Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SID09

19. 9. 2008 19:44
Co jsem dnes viděl ve špitále.

Co jsem viděl dnes ve fakultní nemocnici a slyšel od pacienta, který tam týden ležel, mne těžce rozladilo. Na potřebná vyšetření se čeká měsíce – CT, či magnetickou rezonanci !!!

Na vyléčení tím pádem ještě déle. 

Vizity se už jaksi nekonají. Pacienti starají o sebe pokud možno sami a lékaře vidi 1 x za 3 dny na 10 minut. Ani sestry nemají na pacienty čas a prakticky se o ně ani nestarají.  Doktoři řádně nekontrolují nejen zdravotní stav pacientů, ale ani práci sester a celkový stav zdravotnického pracoviště. Všechno se řídí jaksi samo. Středem zájmu není pacient, ale body a vypisování papírů. Asi záleží na každé jedné nemocnici a každém pracovišti, ale to co jsem dnes viděl, mne opravdu těžce rozladilo. Za komunistů (nebylo tak kvalitní lékařské vybavení), ale byla výrazně lepší péče o pacienty a takový bo.del jsem ve špitále nikdy neviděl.

0 0
možnosti

SID09

19. 9. 2008 19:23
Chci léky bez receptu !!!

Jsem zhnusen monopolizací českého zdravotnictví. Kapky do očí si bez receptu nekoupíte. Rád si je zaplatím ze svého. Musím ale nejprve zavolat doktorce ( nebo vystát frontu a  navštívit ji spolu s dalšími pacienty a dealery medikamentů ), aby mi vypsala recept. Zajít si pro něj a pak s ním do lékárny. No a pak si kapky stejně zaplatím. Lékárník ví, že tyto kapky nejde prakticky nijak zneužít, ale bez receptu mi to nemůže prodat. Když problém nastane v pátek v poledne, tak má člověk díky panu Kubkovi a spol. vystaráno o bolest na další 3 dny. Lék v lékárně je,  ale vydat jej není možné.   

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

19. 9. 2008 20:33
Re: Chci léky bez receptu !!!

Co myslíte, jste na té správné adrese v případě ČLK? Ani pokud Vám bude sděleno, že Julínek a spol. jako jedno z prvních opatření učinili to, že odebrali profesní dozor ČLK a ničím ho nenahradili? A tento stav již trvá dva roky. Mimochodem ten původní profesní dozor komor vychází z útlého zákona na ochranu spotřebitele, kdy je na základě vysoké odbornosti svěřen dozor nad profesí příslušným komorám. Už víte, kdo je za tím bordelem? Někomu se to zkrátka hodí. Stejně jako se hodilo zpochybňování komor a povinné členství. Problémem je, že naši politici, zejména pak někteří tvoří zákony proti jiným zákonům a tím ten krásný bordel vzniká.

0 0
možnosti

vklidecku

19. 9. 2008 9:09
černobílé myšlení

Pravdou sice je,že lékař léčí,protože je to jeho práce(nese tím domů chleba,jak jste napsal),ale tuto nelehkou profesi si nevybral pouze z důvodů pragmatických.Existují daleko výhodněji zaplacené pozice i se zaplacenými přesčasy,kde by mohl člověk s vysokoškolským vzděláním sedět u stolu.Hodnotit lékaře černobíle a paušalizovat je,je špatně.Každý lékař je individualita a každý pacient také a jednání lékaře s pacientem probíhá na čistě osobní a individuální úrovni.Já osobně zažila spíš pomoc lékařů,jejich snahu,opravdovou účast a nikoli jen touhu oo zisku.Jistě mte pravdu v tom,že ve velkém měřítku jsou vzhledem k jistým pravidlům nemocnice jako instituce nuceny chovat jistým způsobem.Neodráží se to ale v chování lékařů,to je naštěstí jiné.Peníze určují chování spíš komerčním směrem,ale lidskost v lékaři nezabíjí a to už záleží na individuální úrovni každého lékaře .V

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

18. 9. 2008 22:06
Váš problém je dvojí

Jednak se mylně považujete za konzervativce, ač jste příkladný revoluční anarchista. Ta revolučnost u Vás a Vám podobným nepřestane, dokud tržní prostředí nedostanete i do svého vztahu k vlastní matce. Ten druhý problém spočívá v tom, že se mylně domníváte, že až budete pacientem s jakýmkoli závažným onemocněním, budete mít něco ve svých rukou. Pokud se Julínkovi jeho revoluční činnost podaří dotáhnout do konce a budete oním pacientem, teprve pak Vám možná dojde, že by pro Vás bylo lepší, aby jediným lékařovým zájmem byla Vaše nemoc a její léčba a nikoliv aby Vaši léčbu viděl prioritně z hlediska zisku svého zaměstnavatele - podnikatele v oblasti zdravotnictví. Ovšem jedno přísloví říká, kdo chce kam, pomozme mu tam.

