Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HF

Tak on tenhle systém existuje docela dlouho. Asi v každém kraji bude něco takového. V našem to fungovalo tak, že jste se přihlásili do ,,evropského programu pro zaměstnanost" oni vám celkem snadno našli práci u zaměstnavatelů, kteří vás normálně předtím odmítli, protože nepotřebovali nikoho. Ale pokud jste byl v onom programu, tak každou výplatu co vám dal, mu zadotoval onen program, takže jste cosi dělal sice za peníze, ale pro něj téměř zadarmo. Doby byla 6 měsíců. Smlouva na dobu určitou byla 6 měsíců. Pak lidem logicky smlouvy neprodlužovali.

Nevím co to mělo za přínos. Ale exitovalo to, existuje to a existovat asi bude.

0 0
možnosti
Foto

Zapoměl jsem.  Díky a karma. R^

1 0
možnosti
MP

Nezaměstnanost je vysoká právě kvůli regulacím a dotacím, které současně podporují korupci. Regulace dělají překážky v podnikání a proto někoho zaměstnat je velmi drahé. Nezaměstnanost ale sníží zrušením dotací a regulací, snížením  nákladů podnikatele atd.

1 0
možnosti
MT

Dobrý den. Ještě bych se vrátil k tomu včerejšímu článku a poplatku, Víte jaké bylo rozuzlení? Docela zajimavé. Manželka si jen tak postěžovala sestře, jak proběhl vstup do nemocnice. A nastalo drobné haló. V nemocnici řešili, jak nejjednodušejí těch 90 korun vrátit. Protože ze zákona se ten poplatek při následujicí hospitalizaci po vyšetření na pohotovosti nevybírá. Takže  to jen k tomu, že požadují platbu předem.

Mimochodem, snažili se to vyřešit značně šalamounsky. Chtěli po manželce že nic vracet nebudou a ona si ten kupon nechá jako předplatné na návštěvu pohotovosti v následujicím půl roce .

0 0
možnosti
JL

Otázka zní: proč snížit nezaměstnanost? Přece volnotržní ekonomiky žijí z toho, že lidé mají strach - mají strach, že přijdou o práci, budou nezaměstnaní, a proto se snaží udržet a pracují i za pár šupů. Tak to je po celou dobu existence volného trhu. Moderní společnost by si měla položit otázku: Chceme, aby lidé žili ve strachu? Vyplatí se to? Vyplatí se to, když to zhoršuje klima ve společnosti, zvyšuje deprese, nemocnost, sebevražednost? Když si řekne: Nechceme to. Změní se paradigma a vstoupíme do budoucnosti. Bohaté země to řeší tak vysokým sociálními dávkami, že tam vlastně je strach z nepřežití hodně malý. Například Dánové se považují za nejšťastnější lidi v Evropě. Češi ale chtějí se bát. Tak je nechme, ať se bojí.

0 0
možnosti
Foto

Svobodná společnost kde funguje svobodné podnikání, které není regulováno a likvidováno nesplnitelnými předpisy a neustálým olupováním skrze daně, produkuje obrovské množství pracovních příležitostí.  To vede ke konkurenčnímu tlaku ohledně nedostatku zaměstnanců a firmy si konkurují tak, že zvyšují mzdy.  (je to složitější, ale pro naši úvahu tohle stačí).   Jediný kdo má zájem na nesoběstačnosti lidí je stát a politici, protože  takovým lidem se neskutečně snadněji vládne  a velmi snadno se jimi manipuluje tzv. veřejným míněním.

2 0
možnosti
MP

ČSSD dávala za jednoho zaměstnance sto tisíc, tato vláda přes dvě sta tisíc. Ve státních firmách jde o umělou zaměstnanost. Opravdové hodnoty tvoří převážně soukromé firmy! Jde o vyhozené peníze.

2 0
možnosti
PM

P38e29t70r 63M48o69o55s

12. 5. 2014 8:31

Vážený autore, souhlasím s Vámi ohledně přezaměstnanosti v podnicích a institucích vlastněných státem. Nechápu ovšem, proč jako příklad uvádíte ŘLP. Jedná se sice také o státní podnik, zřizovaný MDČR, na rozdíl od např. Českých drah je od svého zřízení trvale v zisku, neboť jeho příjmem nejsou státní subvence, ale VÝHRADNĚ příjmy z poplatků za poskytování služeb řízení. Zjistěte si o tom něco více, buď na oficiálních stránkách, nebo třeba zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010121901

Dozvíte se například, že v případě ŘLP je přezaměstnanost jedna z metod, jak si snížit ziskovost pod úroveň, jejíž překročení je penalizováno (dá-li se to ovšem takto říci) ze strany sdružení ICAO (jehož je ŘLP stejně jako všechny organizace řízení letového provozu členem) povinným snížením poplatků za poskytování služeb řízení na další období (rok).

Dám vám dobrou radu - až příště budete chtít nalézt terč Vašeho spravedlivého hněvu, zjistěte si nejdříve o kritizovaném subjektu co nejvíce informací.;-)

0 0
možnosti
MT

Nepochopil jste mě. Dávám tam Řízení letového provozu jako firmu, která určitě nebude shánět při svých požadavcích nové pracovníky na Úřadu práce.

Proto jsem tam dával jejich požadavek na nové pracovníky a proto jsem psal že tohle asi není typický nezaměstnaný.

0 0
možnosti
DM

Socialisti bohuzel vzdycky ekonomicke, hospodarske a jine problemy resi tak, ze situaci za nase drahe penize jeste zhorsi. Tento napad tak plne zapada do jejich mysleni. Hruza a bes :-(

6 0
možnosti
JP

Zatímco kapitalisti na tom nejsou o nic lépe. Jeden za 18 a druhý bez 2 za 20.

0 1
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik