Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Sab.

11. 5. 2008 7:42
Jen poznámka k

"Psí a kočičí maso podávajicí ve vietnamských restauracích. Chodíte tam ? A chutná Vám to ? Tak co na tom záleží z čeho to je!! Ve Francii papají šneky, Já taky papám šneky. Vy ne?..."

http://animalrights.webz.cz/proc_nejist_psy.htm

http://animalrights.webz.cz/proc_nejist_psy2.htm

0 0
možnosti
ZP

antaran

12. 5. 2008 18:11
Re: Jen poznámka k

Pokud máte na mysli restaurace - podotýkám speciální restaurace - ve Vietnamu, tak souhlasím. Ale spíš si myslím, že zase provokujete s restauracemi v Česku. A v těch ani psy ani kočky nepodávají. Vsaďte se - třeba jen o jednu korunu, ať je nějaká sranda.;-)

0 0
možnosti
S

skydream

7. 5. 2008 16:22
je tu rozdil pane

kdyz hypoteticky ja kradu do pc tak pro svou potrebu netrhnu na tom ani korunu...

kdyz vy tak pak mate oblek a urcite ne od adidose

Kdyz ja si dam sneka ve francii tak je tam napsano snek ale v zadne restauraci sem nevidel ze by bylo psano podavame psy na vietnamsky zpusob. laskave respektujte nasi kulturu . my mame psi proste daleko radsi nez sneky a nejime je my s nimi zijeme... thats all..

0 0
možnosti
ZP

antaran

7. 5. 2008 22:27
Re: je tu rozdil pane

A vy jste v nějaké vietnamské restauraci v Česku jedl psa?

To bych teda rád věděl, kde...?

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

7. 5. 2008 14:04
Karma

Souhlasim s pherenici R^

0 0
možnosti
ZP

antaran

7. 5. 2008 0:53
Směju se,

až se za břicho popadám. To se vám opravdu povedlo !

Díky ;-D;-)

Těším se na další články R^

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

6. 5. 2008 21:43
Díky

Com on!:-)

0 0
možnosti
RB

erben3

6. 5. 2008 21:38
.

Celníci a příslušné úřady jsou určitě  zkorumpovaní... no zkrátka jako Češi. Jak je možné, že neudělají pořádný zátah v Holešovické tržnici nebo v tržnici v Písnici? Vietnamské mafie si tam v klidu "podnikají", jistě poctivě všichni platí daně a prodávají originální výrobky. Já bych měl pro vás dobrou radu: Sbalte si své šunty a odejděte zpět do Vietnamu, Číny a jinam, odkud jste všichni přišli. Jako turisty vás tady ale rádi přivítáme. Vyfoťte si orloj, podívejte se na Karlštejn a sbohem. Nevidím z přítomnosti různých podvodných asijských obchodníčků pro tuto zemi žádný přínos. Spíše naopak viz daňové úniky jako hrom. Důkaz? Ze začátku jsem si v asijské tržnici občas něco koupil. Hlavně kraťasy, tričko nebo nějaké potraviny. Nikdy v  životě jsem nedostal od Vietnamce daňový doklad k zakoupenému zboží. O záručním listě ani nemluvím. Kamarád si koupil rádiobudík, který fungoval necelý týden. Takže asi tak. 

0 0
možnosti
Z

Zel1

6. 5. 2008 22:24
Re: .

SouhlasR^

0 0
možnosti

lubossula

6. 5. 2008 20:57
V lete

jsem navstivil trznici v Asi. Ucelem bylo zakoupeni kartonu cigarets ROckets 40, ktere bezne kourim. Byl jsem prekvapen tim, co tam bylo zbozi  prave uvadenych  znacek. Nejdriv jsem si myslel, ze jsou nekde schovane a prodavac je nabidne na pozadani. ALe ne, vse vystavena bylo Lacoste nebo Adisas nebo na co vzpomenete. Karton cigareg mel normalni olek, normalni cenu. Misto 40 jich v krabicce bylo 28, misto tenkych, byly tluste a byly nekouritelne. Dle pracovnika na parkovisti je udaje vietnamci plni tabakem na vykurovani skleniku. NEdalo se to kourit, takze smer kontejner. A razie? Obcas se celnici musi ukazovat, jinak zrejme berou prachy za zavrene oci, jinak to totiz neni mozne.  

0 0
možnosti
P

pherenice

6. 5. 2008 19:26
Ale tak celkem to jde, ale..

1. Myslím, že videopůjčovny musí odvádět nějaký poplatky za autorská práva. Těžko by to kamenné půjčovně prošlo jen tak vydělávat, aniž by si toho někdo všiml.

2. Doufám, že to je jen nadsázka, že vaříme psy a prodáváme čechům. :D Ale kdyby to někdo bral vážně, tak psa by vietnamec radši snědl sám než házel na plastový talíř. Kromě toho, kuře na talíři nejde splést se psem..!

3. Ta věta od Batchina je krásná.. :)

0 0
možnosti

lubossula

6. 5. 2008 20:53
Re: Ale tak celkem to jde, ale..

hlavne videopujcovny jiz pujcuji nosice s nakoupenymi pravy pro pujcovani, ktere jsou cca 5 x drazsi nez by k beznemu domacimu uziti

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

6. 5. 2008 17:26
Hm, hm...

Z ceho ve vietnamske nebo cinske restauraci vari je mi jedno, pokud je to dobry a nekouka z toho salmonela. Pokud si ale podle menu objednam kure, chci kure a ne psa. Jinak zatim jakoze dobry.

Co se trzist tyka, jde o prachy, mimo jine i o dane. Platit dane, byt treba optimalizovane, je normalni, ne? Proc ja mam dane platit (nerad) a tolerovat nekoho, kdo okrada erar - uziva prav, ale na povinnosti kasle?

Proto razie ano.

Aby bylo jasno, spis nez padelane znacky (halt to nekupuju) mi (z principu) v zaludku lezi pasovane cigarety plnene neznamou smesi, leky a podobne ... coz se ale nejspis netyka jen vietnamske komunity.

0 0
možnosti
P

pherenice

6. 5. 2008 19:20
Re: Hm, hm...

Pravda, originál cigareta je narozdíl od Vietnamci pašované zdravotně nezávadná. ;) Taky bych nechtěla, aby mi v plicích (ne v žaludku, cigareta se pokud vím, nepolyká) ležel sajrajt, proto nekouřím. ;D

0 0
možnosti
RD

Dvořáček,Ostrava

6. 5. 2008 15:35
Máte lepší gramatiku...

i stylizaci článku než já. Asi se budu muset zlepšit. Jinak velmi dobré k pobavení i poučení. Fandím Vaší komunitě. Jen by měli přestat předstírat že :"já nerozumi cesk", není to zapotřebí. Krmička!

0 0
možnosti
  • Počet článků 219
  • Celková karma 31,51
  • Průměrná čtenost 2933x
Červen 2022: Teď mi došlo, že jsem se nikdy pořádně nepředstavil. Jmenuji se Tien, potřebuji spát alespoň 10h denně, mám rád večerní procházky a jím převážně mezi 22-23h. Na deprese: čokoláda, úklid bytu a toulání se. Proč píšu blog? Je to jediná věc, kterou nedělám z povinnosti.

 

2021: Už jsem tu s Vámi přátele skoro 30 let, dokopu si to tady až do důchodu a potom zmizím do Hanoje. Ok?

 

2020: "Nic bych na sobě neměnil. Absolutní spokojenost. Mindrák na nule."

 

2015: Už pár let nečtu žádné západní "vědecké, akademické, publicistické" (a vlastně všechny cizí) práce o Vietnamu a Vietnamcích, protože nakonec zjistíte že to jsou jenom pytle plné nesmyslů. Musíte si to zjistit sami i když je to pracnější, ale aspoň těm objeveným výsledkům můžete věřit. Člověk by měl, pokud má tu možnost, na několik měsíců odejít do zahraničí, pak pochopí skutečné potřeby, emoce, samotu a izolaci cizinců v jeho vlastní zemi, protože to sám pocítí.