Diskuse

Prušáci Asie

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Enemy

14. 8. 2010 21:22
Hm,

Jsem zklamán a takhle to může napsat jenom totální nevděčník vůči svým rodičům. Máš pocit, ze všechny rodiny jsou takové? Neházej nás všechny Vietnamce do jednoho pytle..:-/

Doufám, že až jednou budeš mít děti, nebudou myslet (tak hloupě) jako tyRv

0 0
možnosti
1

1000xregistrovaný

9. 8. 2010 10:07
Samota

Romové neznají samotu ani povinnost, ale moc se jim nedaří. Samota je přímo úměrná tendenci připouštět si ji. Nejméně sám je ten, kdo se sám necítí.

A taky nebýt sám znamená, že je někdo vedle vás. Jestli něco chce nebo ne, a co si myslí, je celkem jedno.

0 0
možnosti
BM

Lapis Lazuli

7. 8. 2010 21:26
Tak

tento Váš článek mi přišel trochu smutný. Doufám, že naše rodina nedopadne podobně. Karma R^

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

4. 8. 2010 22:15
Hm.

Tak to je dost přehnaný, ne?

0 0
možnosti
B

barbarosa1942

3. 8. 2010 1:42
CZ -

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

2. 8. 2010 20:49
Všude se něco najde ...

... kdyby nebylo Vašich rodičů, nebyl byste tady.

   Zkuste to svým přičiněním napravit - a Vaše rodiče se možná poučí i od Vás.

0 0
možnosti
H

hafusak2

28. 7. 2010 18:43
Tohle ani není vynález dnešní doby,

stačí si vzpomenout na starý francouzský film"Můj strýček" /tuším z r. 1960/, kde otec je velkým managerem v továrně na plasty a pro budování kariéry nemá čas na rodinu. Matka jako manželka velkého managera buduje supermoderní dům, který je útulný něco mezi nádražní halou a čekárnou u zubaře, strojí se jako strašidlo a stále hledá nějaké společenské styky. Nakonec malý chlapec na kterého vlastně nikdo nemá čas, ztracený v tom domě, který nemá nic toho, co dům dělá domovem a který jen čeká, až bude moci jednou za čas jít ke svému strýčkovi, který se nehoní ani za penězi či kariérou, bydlí v obyčejném domě s úplně obyčejnými lidmi a přitom je šťastný, vůbec mu nevadí, že ho zbytek rodiny považuje za blázna a černou ovci. Ten chlapec je s ním neskonale šťastný, protože poznává, že život je i o jiném nežli je honba za penězi či kariérou. Velice doporučuji ke shlédnutí.

0 0
možnosti
PB

belansky

28. 7. 2010 10:44
Tady tradiční rodina taky dostává na prdel,

nebo je normální se po práci zavřít beze slova každý ve svém pokoji a sejít se u večeře? A tlak na úspěšnost taky roste, dobré vysvědčení je víc, než dobré vztahy. Mění se to docela rychle, kult úspěšnosti a konzumu likviduje vztahy v rodině a redukuje je na společné jídlo večer. úspěšnější dítě dostává skoro vše, na co si ukáže, méně úspěšné skoro nic. Co nemá doma, hledá jinde. Kamarádství, pochopení, nebo novou bejzbólku. Splete se, klopýtne a je to tady- jsem říkala vždycky, že ten Kuba je černá ovce, nic z něj nebude.... no vidíš, krade v samoobsluze! A kouří!  Kde se to naučil, doma ne!

0 0
možnosti
T

tin1

28. 7. 2010 10:57
Re: Tady tradiční rodina taky dostává na prdel,

Když pozoruju vztah mezi mými (českými) kamarády s jejich rodiči, tak necítím žádné bariéry. Vtipkujou, normálně se mezi sebou baví a nemusí to být u společné večeře. Děje se to ve všedních situacích. Takové prostředí ve vietnamských rodinách postrádám. Když  mladý vn člověk prochází krizí kulturní identity, tak si nakonec bude muset zvolit nějakou stranu, protože nejde sedět zároveň na dvou židlích.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

28. 7. 2010 9:56
Velmi špatné přirovnání.

O Königstum Preussen a o "Prušácích" nic nevíte. Vůbec nic. Proto to Vaše přirovnání nesedí ani při největší možné generalizaci.

0 0
možnosti
T

tin1

28. 7. 2010 10:06
Re: Velmi špatné přirovnání.

:) Chtěl jsem zachytit jejich disciplinovanost a obětavost na úkor jedince. Nic negativního v tom nehledejme. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2935x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.