Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PL

Dnes je středa.

Držím Vám palce, ať to dobře dopadne!!!

0 0
možnosti
JH

J61i64r66i 85H93l92a98v35a

8. 6. 2021 15:02

Z moji zkušenosti, denní boj je vlastne to co nedela zivot nudnym, at je nekdo introvent, a nebo ne. Jenom neprestat mít radost z maličkostí, at jsou sebemenší.

1 0
možnosti
MB

Dcera má řasokouli Amátu, ta je pro introverty ještě lepší :-)

Nepředěláme se. Já se můžu snažit jak chci být tichá a klidná a pokorná, nejde to. Můžu se tak chvíli tvářit, ale dlouho mi to nevydrží. Od chvíle, kdy jsem se naučila mluvit, se snažím dodržet větu "Nemluvím s tebou!" déle než 5 minut. Zlepšila jsem se, už to vydržím 10, ale pouze za předpokladu, že odejdu z místnosti. Nemůžu nemluvit, když to všechno musím říct.

2 0
možnosti
ND

Být introvert je zajímavý, já to vím nejlépe.

Taky jsem introvert, v mládí hezky zadumaná s premyslivym pohledem, příliš neukecaná, klukům se to líbilo, nikdy jsem žádného neuháněla, spíše oni mě, takže se i z introvertů stávali extroverti. :-)

Nejlepší byly diskuse v hospůdkách vedené mezi námi mlaďochy na vyšší inteligentní úrovni, téma jako svoboda projevu a pohybu a pak o našem politickém zřízení, což souviselo.

Jak konzumace alkoholu stoupala, tím byla debata bouřlivější, mnohdy kdyby rovnováha nebyla nenarušena a byla příležitost, možná by se i rozpoutala revoluce a šly se stavět barikády, takže opět, z introvertů se stávali extroverti :-)

Při ucházení o zaměstnání jsem ráda pronášela zasvěcené odborné proslovy s přimícháváním cizích slov a můj výraz byl - tvářila jsem se velmi zdatně.

Rodiči jsem však oblíbená nebyla, neboť místo uklízení a učení jsem raději četla knížky, jednu za druhou. To byla snad jediná vada provázející moji introvertní povahu.

Přeji vám kolego introverte, abyste v životě uspěl, jako se to snad povedlo i mně.

Já vám za tyto rady účtuji jen lidovou cenu 500,- Kč za jednu započatou hodinu, byť moje informace ze života jsou k nezaplacení. :-)

3 0
možnosti
KT

Jako přes kopírák.;-D Tedy já.

0 0
možnosti
JK

"Tak jsem přemýšlel o tom, jestli změnit sám sebe, z introverta na extroverta"

Tohle jsem řešil tak kolem šestnáctého roku života a rychle mě to přešlo. Rozhodl jste se správně, myslím... :-)

1 0
možnosti
DT

Tiene, je nás takových většina. Prezentace, mluvení na veřejnosti i small talk jsou normální dovednosti, které se dají naučit, stejně jako ses naučil svou hlavní odbornost.

3 0
možnosti
DT

Normálně si vygoogli ohledně těchto dovedností, co Tě osloví. Není to žádná velká věda. Osobně doporučuju od Scotta Adamse (autor Dilberta) How to Fail at Almost Everything and Still Win Big.

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,40
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.