Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Schizofrenie spirály bytí.

Existuje něco v lidském bytí, za co je člověk ochoten položit život? Proč by měl kruci pokládat život, když nechce válčit? Jak se člověk dozví, že za něco stojí položit život? Proč bůh stvořil člověka, který přemýšlí o lidském bytí?

0 0
možnosti

Berete si do huby Boha bohů a píšete ho rouhavě s malým b, pohane. Dál nebylo třeba číst. Ten článek nejvíc vypovídá o Vás, ne o Romanu Jochovi. Já bych se na Vašem místě hodně bál, ale ne lidí.

3 1
možnosti

Joch to pojal jako esej, ale popravdě, proč by se básník nemohl zasnít nad tím, že svět by mohl být lepší? Prostě se zasnil a vznikla pěkná písnička. Ani Fischerovi ani Jochovi nedošlo, že jde o archetyp nebe, dokonalého života v míru, bez zla, že je to to, co nás čeká v nebeských sférách, pokud se tam dostaneme. A speciálně Joch určitě do nebe chce (Fischer sotva), takže rozuzlení je prosté: Joch a Lennon se sejdou v nebi, obejmou se a zazpívají si spolu Imagine.

2 0
možnosti
Foto

Hmmm. Asi si budu muset poopravit představu o obsahu pojmu konzervativní. Roman Joch není první, kdo s tím přišel. Před ním konzervativec Václav Klaus. K suchoprdské kritice Imagine je asi třeba dozrát skrze založení vlastního badatelského institutu:-)

3 0
možnosti
Foto

Ovšem Klausův konzervatismus se formoval s ostatními soudruhy z Prognosťáku po tajným velením dvojnásobného agenta Karla Köchera.

Ač jsem ročník 43, tak jsem pořád ten konzervatismus nepochopil. V podání zmíněného mi to připomíná konzervu, které prošla záruční lhůta. :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 2960
  • Celková karma 24,81
  • Průměrná čtenost 863x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik