Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Bůhví jak by to také celé taky dopadlo, kdyby nebylo Pražského povstání!!Kdyby se nebojovalo o každou ulici, o každý dům, o každou školu, o každou nemocnici jako třeba dnes na Ukrajině, když to ještě šlo, a to i z prostoru Řeporyjí na výpadovce z Velké Prahy na Plzeň v protisměru a 6hodin před bezpodmínečnou kapitulací Německa v Remeši i Vlasovci - takovými jakoby dnešními piráty - tedy těmi dobrými. :-) To by se snad 2.sv. válka neprotáhla ani o jediný den ... natož, aby si snad v Protektorátu nikdo třeba ani nevšimnul, že nějaká válka vlastně byla. Ostatně odgermanizování jako takový typický národně sociální program muselo dostat ten správný švung už jen na uvítanou pana prezidenta, nikdy vlastně neodstoupivšího prezidenta, který již valil odněkud z Londýna přes Rozvadov jako posel nové lepší doby, nové lepší demokracie ... přes Moskvu určitě ne, to by nám nedávalo žádného vyššího smyslu - tedy toho správného osvobozeneckého.

„Cílem interaktivní mapy pietních míst je znovu si připomenout všechny statečné muže a ženy, kteří bojovali i umírali za naši svobodu, a jejich významnou oběť, kterou položili během Pražského povstání. Tito hrdinové bránili naše hlavním město do poslední chvíle, než přijely zahraniční posily do už prakticky osvobozeného města,“ uvádí primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

0 0
možnosti
JL

Hrdinové bránili město, ale současně se jednalo s Němci a ti si vyjednali průchod na západ, aniž by byli odzbrojeni. To by mohl Hřib dodat, aby to bylo historicky vyvážené. Takže Sověti přijeli do Prahy, prakticky německou armádou opuštěné, zapomnělo se tu pár zoufalců, kteří byli rychle zlikvidováni.-

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená vtipná karma ;-DR^

3 0
možnosti
JK

Poslední věta vašeho blogu mi připomněla, že větvička pořád neodpověděl na otázku, jak to myslel se těmi "hrdiny", kteří si vzali do továrny civilisty, aby se jim nic nestalo. Já mám podezření, že tím myslel, že si je brali jako živé štíty, ale větvička se někam schoval a neodpovídá...

6 0
možnosti
MM

větvička pořizuje fotky !žrádla", které konzumují ženy a děti v krytech a sklepeních, jestli na to menu nějak přispěl není známo..

1 0
možnosti
  • Počet článků 2974
  • Celková karma 24,30
  • Průměrná čtenost 860x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik