Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Je to nějaké zamotané, co se příště snad věnovat něčemu jednoduššímu než co je správné a co nesprávné - natož ještě u někoho jiného no navíc u Rusů než třeba u sebe ... a co když už tak třeba Vlasovcům, našim novým hrdinům, na jihozápadním vnějším okraji Prahy na výpadovce z Prahy na Plzeň 6.5.1945 ve 22:00 a to přesně 4 hodiny a 41 minut před bezpodmínečnou kapitulací fašistů, kteří se rozhodli ve své velké vlastenecké válce bránit ještě Prahu před jejím obsazením fašisty, a kteří zrychleným přesunem chtěli vypadnout z Prahy ven rovněž stejným směrem jako oni, pokud by nepropuklo tzv. Pražské povstání, kde se bojovalo o každý dům a ulici, aby se fašisti nedostali právě z Prahy ven jako jiní fašisti a jejich aktivní kolaboranti. Navíc bylo potřeba ještě prokázat statečnost nejen před blížící se statečnou Rudou armádou ale i před Americkou. No docela slušná akce, co?, definující slušnost snad na několik dalších generací svazáků. Co se pak raději snad věnovat jen těm -ismům, jako je fašismus, komunismus, liberalismus nebo ekologismus. Prý jsou to všechno zákeřné ideologie, kde vyhrává jen ten lepší -ismus a pokud jim někdo prý podlehne např. při zeleném šílenství, který se samozřejmě zcela falešně tváří jako pragmatická a praktická transformace energetiky (a zároveň pravda i s neblahým vedlejším efektem zrušení tržních monopolů platících si hodně vysokou politiku na hodně vysoké úrovni), musí jít i obyčejná slušnost strano ... no např. jako zde

DIE WELT: V Německu se věří, že k postupnému odklonu od uhlí a jaderné energie může dojít současně.

Bartoš: Nechci být příliš drzý v německých novinách, ale německá energetická transformace je falešná, a navíc ke své realizaci potřebuje i sousední země. Čistě německé rozhodnutí nevyhnutelně souvisí s dovozem ze sousedních zemí. Němci se v dohledné budoucnosti nebudou moci zásobovat elektřinou pouze z větru a vody. Pokud nezastaví svou průmyslovou výrobu a radikálně neomezí svou spotřebu, potřebují sousedy. Je to tak jednoduché.

0 0
možnosti
JZ

No jistě. A já říkám, Němec stydící se za Wehrnacht, neni správný Němec.

1 0
možnosti
LT

Nu pane Zieglere, připomněl jste mi mé mládí, když jsem byl s dechovkou hrát na pivních slavnostech poblíž Mnichova. Těsně po revoluci.

Byli jsme ubytováni u rodin z hostující kapely a hudebník bydlel v domku ještě se svým dědou. My hráli v nádražáckých uniformách (byla to kapela tehdy ještě ŽOS) a mohu vám říci, že při pohledu na nás se dědovi zaleskla slza v oku, když s hrdostí v oku vzpomínal, jaké uniformy oni nosili za mládí v Hitlerjugend.

Takže ono nechte být, ne všichni Němci na tu dobu vzpomínají jako na dobu hanby.

1 0
možnosti
VV

Samozrejme,

spravny Rus na ni musi byt hrdy. At jich tam padne, kolik padne. Im memoriam je ten nejlepsi Rus ze vsech vyznamena nejakou medajli. A bude asi zalezet jen na jejich matkach, jestli si ony ty medajle vystavi doma v paradni svetnici, nebo s nimi nechaji zahrabat jejich syny.

2 0
možnosti
LT

No, myslím, že Rusové brzo budou moci oprášit sloku z písně "Na pole tanki grokhotali".

I poletyat tut telegrammy,

Rodnykh i blizkikh izvestit',

Chto syn vash bol'she ne vernetsya

I ne priedet pogostit'

V uglu zaplachet mat' stapushka,

Smakhnet slezu starik otets,

I molodaya ne uznaet,

Kakoy u parnya byl konets.

Jo, přepis zvláštní, já vím, ale zkopíroval jsem to, nechtělo se mi to sem vypisovat. A v azbuce by to fakt ne každý přečetl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2973
  • Celková karma 24,43
  • Průměrná čtenost 860x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik