Foto

Karma, ale Horner se z toho zase vykroutí, protože nebýt prohnilého Západu, Hamás by ty mrtvé civilisty nepotřeboval.

MB

Kromě toho prohnilého Západu. který do tzv. Palestinců ročně pumpuje miliardy dolarů či eur, jste trestuhodně zapomněla zmínit ty prokleté sionisty, kteří je navíc ještě ničí vodou, energií a potravinami, o možnosti práce nemluvě ...

FL

Horner taky potřebuje víc mrtvých Palestinců, aby se nad nimi mohl dojímat a předvádět nám, jaký je humanista.

Foto

To nemůže, protože zde se jedná o autogenocidu, a tu pan Horner povoluje.

OF

Autogenocida je exterminace či genocida občanů země spáchaná vlastní vládou či lidem

To slovo jsem neznal. Učit se od tebe je jako učit se od Sovětského svazu.

Foto

Zpráva Wall Street Journal podrobně popisuje zprávy partnerům, ve kterých šéf teroristů v Gaze vychvaluje palestinská smrt jako pomoc při zvyšování tlaku na Izrael. Šéf Hamásu Jahjá Sinvár trvá na tom, že krveprolití civilistů v Gaze je nezbytnou obětí, která povede k osvobození Palestiny, uvádí zpráva zveřejněná v pondělí pozdě večer, což posiluje obvinění, že tato teroristická skupina záměrně vystavovala své lidi nebezpečí během posledních osmi měsíců ničivé války v Gaze. Sinwar sdělil krajanům Hamásu i zprostředkovatelským stranám, že nemá zájem usilovat o příměří s Izraelem, protože věří, že rostoucí počet civilních obětí by Hamásu prospěl více než zastavení bojů. Zdravotnické úřady Hamásu v Gaze tvrdí, že od 7. října, kdy teroristická skupina zaútočila na jihu Izraele, zabil Izrael více než 37 000 lidí. Počet obětí, které nelze ověřit a který zahrnuje jak bojovníky, tak civilisty, nicméně posloužil k vystupňování protiizraelských nálad po celém světě, stejně jako k podpoře palestinské státnosti. Poté, co byli tři z jeho synů a čtyři vnoučata zabiti při náletu v severní Gaze, mu Sinwar řekl, že jejich smrt spolu se smrtí dalších Gazanů "vlije život do žil tohoto národa a přiměje ho k tomu, aby se povznesl ke své slávě a cti" .Čím vyšší bude počet civilních obětí, tím větší tlak bude vyvíjen na Izrael, řekl.

Foto

S drobnou výhradou, že nový (náhodný) čtenář nejspíš neví, kdo je pan Horner, a bylo by tedy fér to této skupině objasnit, a také jako důkaz, že nehodnotím všechno, co pan Trčálek napíše, jako fantasmagorie, upřímně sděluji: konečně něco, co má hlavu a patu, co dává smysl (jistěže z mého subjektivního hlediska) a co jsem si se zájmem a uznáním přečetl. Je-li to blýskání na lepší časy, tím lépe. Kéž by takto pojatých článků bylo víc a autor zhodnotil svůj talent takto smysluplným způsobem.