik