Diskuse

Ukrudně dobrý

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

17. 8. 2008 14:29
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

ctenar1970

28. 7. 2008 16:50
Nesmysl

 Jist nejist psa je zvyk.Je nesmysl povazovat nejake Asiatske narody za barbarske kdyz jedi zvirata,ktera tady uz nejite vy-ackoli pred 60 let jste take jedli - jako psa.Podle tohoto argumentu vasi rodice, prarodice kteri se narodili pred 1940  jsou barbari.Lide na Zapade vas Vychodoevropany povazuji za barbarske,vy zase povazujete Asiaty za barbarske,Cinane naopak povazuji zbyvajici svet za barbarsky...kolem dokola jsme vsichni barbari?Velky nesmysl

0 0
možnosti

duhacenzor

1. 8. 2008 21:06
Re: Nesmysl

Přesně tak, pes byl u nás ze seznamu jatečných zvířat vyškrtnut 1940 Hitlerem a desítky let poté spoustě z nás psina jela. Originální české recepty  - viz Internet.

Celý ten humbuk okolo Vietnamců a psů je uměle vytvořený, Vietnamci jsou slušný a pracovitý národ, u Čechů i dost oblíbený, takže naši rasisté si museli něco na ně objevit, něco nepodstatného, já mám chuť leda se zasmát nad jejich psíma jatkama a pozeptat se, zda do toho dávají také tolik česneku, jako my:)))

Do české kuchyně např. nikdy nepatřil pštros, klokan, krokodýl a tohle nám najednou nevadí, objevili jsme nové delikatessy, žáby a hlemýždi také nejsou česká tradice a také nevadí a nevadila ani po WW1,  přejaté předpisy z Francie jsou skoro ve všech našich prvorepublikových starých kuchařkách:)))

Takže k těm psům lze Vietnamcům leda popřát dobrou chuŤ - haf haf:)))

0 0
možnosti

CarolusIV

27. 7. 2008 9:53
Svého psa bych bránil

i střelnou zbraní. Kdo na něj sáhne, zemře.

0 0
možnosti

Tomáš Bobek

28. 7. 2008 14:27
Re: Svého psa bych bránil

Jasně. Lidský život za psí. Každý soud vás osvobodí.

0 0
možnosti

natelius

27. 7. 2008 9:19
Pejskaři jsou přecitlivělí

Prase je údajně inteligentnější než pes a je to normální jateční zvíře. Argument, že psa lidé chovají jako domácího mazlíčka, neobstojí, někdo má z téhož důvodu doma prase. Na druhou stranu vyzvednout si psa z útulku a dušovat se, že ho nechci sníst a pak ho zabít pro maso je hnusné podrazáctví.

Mimochodem, mám pocit, že chovat a zabíjet psy pro maso je u nás zakázáno, takže Vietnamci se k tomu hrdě hlásit nemohou. Jistě, ten zákon je špatný, ale to je jiná věc.

0 0
možnosti

1049an

26. 7. 2008 23:03
Já už psa jed...

To není špatný maso. Pořád bych měl raději psa na talíři, než pobíhajícího na sídlišti po trávníku a dělajícího z něj ne kus zeleně, ale hnusné výkaliště. Mohli by se Vietnamci orientovat na čokly, pobíhající bez vodítka. Panička je o sto metrů dál, řve Daníku, Daníku a Daník na ni zvysoka s**e a obtěžuje lidi. Zde by měl nastoupit na scénu náš žlutý přítel, psa chytit do podběráku a odjet než se panička vzpamatuje. Paničku, porušující městskou vyhlášku o zákazu volného pobíhání psů tím ztrestá propadnutím věci, mně udělá radost že je v ulici o čokla míň a sobě naplní těřich a bude vědět, že je to očkovaný a opečovávaný zvíře s jemnou svalovinou. Kdybych věděl, kde mi v restauraci psa udělají, občas bych tam zašel. R^

0 0
možnosti

CarolusIV

27. 7. 2008 9:51
V tom případě bych seděl u okna

s malorážkou v ruce, a takové "žluté přátele" bych střílel.  Třeba by z nich byla taky dobrá pečínka, kdo ví ? Kanibalismus je prastará kultura, a v rámci multikultury by se dala oprášit. ;-D

0 0
možnosti

Mike1

26. 7. 2008 22:20
autor je bomba

Jsem vietnamec , a vždycky se nikde nezasměji jako u tady toho blogera.R^. ....máš opravdu mezery v naši komunitě....vietnamci neprodávají čechum...kilo stojí 300 kaček, celej pes 2000,a psa nemuže jentak zabít kdokoliv, ale vyučenej řezník....nejlepší k tomu je ta fialová omáčka(mam tom), olomoucké syrečky jsou proti tomu nic...a chtěl bych se zeptat autora jestli pozná kdy u nás ve vietnamu jí zrovna psa...já jo, stačí pohled z 20 metru...:-)

0 0
možnosti

nyny.

