Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JLC

Jean Le Cerf

1. 2. 2010 15:35
Burqa

Zapomněl jsem. Jestliže si myslíte že francouzský policista si může dovolit nechat odhalit ženu v burce beztrestně tak jste na velkém omylu. Prozatím ještě platí i když nevyslovené "zneužití pravomoci" a to si žádný policista netroufne.

0 0
možnosti
JLC

Jean Le Cerf

1. 2. 2010 15:28
Burqa

Jeden fakt vypovídá za vše, J.M. Le Pen (FN) odmítá aby se tvořil nový

zákon. Používat stávající je postačující ale není dostatek vůle k tomu

aby se použil.

0 0
možnosti
JLC

Jean Le Cerf

1. 2. 2010 15:28
Burqa

Vážený pane autore. Myslím že se špatně orientujete v této otázce. Za prvé už dnes je ve Francii zákon který zakazuje, kromě Masopustových oslav mít zahalenou tvář. Jestliže, se chystá nový zákon, je to kvůli sílícímu tlaku islámských menšin. Jen pro zobrazení : požadování aby veřejné koupaliště a bazény byly pro ženy a muže zvlášť, vyšetření a ošetření muslimských žen bylo děláno výhradně ženami, muslimské dívky by se neměly účastnit z náboženských důvodů tělovýchovy, atd. Tz. že francouzský stát (sekulární od 1905) je v ohrožení a to z těchto náboženských a nenáboženských důvodů. Tlak těchto menšin je neúnosný a je zapotřebí s tím něco dělat. Host v kterékoliv zemi se má chovat jako host a přizpůsobit se zvykům země. Tato zvyklost byla záměrně zamlčena levicovými vládami a to od roku 1981 a to aby (jak už to přiznali labouristé ve VB) získat formou sociálních dávek (úplatků) levicové voliče.

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

1. 2. 2010 11:52
těžké rozhodnout

Ahoj Tiene,

já jsem obecně proti tomu, aby náboženství nějak více zasahovalo společenského a praktického života. jsem tedy proti zahalování.

ale je pravda, že je to JEN součást oděvu jako taková čepka, naušnice, kalhoty apod. a pokud by se hovořilo o zákazu nošení burek apod, potom by se mělo principiálně začít mluvit i o jiných (sic ne náboženských) částech oděvu jako jsou třeba bombery, martensky:D apod. No, svoboda v oblékání..

jinak ještě poznámka k populismu -mýlíš se, právě ti vyšší politické sféry jsou mnohdy populisty

0 0
možnosti
T

tin1

1. 2. 2010 12:45
Re: těžké rozhodnout

Z mého pohledu nevidím na zahalování nic špatného, pokud to sama žena chce. Jinačí by bylo, kdyby k tomu byly donucovány. V sousedním lázeňském městě si místní na tento neobvyklý "jev" přijíždějící z Německa dávno zvykli. A mě to už taky přijde normální, protože sem tam občas přijedou do našeho města. :-) Už musím jít, kdybychom se už v diskuzi nepotkali, tak Ti přeju pěkný svátek Tet. http://www.hue-hotel.com/data/site/20/tet_2009.jpg :-P

0 0
možnosti
DM

Seb Loeb

1. 2. 2010 11:51
Já bych to neřešil

a počkal bych až se vrátí ten pan Čingischán, ten to rozhdodne.

0 0
možnosti
T

tin1

1. 2. 2010 12:28
Re: Já bych to neřešil

R^;-D

0 0
možnosti

smějící se bestie

1. 2. 2010 11:13
***

závoj je stejně urážlivý jako bych měl na tričku znaky SS.

0 0
možnosti
T

tin1

1. 2. 2010 11:19
Re: ***

U znaku SS chápu, u závoje ne. Můžete mi to objasnit? :-)

0 0
možnosti
N

Nero

1. 2. 2010 10:30
Mýlíte se.

Jako řidič jsem povinen předpokládat,že při jízdě po hlavní silnici dostanu předost od toho na silnici vedlejší.Jinak by se města ucpala!

Jako občan jsem povinen vidět(ne právo ,povvinen),že se na mně nechystá nějaký útok.A předejít mu.

Pryč se zahalováním.Musíme se bránit,je to naše povinost!!!Zakomplexovaní lidé se mají léčit!! Ne mít vlastní blog!(nemám na mysli Vás)

0 0
možnosti
PP

ppelc

1. 2. 2010 10:33
Re: Mýlíte se.

Tak se dete lecit.

0 0
možnosti
SN

kuča

1. 2. 2010 10:25
Pane autore!

Nemohu s Vámi souhlasit. Vaše menšina se velmi dobře přizpůsobila, je to vidět i na Vašem dobře napsaném blogu. Podobáte se nyní více Evropanům a nijak se nevydělujete. V normálním životě platí: Pokud jsem někde hostem, musím se přizpůsobit hostiteli ( navíc štědrému, který řeší mé sociální problémy), což je v tomto případě Francie.

     Je problém, aby si burku natáhl chlap a šel vykrást banku? Nebo jak to bude s idetifikací pokud osoba jede v autě? Může se jí policista podívat na obličej? Jak je to s fotografií na osobním průkazu, nebo řidičáku? V tomto bych byl opravdu nekompromisní. Ve svých státech se stavte na hlavu, pokud jste u nás hosty, přijměte naše zákony!;-O;-O;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2935x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.