Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavní problém je, že kolo nepatří do hustého automobilového provozu, není na to dělané a cyklista se jízdou v takovém provozu vydává všanc smrti.

Proto abych se takovému provozu vyhl, raději poruším vyhlášku a jedu po chodníku (většinou na něm nikdo není a pokud ano, tak jedu krokem)

0 0
možnosti
RK

R68a67d59e54k 40K24o80h88u64t

29. 7. 2020 17:33

Dnešní zážitek z cesty na koloběžce ze zaměstnání: na světelné křižovatce jsem jel rovně, vyjížděl jsem na zelenou za autem které jelo doprava. Z protisměru auta odbočující vlevo. První v pohodě projelo před mnou, druhé mě málem sejmulo. Šofér máchal rukama a cosi vykřikoval z okýnka. Přitom jsem ještě sledoval jeho pohled a připadalo mi že mě vidí. No asi neviděl.

Podobných zážitků nedání přednosti, objíždění těsně kolem mě, vytrubování atp. mám za ty roky co na koloběžce jezdím celkem dost.A pak se někteří rozčilují, že koloběžkáři raději jezdí po přechodu a po chodníku... Ale jsou i řidiči, co se chovají ohleduplně. Nelze podle chování těch neohleduplných házet do pytle všechny.

1 0
možnosti
JR

Článek není o koloběžkářích. Rozdíl je především v tom, že a) lidé mají koloběžkáře radši, takže jim na chodníku nevadí;-), a za b) z koloběžky můžete kdykoli seskočit a zůstat stát, pokud vám na chodníku někdo vleze do cesty. S kolem to tak snadné není, navíc se málokterému cyklistovi slézt chce. Takže nebezpečí, že někoho srazí, je podstatně vyšší.

To je zase moje osobní zkušenost.

0 0
možnosti
JR

J39a93n 95R72i15c58h79t63e81r

29. 7. 2020 10:37

Známý se na křižovatce naklonil z okna auta k cyklistovi s otázkou, proč nejede po cyklostezce, která je o tři metry vedle. Cyklista ho poslal někam, ukopl mu zrcátko, vjel na cyklostezku a ujel. To pak máte těžký...

Podle mě je to v tom, že cyklistika je sedavý sport, tedy něco jako šachy pro nepříliš chytré lidi.

Jediné, na co se zmohli, bylo vymyslet přehazovačky vepředu i vzadu, aby se jó moc nenadřeli...

3 8
možnosti
Foto

Tak další na usnutí, prosím... Pohádek není nikdy dost. Až dojdou ty o zlých cyklistech, zkuste ty o zlých řidičích, pak o zlých motorkářích atd

3 0
možnosti
Foto

Vám jezdí v obci cyklisté 40 km/h? To asi projížděla Tour de France.

1 3
možnosti
ZB

Jako nerozeznat ironii v podobné podobě, to je hodně smutný. ;-)

1 1
možnosti
DK

Z množiny Trčálkových nesmyslů vyplývají minimálně dvě skutečnosti. Nulová znalost problemu a to, že cyklisté jsou s__. Nemohu dopsat citaci, neboť jak správně poznamenává pan Tomek, mně by to neprošlo.

2 0
možnosti
RC

Jestli ono to není v lidech tak nějak všeobecně.

1 0
možnosti
PT

P23e73t18r 83T30o70m13e31k

28. 7. 2020 21:35

To je zajímavé, že vy můžete napsat třeba "Cyklofašisté jsou agresivní svině" nebo "„A je to v řiti, do prdele!“ a prochází vám to. Když to napíšu já nebo napíšu nějakou citaci se sprostým slovem, která se týká toho o čem píšu a bez toho by to ztrácelo smysl, tak mě pan Banga a paní Janků mažou. A důvod si nějaký vždy vymyslí. Třeba že Mimo jiné by mohl diskutér citovat i prezidenta republiky. Z tohoto důvodu vulgarismy (i citované) striktně mažeme. Jak je vidět na vašem případě tak moc striktně ne. Řekl bych, že patříte mezi protěžované.

6 2
možnosti
Foto

Evidentně jste článek vůbec nepochopil..

1 1
možnosti
JS

Každá skupina má svou agresivní odnož od řidičů kamionů až po chodce, je otázka kdo na koho narazí a pak napíše článek, který není průřezem, ale jen napsanou konkrétní skutečností v obecné rovině a pak to navozuje dojem, že všichni v dané skupině jsou agresivní, ale ono tomu tak není.

U cyklistů na veřejných komunikacích je mnohdy problém v tom, že nejsou držitelé žádného řidičáku a tak mnohdy tápou v pravidlech a složitější problémy nebo křižovatky už neumí řešit správně vůbec, tady by to možná chtělo alespoň nějaký rychlokurz, ona se ta doprava za posledních 50 let docela změnila a nelze tedy věci nechat stejně, jako tenkrát.

1 0
možnosti
Foto

Opět, neplatí jen pro cyklisty

0 1
možnosti
MB

Uf, umně zašifrovaná ironie :)

5 0
možnosti

A to jste ještě nezmínil cyklofašisty na elektrokolech. Ti drze ujíždějí policistům v bavorácích a ukazují na ně fakáče.8-o

11 0
možnosti
JP

J59a96n 13P71o66l21á27k

28. 7. 2020 12:00

Paráda! :)

4 1
možnosti
  • Počet článků 2971
  • Celková karma 24,31
  • Průměrná čtenost 860x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik