Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J37a87r38a 40R37a51n87k

29. 9. 2015 19:51

Je spousta kontinentu, ktere nemaji spolecnou rec, i v byvalem SSSR meli vice jazyku, v podstate si to vynutili, to same Azie, Indie je sice sub, ale ma na stovku jazyku, kdyz se chce - najde se jeden spolecny i bez nuceni.

0 0
možnosti
MM

V zásadě souhlasím, s výjimkou nutnosti mít společného "Vůdce". Demokracie je sice ve srovnání s autoritářskou vládou neohrabaná v řešení akutních krizí s rychlým průběhem, za to je však úspěšnější v řešení dlouhodobějších krizí a lépe se v ní žije. Jsem pro federální Evropu, ale taková Evropa by měla vzniknout z vůle lidí, a tu nevidím. Chybí nám společná evropská identita, bez ní by sjednocená Evropa byl rizikový podnik.

1 0
možnosti
Foto

USA  jako stát vzniklo zdola. Státy v USA mají stejnou historii a stejnou historickou  zkušenost o proti státům v Evropě. Státy v USA si zachovávají svoje specifika, svoje zákony.  Zkuste říct Řekům, Francůzům, Portulgalcům, Belgičanům a dalším státům v Evropě, že budou všichni v jednom státě. Nestačí za sebou zavřít dveře. Jak dopadla slavná Evropská ústava po dvojím odmítnutím v referndum. Rychle Francie a Německo stáhlo. Nahradilo ji Lisabonskou smlouvou, kterou na příkaz Německa a Francie odhlasovaly parlamenty jednotlivých zemí. Kdyby nebylo EU v této podobě, byla by Evropa daleko ekonomicky silnější něž je dnes. Díky euru je krize pomalu v každém státě, které ji přijalo. Jedině komu vyhovuje je Německo. Protože to určuje sílu eura.

3 0
možnosti
VM

V13á79c73l82a28v 69M97a25c61h

29. 9. 2015 10:53

Neznám úplně US reálie, ale nepřipadá mi že celé US tančí jak píská např. Luisitana a Columbia. Zato EU poskakuje jak se zalíbí a hodí Německu s Francií.

2 1
možnosti
Foto

ukažte mi ve světě jediný příklad toho, jak by se tak velký moloch dokázal transformovat. Nic. Vždycky musí v bolestech pojít a v ještě větších bolestech se zrodit něco nového

5 1
možnosti
JC

Naprosto s Vámi nesouhlasím. Od začátku do konce.

7 0
možnosti
PJ

Navíc dodávám: EU se nerovná Evropa (založená na vzájemné spolupráci samostatných států s vlastním výkladem historie ...)

2 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik