Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

kimos

7. 4. 2010 10:36
nerste dilema, snazte se stat Cechem a ostatniprijde samo

jestli se bude porad ctit jako Vietnamec, tak Vam doporucuji jet zpet do puvodni vlasti. Tam budete bez tohohle dlematu :-)

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

10. 2. 2010 15:33
Tady to máš

http://kotmelova.blog.idnes.cz/

Nepatří to mezi moje oblíbený blogy, ale občas si taky něco přečtu.

0 0
možnosti
VN

VasekN

10. 2. 2010 12:03
:-)

V podstatě část vietnamské populace už jsou asimilovaní češi, kteří akorát trochu jinak vypadaj :-) Ale musím přiznat, že i mně občas připadá zvláštní, že se setkám s asiatem (vietnamcem, protože s čistým svědomím můžu říct, že vietnamce od číňana nebo korejce nejspíš nepoznám), který mluví čistou připadně i podle daného regionu nespisovnou, ale evidentně rodilou češtinou, já tyhle lidi zkrátka považuji spíše za čechy, kteří akorát trochu jinak vypadaj. Osobně s nima tedy rozhodně nemám problémy, na rozdíl od jiného etnika jsou to totiž pracovití lidé.

0 0
možnosti
U

ufonek007

10. 2. 2010 14:25
Re: :-)

Ono je někdy zajímavé koukat na asijské filmy. Pokud mají složitější děj a je tam mnoho postav tak se v tom občas člověk dobře ztrácí.

0 0
možnosti
GMI

Glock Mark II

10. 2. 2010 9:20
To chce klid

Většina lidí prostě přejímá zaběhnuté názory a nevidí důvod je měnit. Navíc jsou v situaci, kdy tuhle věc nemusí řešit, nemusí se nad ní vážně zamyslet. Kdyby museli, pravděpodobně by se tohle číslo (73%) významně snížilo. Pár takových manželství znám (Čech s Číňankou, Češka s Vietnamcem) a v ničem se neliší od ostatních.

0 0
možnosti
T

tin1

10. 2. 2010 10:33
Re: To chce klid

Věděl jsem, že nás někteří lidé nemusí, ale 73% je pro mě opravdu příliš. Ale rozumím, že je něco jiného vidět Vietnamce ve Večerce a něco jiného ve svém obyváku. :-P Jenže většina vietnamských rodičů nechává své děti v českých školách, u českých "babiček". Myslím,  že si zasloužíme stejnou důvěru. :-)

0 0
možnosti
JC

Jarcho

10. 2. 2010 9:18
Máte sestru?

O Vás bychom nestáli, ale jestli máte sestru, tak ta by určitě vítána byla, protože my máme tři kluky :-).

Mít v rodokmenu Vieta nebo Chana je skvělé, neboť jde o národy s pracovitými lidmi a s vyšší průměrnou inteligencí než mají Slované (a ti ji přitom mají vyšší než ostatní indoevropané).

0 0
možnosti
T

tin1

10. 2. 2010 10:34
Re: Máte sestru?

Ona si už vyhlídla Honzíka V;-D

0 0
možnosti
M

motylek_02

10. 2. 2010 3:47
na jinych strankach

pise pani Bedriska o tom, ze jeji dcera ma pritele vietnamskeho puvodu. Ona sama byla nadsena, maminka chlapce vubec. Otazka zni i takto: kolik vietnamskych rodicu prijme jako nevestu/zenicha Cecha. Zajimalo by me toto cislo. drzte se tech co vas berou a hodne sil u tech co na vas i plivnou.

0 0
možnosti
T

tin1

10. 2. 2010 10:36
Re: na jinych strankach

Napište odkaz, rád si to přečtu R^:-)

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

9. 2. 2010 22:51
Zachovej klid Tiene, brecet nema cenu, je treba byt v necem

..nejlepsi, pak se ti budou vsici plazit u nohou :-)

Vem si takovyho Okamuru Tomia, svym nadhledem a tim co dokazal si ziskal respekt, diky kterymu si z nej nikdo neodvoli utahovat.

..teda.. do oci utahovat. Za bukem samozrejme jo, jsme Cesi, zeano :-))

0 0
možnosti
T

tin1

10. 2. 2010 10:43
Re: Zachovej klid Tiene, brecet nema cenu, je treba byt v necem

Docela bych rád věděl jako ho vnímají jeho podřízení a nejbližší okolí. :-)

0 0
možnosti
D

da.rock

9. 2. 2010 22:26
Mladý muži,

myslím, že můžete být klidný. K lidem vietnamské národnosti máme my Češi vztah celkem přátelský a vstřícný. Oceňujeme vaši pracovitost, vaši píli a touhu po vzdělání, i vaši skromnost. Za sebe můžu říct, že pokud bych si měl vybrat do rodiny někoho z menšinového etnika, pak bych určitě uvítal východoasiata raději, než příslušníka jednoho našeho domácího etnika, které za stovky let soužití nezískalo ani polovinu vlastností nutných ke koexistenci, jako získali Vietnamci za dvě generace.

0 0
možnosti
MV

Martin V

9. 2. 2010 22:39
Re: Mladý muži,

Přesně, vietnamci dobře zapadnou, šmelí, kradou a podvádějí s daněma. Co se místním líbí, že sice žerou, ale nemlaskají u toho a zbytečně nevystupují z davu.

Žijí si ve svývh lokalitách a kontakt s většinou je omezen na: sluší, kupte, sleva!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

9. 2. 2010 22:10
Tohle me pripada jako zbytecna "ublizena" mentalita

Chapu sice ze Cesi nejsou tak kosmopolitni jako lide zde v USA , ale vim ze v tomto pripade jsou Vietnamci vybiravejsi koho si pusti do rodiny, nezli Cesi ! Po precteni par clanku od autora me pripada, ze neni v CR happy !:-)

0 0
možnosti
M

MORAK

9. 2. 2010 21:51
Vietnamci jsou pracovití a milí lidé

Na rozdíl od některých jiných etnik.   A potomci ze spojení Evropanů a vých. Asijců bývají dost povedení lidé !  No, zase upřímně, kolik %  Vietnamců by se vyjádřilo v opačném případě proti svatbě svých dětí s Čechy ?  Starší lidé si také více uvědomují úskalí těchto svazků.  Normálně je složité  sharmonizovat   dva lidi českého původu, každá rodina má jiné zvyky a hodnoty,  natož  aby se sžili dva lidé , jejichž rodiny pocházejí z jiných kultur na opačném konci světa.[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.