Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

No... a dneska ve Švýcarském referendu bylo rozhodujících 0,3 % hlasů tj. cca 14 000 lidí. Dobré, ne?

0 0
možnosti
AK

Přímá demokracie má v našem státě svoje opodstatnění. Kdyby bylo celostátní referendum  např. o církevních restitucích nemohly by projít v takové výši, jak to prosadil Kalousek a  spol  Nemohlo by se stát, že by církevní hodnostáři si nárokovali budovy na Hradčanech a nárokovaly  si památky, které jsou zahrnuty v UNESCU. Naši politici se bojí přímé demokracie a proto jí nechtějí.

0 0
možnosti
VK

V57i93l10é37m 34K58o44s

13. 12. 2013 18:16

No a co, že je něco v UNESCO? Zbytečný seznam sestavovaný úředníky, na který se dostává mj. za úplatek. Jaký vliv to má mít na vlastnická práva?8-o

0 0
možnosti
Foto

Fandím rozumnému starostovi :)

3 1
možnosti
Foto

Tak Slovensko by taky nebylo spatne - o neco to mozna zkrati dodaci doby. Ale u Amazonu je to stejne vzdycky loterie, co z kama pujde a jakym zpusobem bude dorucene. Mel jsem uz od nich balicek primo z UK za necele dva dny a postovne bylo skoro mizive.

V danem miste neziji, nevim jak to tam vypada, ale da se cekat, ze u velkeho letiste podobne logisticke centra budou vznikat. A myslim si, ze vzdy jde najit reseni tak, aby vyhovovalo obema stranam. Co jsem ale tak cetl, videl, tak ta snaha o domluvu tam vubec neni a je to jen - spatne, bezte pryc.

1 0
možnosti
MT

Děkuji všem za příspěvky dodiskuze. Ať souhlasné nebo ne. Ano, je pravda, že v Dobrovízi nebyldím anejsem tam odtud. Ale znovu opakuji to, co jsem již napsal. Dovedl bych pochopit rozhořčení obyvatel v případě, že by se mělo jednat o stavbu na zelené louce. Ještě bych dovedl pochopit, že již jednou odmítli jednu stavbu. A to stavbu bioplynové stanice a to z obavy ze zápachu. Ale průmyslová zóna tam již je. Podmínkou stavby Amazonu byl obchvat.Bude podmínkou i v případě, že se zóna zastaví dle plánu? Čtyři menší objekty? Stavěné postupně?

5 0
možnosti
TH

Takze prumy slova zona zustane, letiste je vzdaleno 3 km a obchvat nebude. No to je fajn ne? A nejmene 2000 lidi bude nadale bez prace.

1 0
možnosti
JT

J73i19ř43í 84T79e45p76r

8. 12. 2013 4:53

Myslím, že to pan Vitha popsal velmi přesně.

Pardubický FOXCON: dnes zde pracují z 80% slováci a mongolci. A to byly taky veliké představy kolik pracovních míst lidé získají.

3 0
možnosti
TH

No a praci nasli....

2 0
možnosti
PA

Témeř nic o té situaci nevíte. Nikoho z těch o kom píšete neznáte. V Dobrovízi jste nikdy nebyl. Vůbec nevíte proč ti co na hlasování nebyli nepřišli. Vycházíte jen z informací v "tisku". Vůbec s Vaším pohledem na věc nesouhlasím.

2 2
možnosti
PR

V poslední větě jste si odpověděl. Peníze nepotřebujeme. A práci pro práci také ne. HDP nemůže růst do nekonečna.

1 0
možnosti
PM

Autore, asi jste si neuvědomil dvě zásadní věci:

1) Pro obyvatele Dobrovíze ten sklad nebude žádnou výhodou. Jen břemenem.

2) Už teď tam mají tři další podobné skvosty. Nárůst nákladní dopravy enormní, slibovaný obchvat nikde. Jen blbec by kývl na další zhoršení situace..

3 4
možnosti
ZK

Z55d15e95n54a 41K46o44č41í

7. 12. 2013 23:26

V Hranicích na Moravě mají prázdné haly po Philipsu. Je to na kraji městečka - ti by po tom skočili a ještě by Amazonu děkovali.;-)

1 0
možnosti
LV

Kdyby bylo Okamůrovo referendum, měli by v Dobrovízi sklad za barákem, i kdyby se na hlavu stavěli.

Ve skladu by otročilo dva tisíce gastarbeitrů z Ukrajiny a Mongolska plus pár bílejch límečků z Ameriky a GB, Amazon by platil daně v daňových rájích a celý národ obyčejných lidí by se tetelil spokojeností, jak to zase jednou moudře zařídil.

Inu - hlas lidu...

0 1
možnosti
RH

R56a85d59e49k 97H43o29d78a59ň

7. 12. 2013 21:54

Čím tedy to, že v Německu neotročí "gastarbeiteři z Ukrajiny a Mongolska"? I kdyby skutečně "platil daně v daňových rájích", pořád by tu dával lidem práci, lidi by z toho platili daně, utráceli tu peníze apod.

1 2
možnosti
  • Počet článků 138
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
Jsem člověk,který se nestydí za svůj názor, i když ne vždy je to názor většinový.

Seznam rubrik