26. 7. 2008 22:08
hmmm

Není co nového sdělit, souhlasím s většinou diskutujících, snad jen chytit vás u toho jak zabíjíte psa nebo kočku a jíte, případně máte jejich maso, tak bych vás dala zkrátka zavřít a pak vyhostit.Nic jiného si prostě takový člověk nezaslouží a nevidím důvod, proč by měl pobývat v mé zemi, když sem nepatří a neumí se podle toho chovat.

0 0
možnosti

tin1

27. 7. 2008 21:49
Re: hmmm

Hypoteticky. Co kdybych si nechal privest sveho vlastniho psa z Vietnamu, zabil ho, upekl a snedl ?Je to muj vlastni majetek a s tim si mohu delat co chci neni to tak? Za to budu taktez vyhosten? V Listine lidskych práv se pise , že kazdy  ma právo vlastnit svuj majetek avsak nekomu nesmi ohrozovat na zdravi. Pokud nebude tento "tvor" chranen zakonem tak jsem tedy zadny zakon neporusil.

0 0
možnosti

Lenka PT

26. 7. 2008 18:18
Co??

Prej: i to prase vodprásknou.

To není pravda, nechtěj vědět, co se děje na českých jatkách.!

0 0
možnosti

Lenka PT

26. 7. 2008 18:35
Re: Co??

Ta videa z prvního příspěvku, to se neděje jen v Číně, ale všude na světě.

0 0
možnosti

BoboHml

26. 7. 2008 16:48
Ať si jedí co chtějí....

Francouzká specialita - žabí stehínka,hlemýžd

Já to nejím,jsou proto nekulturní?

Nejsme střed civilizace a budu cinik,v Evropě se bydlelo ještě v chatrčích,když Čína chrlila jeden vynález za druhým(kompas,střelný prach i náš slavný knichtisk)To co je pro nás nejedlé je jinde specialita a opačně.Můžeme použít Jižní Koreu,elektroniku v životě bychom mohli závidět ovšem jejich jídelníček ne.Co Japonsko?

0 0
možnosti

BoboHml

26. 7. 2008 16:49
Re: Ať si jedí co chtějí....

Sakra zase tam mám překl.... to bude tím,že jsem nekulturní,sorry;-D

0 0
možnosti

Dimitar Toškov

26. 7. 2008 15:54
Jiná mentalita

Ve východní Asii je prostě úplně jiný přístup ke zvířatům obecně, natož ke psům, které Asiaté považují za nečisté zvíře. Čínský znak pro zvíře lze přeložit jako "věc v pohybu", nebo též pohybující se věc. Jediný vztah, který Číňané ke zvířeti mají, je vlastnický. Také v Pekingu bylo velké množství toulavých psů a koček. Kvůli olympiádě Číňané Peking od toulavých zvířat vyčistili způsobem, který by se zajisté zamlouval L. Matuškovi: některé psy příslušníci pořádkových sil umlátili tyčemi přímo na ulici - za přihlížení pobavených kolemjdoucích Číňanů - zbytek byl odvezen do útulku (animal camp). Čínský útulek funguje tím způsobem, že se zvíře zavře do malé klece a čeká se, až pojde hlady a žízní. Autor pochází ze země strýčka Ho a zajisté by důrazně nesouhlasil, kdybych kladl rovnítko mezi čínskou kulturou a jeho vlast, ale přesto v tomto ohledu nevidím mezi lidem Han a Viet velký rozdíl.;-)

0 0
možnosti

tin1

27. 7. 2008 21:55
Re: Jiná mentalita

Autor clanku naleha na prispevatele aby udelal rovnitko mezi Cinou a Vietnamem. Mezi lidem Han a Viet neni skoro zadny rozdil. Vietnamci puvodne pochazeji z Ciny a po mnoho let  Cina silne ovlivnovala jak zpusobem mysleni tak i kuturnim bohatsvim vietnamskou lid. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.