Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jasně, když se ve Francii bouří žluté vesty, tak je to oprávněný lidový hněv. Když protestují Ukrajinci, tak jsou podněcováni a placení Západem. ;-D Přitom stačí zapojit obyčejný selský rozum, který evidentně putinovským bezmozkům chybí. Daleko víc důvodů k nespokojemosti mají Ukrajinci než Francouzi. A Rusko ve své historii mnohokrát platilo různá teroristická pardon, tedy národně osvobozenecká hnuti. Pohádkám o zlých imperialistech, kteři rozvracejí zevnitř ubohé země věři jen hlupáci a malé děti.

3 0
možnosti
VV

Jen doplnim o nazev teroristu vrazdicich politiky vBRD ci unasejicich letadla.

0 0
možnosti
LP

Pane Jurnečko, už byste měl vědět, že pokud jen podáte fakta a nepřidáte k nim protiruský hrdinný odboj, u některých zde provařených blogerů budete vždycky za proruského červa placeného trolí farmou z říše zla, který neví nic o hladomoru a je hloupý. Je to marný, je to marný, je to marný.:-)

3 4
možnosti
OJ

Nemohl jsem reagovat, dostal jsem předtím ban na 2 a půl hodiny. Prý za vulgaritu. No tak asi jo. :-/

.

Takže se loučím, nemám jen vás... ;-D

.

Vy si dál hledejte a dolujte, třeba až v raném středověku, důkazy a potvrzení pro své přesvědčení, že Rusko je ten darebák a že je třeba ho bít. Já jen popisoval aktuální situaci a konstatoval, že Ukrajina v NATO prostě nebude.

Kdo z vás by za členství Ukrajiny v NATO byl ochoten nést důsledky války, by se vidělo, až by na to došlo. Můj odhad je že nikdo. A že byste nakonec mluvili stejně jako já mluvím teď: Jednat, dojít ke kompromisu, dát Rusku záruky o dalším nerozšiřování NATO směrem k němu a tentokrát na papíře, ne jako ten ústní slib Gorbačovovi. V takovém případě i nezávislost Ukrajiny. (Pokud je tedy sama schopna v sobě najít tolik státotvorné homogenity, aby se jako země udržela, ale to už je jejich boj).

.

Moje úcta a Karle, těším se na další mixerem protažený "reakční" článek.

4 1
možnosti
KT

Díky, Oto, za účast v diskuzi.

I díky Tobě, byla bohatá, a snad i plodná.

Rovněž se těším někdy na shledanou při nějaké Tvé další analýze.

Měj se!

2 0
možnosti
Foto

Tak všichni víme, co jsou sféry vlivu a proč Putin nechce, aby se NATO rozšiřovalo dále na východ.

Podstata evropských říší je trochu složitější. Německo by chtělo být hegemonem, ale není. Neovládá Evropu kulturně ani nábožensky. Hitler se pokusil ovládnout ji vojensky, naštěstí mu to neprošlo. Teď tu máme pokus o ovládnutí ekonomické a ideologické. Věřím, že to opět neprojde. Evropa je region barevný, rozmanitý, mezinárodním jazykem se stala angličtina. A milujeme více Hercule Poirota než německé kriminálky. V naší republice jistě ještě žijí potomci etnických Němců, ale většina národa se německou markou stát nechce.

A co se týče Beneše, pane Trčálku, jeho názory bych moc vážně nebrala. Jako politik dělala jednu botu za druhou. Pěkný den. ;-D

2 0
možnosti
Foto

PS: Tim nechci obhajovat agresi jakékoli říše na Ukrajině. Ale obávám se, že rozdělení této veliké země je otázkou času. A rozhodně nechci posílat svého syna do války na východní hranici EU. Pěkný den.

4 2
možnosti
PZ

Jinými slovy. Česko vždy bude ovládané nějakou cizí velmocí.

0 0
možnosti
VV

Je si vzpomente na jisteho Jiriho Paroubka, ten chtel dokonce i Martany.;-D

0 0
možnosti
JT

J72i70r75i 63T29i31c53h15y

28. 12. 2021 14:37

Stacilo mi precist si titulek.

0 0
možnosti
EN

Ach, ty přechodníky.

---------------------------------------------------

"... když se paní Hana zvedla, prohlásivší:..."

---------------------------------------------

má být: "...prohlásivši..." (i ne í)

0 0
možnosti
KT

Ach, Edvarde, myslím, že už se to zrovna ve Vašem případě řešilo, a že Vám to Radka Kielbergerová vysvětlovala.

Prohlásivší není tentokrát přechodník, nýbrž přídavné jméno slovesné vytvořené z přechodníku...

0 0
možnosti
JZ

J59a83n 83Z58i26e92g81l67e44r

28. 12. 2021 12:49

Majdan nebyl žádným spiknutím Západu, ale důsledkem mizerné Janukovyčovy vlády na Ukrajině. Ukrajinci bylj nespokojeni se špatnými životními podmínkami, např. s masivní korupci a třeba s tím, že za postel v nemocnici musí dávat úplatky. V EU viděli naději na lepší život a když Janukovyč pk brutálním nátlaku Putina odmítl podepsat dohody s EU, tak se vzbouřili, tomu rozumím.

7 1
možnosti
ZZ

S těmi jsou Ukrajinci nespokojeni stále.

;-D

1 1
možnosti
JZ

J74a92n 38Z59i42e27g47l94e56r

28. 12. 2021 12:43

Jurnečka nechápe, že ne každý, kdo nesouhlasi se současným putinovským zkorumpovaným zločineckým režimem, musi být nutně rusofob. Já mám mezi Rusy přatele, se kterými se rád stýkám. Čtu ruské klasiky a vůbec mám rád kvalitní ruskou kulturu. Ano, rád se stýkám s ruskými přáteli a prý jsem rusofob. To je samozřejmě těžký protimluv, ale to putinovským poskokům nevadí. :-)

4 3
možnosti
JT

J36i27r91i 58T76i13c45h75y

28. 12. 2021 14:42

Porad tu brojite na ten zlocinecky rezim v Rusku, pritom vas nikdy neslysim (nectu), ze byste se vyjadril o takovych zarnych rezimech, jako je cinska diktatura, islamska diktatura zapadniho spojence Saudi Arabie a nebo ty demokraticke, prosperujici rezimy v Africe. Take se nejak vyhybate radikalne levicovemu moru, ktery se tu siri ze zapadu.

3 1
možnosti
JZ

J76a12n 90Z41i60e46g12l70e80r

28. 12. 2021 11:58

Mimichodem těch pět miliard amerických dolarů poslaných z USA údajně na Ukrajinu tam bylo posíláno už od devadesátých let jako pomoc na nákup léků, zdravotnických zařízení, vybavení škol apod. Čili v době, kdy o Majdanu ještě nikdo ani nevěděl. :-) Čili těch pět miliard dolarů jako peníze na Majdan je pouhý výmysl putinovských poskoků a kolaborantů.

9 1
možnosti
OJ

Jo jasně. na léky. A proto to Nuland okomentovala, když kárala majdančíky za neschopnost. Vy jste jako dítě, ale budiž.

2 2
možnosti
  • Počet článků 2967
  • Celková karma 24,64
  • Průměrná čtenost 861x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik