- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Karma a díky za Vaše blogy.
Moc ráda bych do Vietnamu na půl roku odletěla. Místo 80 mít 60 kg by mi tedy stačilo a ještě bych viděla zajímavou zemi!
Ano, typickou národní kuchyni poznáte nejlépe na trhu nebo ve stánku. Zkusili jsme to teď v Ománu a chválím. Kousek od domu máme novou vietnamskou restauraci a všem nám chutná. Nedovedu bohužel posoudit jak se liší od originálu
Jestli se Vás můžu zeptat ohledně hovězího, když ty nejprofláknutější věci zde jsou pho bo a bun bo nam bo.... tak to tam neplatí?
A alkohol, že mají v Sapě místní při obědě na stole láhev vodky není uplně vzácné vidět .... nebo to jsou jen láhve a obsah je jiný?
Nám se osvědčila v Mexiku rada bratrance, který tam dlouhodobě pobýval. Spočívala v tom, abychom jedli výhradně v restauracích, kde mají látkové ubrusy. To nebyl problém v Mexico city nebo v Acapulcu, ale na některých jiných místech ano. Jednou jsme na Yucatanu už byli tak uondaní a hladoví, že jsme si dali své oblíbené a několikrát osvědčené jídlo ve stánku s plastovými stolky. Co budu povídat, v noci jsme se v hotelu na záchodě vystřídali několikrát...
Mě se v Mexiku ptali, jak je možné, že nemám zažívací potíže způsobené místní stravou. Inu, odpověděl jsem, že česká školní kuchyně připraví člověka na vše. A to doslova.
Kolik asi procent ten přípatek je?
diky a moc se tesim na dalsi dil Vaseho vypraveni