Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

karma z dovolené R^

0 0
možnosti
Foto

No když už jste sám nabídl to srovnání. Voláte ke každému porodu veterináře nebo jen k těm komplikovaným? Co kdyby jste měl hradit škodu za každé mrtvé tele? Volal byste potom veterináře ke každému porodu? 

A aby mi zas někdo tady neplácal ty hlouposti, že se mám vyjadřovat jen k tomu, čemu rozumím ... za celou dobu co mám hospodářství, tak komplikace při porodu se vyskytly jen jednou. Rodily se telata, jehňata, kůzlata. Když nebyl po ruce v tom jednom případě veterinář, musel jsem jej zastoupit sám. Neskončilo to šťastně, ale to se stává. Kůzle, které jsem zachránil, za pár týdnů stejně osud neminul. Jen si vybral jiný způsob.

 

Souhlasil bych s vámi, jen se mi nelíbí to, že dáváte na výběr tak nějak podivně. Nestačí vám, že  v případě tragédie jsou za svou "nezodpovědnost" (já bych spíš řekl "za svou svobodu") potrestáni už tak dostatečně. Ještě byste rád tyto svobodomilce potrestal finančně. Pokud budou stejně trestaní všichni bez rozdílu za to že nedbají o zdraví své či svých dětí, pak s tím nebudu mít problém, ale pokud mám já sám přispívat na zdravotní péči těch, kteří si svého zdraví neváží ani co by se za nehet vešlo, pak nevidím jediný důvod proč matky, které se rozhodnou rodit doma, mají mít nějakou výjimku a mají si za lékařskou péči platit ještě něco extra, když už si musí povinně platit pojištění.

Bylo by docela zajímavé srovnat, kolik kdo z těch, co se vyjadřují k podobným tématům čerpá zdravotní péče.

0 0
možnosti
MT

A Vy dopředu poznáte ten komplikovanej porod? Pokud ano, tak jste génius. A totéž je s těmi nepovedený porody doma. Proto by se mělo v zájmu DÍTĚTE rodit tam, kde ty komplikace mohou zvládnout rychleji než z domu.

0 0
možnosti
DS

S obsahem článku nemůžu nesouhlasit, jen bych chtěla upozornit na jednu velmi častou chybičku, které se odpůrci domácích porodů dopouštějí... Ženy, které se rozhodují o domácím porodu, neupřednostňují ani tak POHODLÍ (o jakém pohodlí se může doma mluvit, oproti perfektně vybavenému porodnímu sálu?), jako spíše NESTRESUJÍCÍ PROSTŘEDÍ, protože vědí, že takové prostředí jim pomůže ke snadnějšímu porodu a tedy bude i méně zatěžovat (potažmo OHROŽOVAT) je i dítě. Mnoho maminek se v porodnici setkalo s něčím, co je psychicky rozhodilo a porod se zastavil, musel být urychlován tabletkami, nebo injekcemi, případně musel být narychlo proveden císařský řez. O tohle jde - aby se předcházelo zbytečným komplikacím, vzniklým psychickou nepohodou. Aby se předcházelo přidušeným dětem, které se "zasekly" v porodních cestách (nejsem odborník, omluvte proto mou amatérskou mluvu). Nikoliv o pohodlí.

Já rodila v ÚPMD v Podolí a nemůžu říct ani slovo proti. Personál byl ohleduplný, trpělivý, akceptoval má přání (např. aby do porodu nezasahoval lékař - odrodila mě PA). Brala bych, aby takto vybavená byla každá porodnice - nebo pokud to není možné, umožnit porodní domy, případně vybavenou ambulanci, čekající před místem domácího porodu...

0 0
možnosti
MT

Jak jsem psal o kus níže. Na tohle téma jsem se s pár rodícíma kamarádkama bavil a i když každá rodila v jiném období a byly tam i různé porodnice, tak si nestěžovaly. Proto jsem psal o pohodlí.

Ale děkuji za názor.

0 0
možnosti
JV

Pane Trybučku, váš názor není kontroverzní..je naopak velmi velmi rozumnýR^

2 0
možnosti
MS
MS

Už jsem to někde psal, že by domácí rodičky měly podepsat prohlášení, ve kterém by souhlasily s tím, že v případě komplikací a převozu do nemocnice si celý zásah uhradí ze svého. Myslím, že by si jich to hodně rozmyslelo. :-)

3 0
možnosti
Foto

Jsem taky pro aby každý kdo usedá za volant, chlastá, kouří, tráví většinu volného času u televize atd.atd. měl podepsat prohlášení, že v případě komplikací a převozu do nemocnice si celý zásah uhradí ze svého. Myslím, že by si hodně demagogů, rozmyslelo co píše.

0 0
možnosti
IH

Můj manžel je fanatický odpůrce domácích porodů. Nikdy si o tom ani nic nepřečetl ani se nezajímal. Já sama bych doma nerodila, nicméně porodnice v ČR se mi nelíbí. Zažil se mnou porod v porodnici. Viděli jsme spolu jeden hrozně zajímavý britský dokument o těhotenství - od začátku až do porodu, co se dělo v těle ženy. Když přišlo k porodu, jen konstatovali, že si žena zvolila porod doma. Pak natočili část porodu doma. Manžel poté co to shlédl jen tiše konstatoval, že už chápe, proč chtějí ženy rodit doma. A taky že je hrozná škoda, že podobné intimní a klidné prostředí nejsou schopni a ochotni vytvořit v porodnicích. A myslím si, že by to zas takový problém nebyl.

2 1
možnosti
MT

Nevím kdy jste rodila, ale co mám za poznatky od rodících kamarádek v posledních letech, tak jsem nenašel jedinou, která si stěžovala na prostředí v porodnicích.

4 0
možnosti
JS

Proč si myslíte že je Váš názor kontraversní? Naopak, jste blíž realitě než ty fanatičky domarodky a porodní asystentky, které jim systematicky lžou.

5 1
možnosti
MT

Tím porovnáním ženy a dobytka.

0 1
možnosti
Foto

P11e25t58r 89K73r25á80l

23. 9. 2013 8:06

Teď vás zastánkyně i zastánci domácích porodů ukamenují, ale já každopádně souhlasím. Karma!R^

5 0
možnosti
MT

Ať mě klidně ukamenujou, já se s tím nějak srovnám 

A díky za karmu.

5 0
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik