Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Leopoldo

15. 11. 2008 4:09
Kde jsem to uz dávno slysel?

.......zastávat potupnou pozici sluzky....???

Snad jeste vzpomínáte na ten plakát: "Jsem dojicka krav,kdo je víc?"

Myslím ze jste zustala zakotvena v minulosti.Radeji se vrátit a zapsat se do komunistické strany.Tam Vám budou rozumet.Co si ty boháci vlastne myslí,pracovat pro ne a jen za ty spinavi peníze.

0 0
možnosti
E

evolution

15. 11. 2008 1:35
Rok 2004

jsem stravila au-pairovanim v Hamburgu, tedy ze skusenosti vim, ze jak se cely ten rok bude vyvyjet, zalezi samozrejme hlavne na rodine, do ktere se dostanete. Predevsim jsem ale zastance toho nazoru, ze si k vam clenove hostitelske rodiny dovoli jen tolik, kolik jim sami dovolite, takze pokud vas budou tlacit do role "sluzebne" a vy je v tom bez protestu nechate, tak se pak neni cemu divit. Je fakt, ze na to vymezeni hranic a na nejakou tu diskusi je potreba umet se aspon trochu domluvit, takze bych od odjezdu bez znalosti jazyka spis odrazovala. Nechapu, jak je mozne usmernit zlobici deti, kdyz clovek aspon trochu neovlada jejich materstinu? Podle me vas pak deti maji za debila a nemaj zadny respekt..

0 0
možnosti
A

apple7

14. 11. 2008 20:29
Pres agenturu

Znam nekolik au-pair,ktere sly do rodin,pres agenturu a bez znalosti jazyka.Prave proto si je ty rodiny braly,protoze byly levnou prac.cilou.Jenomze po roce umely vsechny erfektne jazyk ,mely zkusenosti s detma a mohly odejit jinam.Coz take udelaly.Dnes jsou v rodinach,ktere si jich vazi a co nakaze au-pair detem,tak to plati.A prtoze si jich ta rodina vazi,tak je i slusne plati,jenom aby jim neodesly.Pravda je,ze kdyz umite jazyk,mate i slusnou praci,ale hodit cloveka primo do vody a plav,je k nezaplaceni,protoze i kdyz dela rok sluzku,coz neni zase az tak drasticke,tak jazyk by se u nas ,tak prfektne nenaucil.[>-]

0 0
možnosti
RO

opeth

15. 11. 2008 13:33
Re: Pres agenturu

dovolim si nesouhlasit, nebo alespon namitnout, co je podle vas umet jazyk? Zvladnout par denodennich vet o jidle, uklizeni a dalsich beznych povinnostech?? V prvnim rocniku na univerzite (studium anglictiny) se mnou byli studenti s rocni zkusenosti ze zahranici. Dal se nedostali. Ukazalo se, ze umet reagovat v obchode nebo v restauraci na to co se vas pta cisnik, neni zdaleka vsechno co ke znalosti jazyka opravdu potrebujete.

0 0
možnosti
R

Rode_orm

14. 11. 2008 20:05
odjet bez znalosti jazyka je odvaha

a mozna i trochu nesmysl. Ale proc to nezkusit. Udelala jsem to take tak :-) Kdyz to ted tak srovnavam, mnohem vic mi dal pobyt v zemi, jejiz jazyk jsem uz castecne umela. Jinak musim souhlasit  se solo cestou. Pokud jste nekde sami a vyhybate se Cechum (musite jet i na odpovidajici mista, v Parizi ci Mnichove se vam to asi nepodari), poznate tolik zajimavych lidi, co nikde jinde. A schuzky s erasmakama v Ceskem centru vam rozhodne chybet nebudou.

0 0
možnosti
V

Vinci

14. 11. 2008 20:01
do ciziny s ceskymi kamarady

Naprosto s Vami souhlasim a mam stejnou zkusenost. Nastesti Cechu je po svete relativne malo, takze nam to, ze zapadneme to zaprdene ceske komunity, nehrozi tak vyrazne, jako jinym, vetsim narodum.:-) At uz to bylo na Erasmu v UK nebo tady v Montrealu, Cechu bylo/je vsude pomalu. Neni nad to se nebat a vrhnout se do cizich vod po hlave a bez plavcika.:-) Zato rustinu a hindi slysi clovek v kazdou denni dobu na kazdem kontinentu..:-)

0 0
možnosti
A

apple7

14. 11. 2008 20:34
Re: do ciziny s ceskymi kamarady

Zapomnel jsi na Polstinu.;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

14. 11. 2008 18:59
Kdyby si vsechny divky, ktere chteji delat au-pair,

predem uvedomily, ze je to funkce lepsi sluzky, mely by jednodussi zivot. Je jedno, zda jste cerstve z uciliste nebo VS, je to proste levna pracovni sila. Znam rodinku, kde je pani domu Ceska a pan domu je Anglican. Pani doma mela napad najmout Cesku na pomoc s domacnosti, pry to bude pro tu slecnu lepsi, nekdo bude mluvit jejim jazykem, manzel bude mluvit anglicky, bude se citit lepe. Ale ejhle, za par tydnu mela slecna pocit, ze nemusi pracovat, protoze ji berou jako clena rodiny...museli ji propustit. Bylo to nemile.

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

14. 11. 2008 20:50
Re: Kdyby si vsechny divky, ktere chteji delat au-pair,

Tak někomu to může vyhovovat, autorka v článku něco básnila o tom, že ráda ohne hřbet a pozná opravdový život, na rozdíl od zaprděných studentů v Erasmu, kteří na rozdíl od ní nikdy nepoznají, o čem to je:-)

0 0
možnosti
D

della

14. 11. 2008 18:28
kdo chce

pracovat jako au-pair, musí většinou počítat s tím, že její postavení v rodině bude asi na úrovni služebné. Samozřejmě záleží na jaké lidi člověk narazí, ale je potřeba s tím dopředu počítat...A jet do země, jejíž jazyk neovládám, mi přijde minimálně naivní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3259x
Baví mě myslet, cestovat, číst, mluvit, kreslit, spát, jíst a endorfíny. Vystudovala jsem psychologii v Česku a řešení rodinných konfliktů ve Španělsku. Jsem akční a zrychlená. Jsem studentka PhD na Masarykově univerzitě, pyšná matka dvou děvčat (jedu punk!), manželka Alfa samce a zakladatelka (nyní dřímajícího) projektu Couplebuilding.