0 0
možnosti

Jan Czudek

19. 9. 2008 0:07
Re: Váš problém je dvojí

Ono by to v konkretnich pripadech, ciste pro nas, bylo lepsi, kdyby bylo v lekarove zajmu na urovni jak vedome, tak podvedome (nebo jak moderni psychologie rika nevedome) ciste nase zdravi. Takto slechetnych je na podvedome urovni ovsem jenom malo jedincu. Malo komu se "podari" at jiz chtic, ci nechtic prorazit rozmnozovaci pud, ktery napr. podle Richelieua hybe svetem (Za vsim hledej zenu) a na jeho misto nastolit pud pomoci bliznimu. Jasneji: Clovek funguje na principu, ze dela veci, kterym nejvic veri, ze ho udelaji spokojenym. Vetsina lidi je do dusledku motivovana ziskem "nejake" zeny nebo "nejakeho" muze. Pouze par lidi natolik zmanipuluje jejich mysl, ze z teto "lecky" vypadnou. Cili, chtit od doktora aby sledoval jenom nase zdravi je neefektivni jak se presvedcili ctenari Platonovy Politiky, praktikujici jeho fasisticke ideje.  Jde proto, podle mne, hlavne o to, aby se soubor nasich zajmu co nejvic protinal se souborem zajmu lekare, coz tady Matej vlastne implicitne rika.

0 0
možnosti

Saltos Alim

18. 9. 2008 17:22
To jsou fóry.

"Pacienti si dovedou svá práva uhájit sami" To je fór.. Až  Vás klepne mrtvička, stěží co  budete hájit, snad  své právo na nesmrtelnost,  opřen o své politické přesvědčení. Dělat lékaře není jen byzniz ale odpovědnost ! Ve zdravotnictví se dodnes nezavedl široký systém samoobsluh  se vším všudy - i buďte si jist, že lidstvo by se řádně redukovalo. Kontrola lékařské komory nad  kvalitou poskytování zdravotní péče je nezbytná ne v zájmu doktorů  / kteří by to dokonce  teoreticky mohli i flákat s únikem před obtížemi/  ale v  zájmu pacientů !  Že jsou za to placeni je přirozené,  že mizerně ve srovnání třeba se soudci je nasnadě  - srovnáte-li efektivnost.  Není toho třeba moc abyste si to srovnal v hlavě - pokud to dovedete, úroveň Vašeho článku dovoluje však pochybovat.   8-o

0 0
možnosti

veskawesi

18. 9. 2008 16:21
:))))

pokazde kdyz slysim, ze nekdo chce bojovat za me prava a chce pro me to nejlepsi...beru nohy na ramena a prachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

0 0
možnosti

snet

18. 9. 2008 15:49
A co radši napsat něco o lháři Šnajdrovi.

Včera Šnakjdr tvrdil v TV, že problémy LDN není způsoben nedostatkem financí. Odmítl námitky, že finance od pojišťoven nekryjí provozní náklady. To dokumentoval na dvou LDN. Soukromou Chittusskou a městskou Chittusskou. Soukromá se stejnými penězi není schopná poskytovat stejně kvalitní služby jako ta městská. Je tomu Opravdu tak? Nemá ta městská ještě jiný zdroj příjmů? Samozřejmě že má. Viz. prohlášení městské části Praha:

„Od roku 1998 hospodaří bubenečská léčebna dlouhodobě nemocných jako příspěvková organizace. Protože tržby od zdravotních pojišťoven nepokrývají veškeré náklady léčebny, poskytuje Praha 6 i nadále každoročně na krytí ztráty z hospodaření neinvestiční příspěvek. Za období 1998 – 2004 tak obdržela LDN z rozpočtu radnice téměř 37 mil. Kč. Od vzniku léčebny až do loňska financovala Městská část Praha 6 provozní výdaje léčebny částkou přesahující 120 mil. Kč. „

0 0
možnosti

j@ck

18. 9. 2008 15:19
-

V prvni vete napise, ze zdravotnictvi vubec nerozumi, uprostred textu napise, ze lekari kseftuji s farmaceutickymi firmami (jak to sakra ten nas konzervativec vi, kdyz zdravotnictvi vubec nerozumi?). A na konci uz nadava lekarum. Do toho nezapomene vlozit oblibene konzervativni dogma o tom, ze jen maximalni egoismus kazdeho z nas muze vest k maximalnimu prospechu pro vsechny, coz je samo o sobe zcela absurdni. K cemu vubec jsou fakulty typu FSV, kdyz produkuji neco podobneho? :-/

0 0
možnosti

Kolumbo

18. 9. 2008 16:25
Re: -

Ať je to jak chce, ale když někdo začne nepožádán "bojovat" za moje zájmy , zpozorním. Nepotřebuju být pod ničí kuratelou,  od doktora žádám radu, ne rozkaz. Chci právo obrátit se o radu  na lékárníka a třeba i na čaroděje, budu-li chtít bez péče nějakého pana Kubka.

0 0
možnosti

Leopoldo

18. 9. 2008 15:05
Svatá pravda

A kolikrát se stává,ze ten pan doktor se zmýlil?A zajimavé,nikdy to není jeho vina!

0 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
PhDr. Matěj Trávníček (*25. 2. 1988)
Politolog, I. místopředseda Mladých konzervativců, člen Mensy ČR a České společnosti pro politické vědy. Živí se prací v oboru a věří, že i politologové by se neměli bát říkat svůj názor. Své názory by však neměli zaměňovat za vědecké poznatky. Specializuje se na volební studia a zejména pak volební systémy. Na tomto blogu prezentuje výhradně své soukromé názory.