Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J73a45n 50M42a72r27e80k

8. 7. 2023 19:37

Trčálku, nech Husa Husem, hlavně se starej o své spasení...máš co dohánět!!!!

1 0
možnosti
KT

Vás, pane Marku, pravda, už asi nedoženu....

1 0
možnosti
JK

Hádáte se tu jak tetky na trhu. Mě osobně nesmírně baví sarkastické články pana Trčálka, stejně jako si velmi vážím perfektně zpracované blogy pana Stejskala. Ti, co škodí této zemi, jsou jinde. Na ty byste se měli zaměřit. Nebudu jmenovat, protože by mě ,,demokratická redakce " zabanovala, ale jistě víte o kterých blogerech mluvím.

1 0
možnosti
JZ

Na tuto otázku zná odpověď pouze Bůh.

2 0
možnosti
Foto

A jak víte, že Bůh nic neudělal? ;-) Znáte ten příběh? Proud unese muže na otevřené moře a muž se začne topit. Modlí se k Bohu, aby ho zachránil. Jede kolem loď, všimnou si muže a chtějí mu hodit záchranný kruh a vytáhnout ho z vody ven. Muž ale pomoc odmítne s tím, že Bůh ho zachrání. Loď tedy odjede. Za chvíli kolem jede další loď. Posádka si všimne muže a chce jej zachránit. "Ne, já tady zůstanu. Bůh mě zachrání." I druhá loď tedy odjede. Zanedlouho jede kolem třetí loď, ale i tu tonoucí odmítne s tím, že Bůh jej zachrání. Nakonec se muž utopí a v nebi se ptá Boha. "Bože, modlil jsem se k tobě a prosil tě o pomoc. Proč jsi mě nezachránil?" Na to mu Bůh odpoví: "A co bys ještě chtěl? Poslal jsem ti tři lodě?" A tak to s námi lidmi je. Bůh nám dává znamení, ale když ti lidi si nedají říct a nedají.

3 0
možnosti

To jako, že za Boží znamení máme považovat radu Husovi, aby svá kázání odvolal a zachránil si tak život?

0 0
možnosti
Foto

Kdo chce zapalovat, musí sám hořet.

http://www.nebakov.cz/obrazky/revoluc2.jpg

(Ivo Medek, červený parafín)

0 0
možnosti
Foto

Bůh? Neexistuje, neb ON to nemá zapotřebí. Pokud by to ON měl zapotřebí, asi by již autorovi doutnaly ponožky

0 0
možnosti
Foto

Jan Hus pro pravdu a víru přímo planul. Za očištění církve od zlořádů, které tepal, by dal ruku do ohně. Byl pro svou věc zapálen a řídil se pravidlem, že kdo chce zapalovat, musí sám hořet, protože Kdo za pravdu hoří... To nemáme nějaké nehořlavé rčení?

3 0
možnosti
Foto

V den, kdy jsme si mnozí s hlubokou úctou připomínali krutou smrt jednoho z největších synů našeho národa, zveřejní autor takovýto hanebný článek, kterým si z Husova mučednictví a duchovního odkazu dělá blázny. Hlavně, že se někteří čtenáři skvěle pobavili, ještě snad chybí "zasloužená vtipná karma". Další odstrašující ukázka toho, že mezi nesporným literárním talentem na hranici geniality na straně jedné a přirozenou inteligencí člověka spolu s elementární slušností a respektem k tomu, co je pro jiné hodné mimořádné úcty na straně druhé ne vždy nacházíme rovnítko.

2 0
možnosti
KT

Ptám se docela legitimně, pane Stejskale.

Proč milosrdný Bůh, Hospodin, chcete-li, nezachránil Jana Husa z plamenů, pokud byl ten Jeho věrný služebník, proč ho nechal tak trpět?

Ptám se, rovněž zcela legitimně, poněvadž Jana Husa odsoudili a upálili křesťané, kdo z nich bude, až přijde soudný den, vzkříšen k věčnému životu a kdo z nich bude navěky zatracen?

Husovi vrazi, nebo Jan Hus?

Se svými obviněními se, prosím, laskavě obracejte na Boha, chcete-li na Hospodina, já nejsem ten, kdo nechal Jana Husa upálit, opravdu ne.

S pozdravem

Karel Trčálek

9 1
možnosti
Foto

Sakramentsky zapeklitá věc tenhleten výběr. Koho zatratit, koho exkomunikovat, koho prohlásit za svatého. Je to politické rozhodnutí církve. Bůh v tom asi nemá slovo. Jak by také mohl, když podle kardinála Duky nemůže mluvit, úst nemaje. Bůh ale něčím vidí a slyší, a to včetně modliteb jmenovaného. Věřím, že pana Duku slyší i vidí a že pro něho si alespoň jedno ucho a jedno oko najde.

1 0
možnosti
Foto

Musí také mít nos, aby měl čím čuchat.

Jak jinak by poznal, že je mu libá vůně spáleného loje? Bible tuto Boží zálibu připomíná na různých místech dokonce několikrát.

2 0
možnosti
MV

Tak takhle... Už bylo načase nastavit zrcadlo historii.

3 0
možnosti
  • Počet článků 2980
  • Celková karma 24,47
  • Průměrná čtenost 859x
Náhodný host v tichých čajovnách. Zatímco čekám na čaj, lidé venku někam spěchají. Já ne, nemám kam a proč

Seznam rubrik