Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S tím Otčenášem je to těžké. V podstatě je to pěkná modlitba. Na závěr stojí "A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od všeho zlého. Amen".

V praxi je však vidět, že:

1. Většina lidí (možná dokonce (skoro) všichni), kteří se Otčenáš pomodlili, opět přišla v pokušení, kterým často podlehla. Bůh tedy jejich žádost nesplnil.

2. Ačkoliv tomu tak po prvním, druhém, třetím, ... i stém pomodlení bylo, tak někteří věřící se znovu Otčenáš modlí. Neumí prostě jinak. Nepochopili, že jejich Bůh buď neexistuje nebo je v porovnání k jejich idealizovaným představám značně neschopný.

Věřící mohou tvrdit, že tací, kteří opět přišli v pokušení, se modlili špatně. Já si to nemyslím. Faktem však je, že Ti, kteří se se denně (natož několikrát denně) Otčenáš modlí jednou hřešit přestanou. Tj. pokud předpokládáme, že po smrti lidé (jejich duše) již neexistují nebo alespoň nehřeší. Osobně si myslím, že pokud lidská duše existuje a "žije" i po smrti fyzického těla člověka, tak se moc nezměnila a hřeší i po opuštění těla. To je však jen má spekulace.

0 0
možnosti
Foto

Podle jednoho žáka k nám Cyril přinesl cyriliku a Metoděj metodiku.

Obecně nám byl ty dva zvěrotvěsty čert dlužen! R^

1 0
možnosti
Foto

R^Typicky kacířská a svatokrádežná slova, za něž by Vás J. F. Boblig z Edelstadtu nechal upálit a zabavil Váš majetek, aby jím posílen ještě s větší vehemencí bděl nad čistotou pravé víry, jež šířena byla často pomocí pekla pozemského.

1 0
možnosti
Foto

Kvůli Vám přijdu do Pekla, zase jsem klikl na karmu :-P

2 0
možnosti
MB

Dnes je slavný den, turistický oddíl dorazil přímo sem ! Cyril a Metůdek, žádné pověsti - Kulturu a písmo národa . povznesli. Příklady táhnou, pravil Andrej s tváří vážnou. Rovněž tam vyrazím a korupčníky porazím. Na Hradě další turista - borec. Jeho pověsti je již plný dvorec. Věrozvěstové spolupracovali - Jako vždy se pohádali. Země trpí, rozum úpí - Já marně bádám, kdy se seberou a zase půjdou - Do dupy :-)

1 0
možnosti