Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Hromada zbytečných keců... Likvidace české energetiky založené na spolehlivých zdrojích energie začala prosazením německého klonu/překladu Zákona o podpoře obnovitelných zdrojů dodaného Bursíkem jako "expertem" Ambrozkovi - MŽP KDU-ČSL a sjednocenou levicí v Poslanecké sněmovně s vládní koalicí ČSSD protlačeným ve formě Zák. 180/2005 Sb.

Pravda je, že Fialova vláda nedělá nic proti nesmyslnému vyhazování desítek miliard ročně ze státní pokladny na podporu Občasných Zdrojů Energie a v EU schvaluje všechny nesmysly, které jim přijdou pod ruku (viz lidovecká MŽP a zákaz prodeje aut se spalovacími motory a další pitomosti s tím spojené...).

Takže aktuální kritika Fialovy vlády, který jen lítá po světě a plácá, je naprosto správná.

0 1
možnosti
JF

Hlavně aby někdo nebrzdil technický rozvoj distribuované energetiky jen proto aby byly zajištěny sociální jistoty miliardářů a i filantropů v jedné osobě. Kdo by pak jako tuhle nákladnou filantropii provozoval?A zadarmo?To snad každý filantropem sám pro sebe? Kam by to otrokářství tedy pardon demokracie přišla. ;-D No to je asi stejné jako psát zdarma blogy pro jaderné filantropy a pak jim naopak platit složenky. Tak kde je tedy ta filantropie?

Např. známý filantrop Bill Gates zachraňuje Afriku geneticky modifikovanými plodinami a zároveň svět malými chytrými kapesními smart reaktory. Sice je to dobré pro lidi (pokud odhlédneme od drobných rizik jako je mutace a radioaktivita) ale také dobré pro příjmy ze zasetého každého jednoho modifikovaného rezistentního semínka manioku a instalovaného opravdu malého reaktoru (asi stejně jako používání levného a kvalitního SW Windowsu). A kdo nepojede v závislosti na GMO (nebo atomu) bez započítaných rizik např. mutací či havarie (Windowsi jsou bez chyby) nemá šanci!! Resp. tyto technologie (GMO, jádro, uhlí, SW) jsou příliš koncentrované z hlediska jejich přístupu k nim ... ale pravda o to víc je potom opravdu bohatých a schopných filantropů a spoustu blogerů co píší tzv. "neplacené" blogy opravdu zdarma. No kdo je tady filantrop je asi zřejmé ... ;-D

0 1
možnosti
LN

Hrozný blábol! 8-o Mutace jako riziko? Vy máte v hlavě především guláš! Zelený a se sójovou náhražkou masa...

0 0
možnosti
MS

Pane Trčálku, když už si opakovaně vypůjčujete titulky mých blogů, abyste jste v kompilátech chrlil svou kreativitu, no prosím. Blogy jsou neplacené, tudíž copyright je jen otázkou morálky.

Asi ale neumíte číst. Krizi máme teď a je zcela zbytečné 9 měsíců po volbách volat expremiéra Babiše k odpovědnosti, o tom rozhodli voliči. Odpovědnost má a k tomu všechny nástroje vždy vládnoucí kabinet. A tady je vláda Petra Fialy, kterou jsem i já s naději VOLIL, trestuhodně pasivní.

Můj blog se pokusil srovnat opatření jiných vláda EU a také skutečnost, že nás odrovná neustále zvyšovaná inflace, kterou bude nadále krmit raketově rostoucí cena energie. Je třeba léčit příčiny jako Francie, ne rozdávat zelené žebračenky.

Obávám se, že tato společnost je před zásadní krizi a rozpadem sociální soudržnosti. To je to, co mne vede k psaní blogů. To, že si tato fakta a souvislosti přečtou tisíce lidí, mne naplňuje naději, že občané tohoto státu budou sami aktivně po politicích požadovat řešení. Psaní je mou aktivitou, protože nemíním omezit svou roli na vhazovače lístků do volebních uren. Jestli se vám mé blogy nelíbí, nikdo vás přece nenutí, abyste je četl.

5 4
možnosti
RK

Copyright nadpisu ;-D. Vy jste borec ;-D. Na kolik si ho ceníte? Dejte číslo účtu, pošlu vám zaslouženou odměnu ;-D

3 0
možnosti
Foto

Tak když už jsme mne jmenoval:

Vitásková: : ČEZ prodává přes Lipskou burzu nebo přes obchodníky.... Ke krizi se schylovalo dlouhodobě, my jsme varovali, chyba je i u předešlé vlády.... Vláda ale může změnit postoje k emisním povolenkám, ke green dealu, k zastropování cen.... Obří zisky akcionářů ČEZ..... Nesmíme dodržovat to, co si přeje Brusel na úkor našich občanů.....

Noveský, Janeček, Beran a další energetiční odborníci: Naše vláda nedělá ani to, co Slováci ci Madaři (kteří mají cca čtvrtinové ceny za energie a HDP cca 6%, na rozdíl od ČR, která se řící do recese).

Michal Šnobr, zástupce akcionářů: Očekáváme ještě vyšší výplaty divident v řádech desítek miliard.... Nechápu, proč si stát neřekl o dividendy a peníze státu leží v ČEZ..... cena elektrické energie poroste v souvislosti s cenou plynu... Zdvojnásobení zisků ČEZ znamená zdvojnásobení zisků akcionářů....

Krištofíková, hloupý občan: Vysvětlete mi, pane premiére, proč se ceny elektrické energie meziročně ztrojnásobily (!) a proč máme vzhledem k paritě kupní síly nejdražší el. energii na světě (!). Co to znamená "energetická suverenita, o které opakovaně hovoříte?"

Premiér: "......je to složité....ceny elektrické energie patrně porostou....není pravdou, že nic neděláme, koupili jsme totiž plyn....ceny lze ovlivnit jen v tom rozsahu, ve kterém na to mají vliv národní vlády.... Máme cíl energetickou suverenitu, energetickou suverenitu a usilujeme o energetickou suverenitu.."

Pozn. Krištofíkové: Energetická suverenita je co? To jako že si vyrobíme plyn? Nebo budeme dále kupovat ruský plyn od Němců s 80% marží? Ve jménu energetické suverenity vláda ani nechtěla koupit do hmotných rezerv zásobníky plynu. A v elektrické energii přeci jsme více než soběstační. Proč máme tak vysoké ceny?

Tak mi to pane Trčálku vysvětlete, pokud řeči pana premiéra rozumíte. Já jsem více než zmatena. :-)

2 3
možnosti
KT

Tak Vás nejmenoval, protože Vy moje články přece nečtete...

To byla jiná paní Krištofíková, která moje články čte....

P.S. Proč tedy vlastně ty ceny elektrické energie rostou, kmotro?

4 0
možnosti