Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

Renda3

24. 10. 2009 23:19
To jako fakt nechápu...

Je to strašné když se dočítám co se u nás děje.Že to těm zaměstnavatelům není blbé...hlavně že oni si žijou v přepychu,ale ti chudáci kteří jen dřou a nic z toho nemaj jen trpí. Ani zpátky domu se nemužou vrátit pač nemají z čeho,je mi jich hrozně líto-jsou bez rodiny,daleko od domova nikomu kromě vietnamců nerozumí a když jsou v domění že je čeká lepší život až si tadyk něco vydělají tak za nedlouho zjistí že to ani z poloviny nebude takove jak jim to ta slavná agentuta slibovala. Myslím že už by se s tím mělo konečně něco dělat.Mě osobně vietnamci nevadí sama s jedním chodím dyt to sou uplne normální lidi. Ja třeba prostě nikdy nepochopím lidi kteří vietnamce neustále "kritizují" ať už si dělaj srandu z vietnamštiny (což uplně nesnášim když si z tohodle někdo dělá srandu) a nebo prostě jak koliv jinak dyt je jedno jestli jsou to Vietnamci,Rusove....Afričane...jsou to taky lidi jako my ostatní akorád se od sebe trošku lišíme barvou pleti a řečí. Ale většina lidí si to neuvědomuje.

0 0
možnosti
Z

Zaměstnavatel

14. 8. 2009 12:03
Zaměstnání

Rád bych vietnamským lidem kteří sem přijeli za prací pomohl. U mě ve firmě (stavebnictví) se pár volných pracovníh míst najde, též pomohu najít ubytování a zařazení se do společnosti. Nemám zkušenosti zasměstnávat cizince, ale se vším se pokusím vyjít vstříc. Pokud by to někomu pomohlo tak se může ozvat na email dempreal@email.cz

0 0
možnosti
PM

kimos

10. 2. 2009 10:08
velmi pekny a vecny clanek

Tato dama, pise opravdu pekne, vecne a vtipne...a hlavne pravdu :-) to je urcite pro nas vsehcny prinos...at se dari

0 0
možnosti
JM

benway

15. 9. 2008 0:27
agentury

Ahoj, pracuji v Panasoniku, který máš na fotce v blogu, jsem čech a s tím, co píšeš v blogu, nemůžu než souhlasit. Bohužel, co se týče agenturních zahraničních dělníků v továrnách, je to důsledek neschopnosti vedení podniků sehnat stálé zaměstnance. Všechno se to nastartovalo před pár lety, já jsem ty lidi na personálním oddělení znal a myslím, že za tím byla čistá lenost, chtěli si ušetřit práci, tak všechno přesunuli na agentury. Jedno špatné rozhodnutí vyvolalo lavinu. Ty agentury nejsou nic jiného, než mafie.Továrně a jejímu okolí ani těm cizincům se tenhle přístup samozřejmě dlouhodobě nevyplácí. Řešení existuje, zbavit se pracovních agentur a zaměstnávat lidi tak, jak se to vždycky dělalo - na stálý legální pracovní poměr.

0 0
možnosti
MP

http

11. 8. 2008 23:53
Vietnamske zdravotni sestry

Bohuzel, pokud jde o vietnamky jako zdravotni sestry, je uspech vyloucen. Sestra je v kontaktu s pacientem mnohem vice nez lekar a verbalni kontakt je nezbytny. Je to problem dokonce i pro slovenky, protoze napr. male deti jim proste nerozumeji, natoz vietnamka. Navic sestra musi umet i perfektne rozumet, protoze jakekoli nedorozumeni muze vest k ohrozeni zivota, to proste nemuze fungovat a neverim, ze k tomu najde nekdo odvahu.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

12. 8. 2008 0:22
Re: Vietnamske zdravotni sestry

jsi doktor?

0 0
možnosti
J

Jack777

11. 8. 2008 14:34
...

Mě by spíš zajímalo jestli Vietnam nebo třeba nějaká země v JV asii nebo Čína či Japonsko poskytuje evropanům takovou možnost integrace do tamnější společnosti a servis jako Evropa nabízí Asii. Je možné získat třeba ve Vietnamu trvalý pobyt, občanství a pracovat jako místní lidé? Nebo třeba v Japonsku nebo Číně? I když mě spíš zajímá jak to je v Thajsku, protože bych tam rád kvůli přítelkyni, která je odtamtut, pobyl delší dobu.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

12. 8. 2008 0:24
Re: ...

mnoo, jestli jsi ochotny pracovat za polovinu tamni ceny na trhu prace, tak myslim ze i ten servis budes mit jako VN v Evrope :-))

0 0
možnosti
D

dhiep

11. 8. 2008 12:20
Bohužel

nejenom Vietnamci, ale nápodobně je v takové situaci i stále početnější skupina dělníků z Mongolska.

0 0
možnosti
MK

pancho10

11. 8. 2008 9:10
plat maximálně 25000

;-D

0 0
možnosti
P

Proky81

10. 8. 2008 9:24
Proc se podivujete nad gramatikou?

0 0
možnosti
P

Proky81

10. 8. 2008 9:26
Re: Proc se podivujete nad gramatikou?

Ta holka pise vic nez dobre a komu se to nepozdava at si procte pisatelu profesionalnich na Idnesu a kdekoli v jinych novinach. Plno chyb od lidi, kteri se v CR narodili!

0 0
možnosti
MD

dubanová

10. 8. 2008 2:19
Vietnamci..

ptáte se :"jak může absolventka střední školy mít gramatické a pravopisné chyby", vůbec se nedivím, neboť  vzhledem k tomu o čem psala, by bylo spíše podivné kdyby tam ty chyby nebyly..Psala o životě Vietnamců který se "ubírá" docela jiným směrem nežli si mysleli. Jsou to pracovití a slušní lidé,po tzv.pádu socializmu jsem se poprvé cítila jako "zákazník", když jsem byla v Pankrácké tržnici obsloužena Vietnamkou..Byla jsem obsloužena a dokonce s úsměvem, to jsme tady neznali.. Vietnamské stánky mizí a Vietnamci kteří sem přijeli za prací, ji nemají, a nevědí co si "počít ze životem", to není nic veselého, ty pravopisné chyby v článku jsou pochopitelné..

0 0
možnosti
DK

Dagiss

10. 8. 2008 9:08
Re: Vietnamci..

Také si myslím:-)Gramatika a psaní v českém jazyce není pro "cizince" vůbec jednoduchá,takže se tím většinou ani nezabývám. Spíše by měli našim prodavačů a prodavačkám v normálním obchodě ukázat,jak se mají chovat.Mnohdy je to vyloženě o "hubu" . :-)

0 0
možnosti