Hra na city v Liberecké nemocnici

Myslíte,že když se dočtete,že v případě hospitalizace dítěte do 6 let stáří máte nárok na bezplatné ubytování,stravu,že to je pravda?

Pokud bych se chtěl držet pouze faktů,tak ta jsou asi takovéto.Na konci března byl syn hospitalizován v Liberecké nemocnici. Protože mu byli 4 měsíce,tak tam s ním byla manželka. V pátek jsem je tam odvezl,v neděli ráni si pro ně přijel. Na recepci jsem tam nechal 800 Kč a hotovo.

 

Tak tolik asi fakta. Realita? Trochu jiná. V pátek ráno v půl sedmé jsme byli v nemocnici. sestřička na příjmu nám sdělí,že manželka tedy určitě půjde na nadstandart. Přišlo nám to zbytečné,platit netuším proč 200 Kč za noc navíc. Když jsme řekli,že ne, chování sestřičky se lehce změnilo. Oznámila nám,že nemají jinde místo a že tedy synka umístní u nich,ale manželka že bude ubytovaná někde ve 4 patře, Docela nás to překvapilo. Syn měl cca 2 hodinky před operací,byl ve stresu,protože samozřejmě od půlnoci nejedl. Takže jsme tedy nakonec souhlasili s tím,že manželka půjde na ten nadstandart.

Příjde nám to jako těžká hra na city,neznám matku,která by v takové chvíli opustila dítě. Nakonec jsme si řekli,že jsme měli vlastně štěstí,že bylo místo na dvojů§žkovém nadstandartu,protože jednolůžkový stojí 700 na noc. Jsem přesvědčen,že v takové chvíli by měla nemocnice nabídnout to ubytování na nadstandartu,ale bezplatně a pak pacienta s doprovdoem přestěhovat.

Ale obě obyvatelky pokoje jaksi nepochopili v čem ten lepší pokoj je. Televizi na pokoji jsem měl i pře 10 lety v nemocnici kde jsem hospitalizovaný byl já. Toaleta na pokoji je v současnosti standart. Měli takové zpestření.Celou noc poslouchali jak vedel jejich pokoje chodí lékaři na JIP,který vchod byl vedel jejich pokoje a čipová karta vždy pípne :-(

Zkusil jsem nejdříve napsat do Liberecké nemocnice,nikdo se mi neozval. Tak jsem si začal po okolí zjišťovat zkušenosti s tímto ústavem a zjistil jsem,že my oto potvrdí skoro každý. Nikdy není místo na běžném pokoji a všichni musí na nadstandart.

Jsem z toho docela msutný.Nemocnice prostě ví,že matka dítě neopustí.Tak co by za to nezaplatila.

Autor: Milan Tribuček | úterý 10.4.2012 10:09 | karma článku: 14,95 | přečteno: 1246x
  • Další články autora

Milan Tribuček

Evropská Unie musí vydržet

29.9.2015 v 10:31 | Karma: 13,70

Milan Tribuček

Babyboxy, nebo byznys

25.8.2015 v 8:00 | Karma: 13,01

Milan Tribuček

Daň za bezdětnost

22.8.2015 v 19:10 | Karma: 22,57

Milan Tribuček

Jsme národ pokrytců

15.4.2015 v 9:15 | Karma: 19,26