Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

14. 2. 2011 2:20
rozdil mezi prizpusobivymi a neprizpusobivymi imigranty

je velky. Mnohe prospivajici zeme vznikly z imigrace a jejich kultura je zalozena na multi-kulti, jenze v te dobe vedly zasady integrace. Tj. nic proti zachovani tveho puvodniho jazyka,kultury ci tradic, ale pravidlo c.1 je zapojeni se do spolecnosti tve nove vlasti a kde by existoval stret zajmu, zajmy a zakony nove vlasti jasne vladnou.

Napr. v Australii byli vsichni cerstvi pristehovalci (krome Britu) nazyvani "novo Australane". Jako jednomu z nich mi to zpocatku pripadalo divne, mel jsem pocit jakoby me chteli zbavit me narodni identity, ale po dvou letech jsem to pochopil jako pozitivni vec. Znamenalo to, ze nam Ausici hned od zacatku nabizeli pratelskou ruku a prijimali nas mezi sebe. Vetsina Evropanu se v Australii integrovala velmi dobre; potize nastaly az s prilivem mimo-Evropanu po 1974, kdy blbec Al Grassby, imigracni ministr ve Whitlamove vlade zacal propagovat multi-kulti zalozene na paralelnich komunitach, nikoliv na integraci.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

14. 2. 2011 7:13
Re: rozdil mezi prizpusobivymi a neprizpusobivymi imigranty

R^

0 0
možnosti
N

notordluhousek

14. 2. 2011 1:07
multikulturalismus neprohral

prohrala jedna z jeho aplikaci. ale jine stale se maji dobre. takove spojene staty byly napriklad od zacatku multikulti zemi a vznikla z nich nejvetsi mocnost na svete. evropa od padu nabozenske netolerance a otevreni se na zidovskou minoritu take je multikulti a je to par stovek let. je zvlastni ze tyto dva multikulti priklady jsou a byly celosvetove mnohem mocnejsi nez "rasove a kulturne cista" spolecenstvi. jedina nemultikulti zeme ktera za neco relativne stoji je snad japonsko, ale ze by to byl nejaky priklad k nasledovani kdyz ho rozsekali multikulti americane a vnutili mu sve zasady fungovani ? ;-D

0 0
možnosti
C

Camino

14. 2. 2011 3:08
Re: multikulturalismus neprohral

Zajimavy byl rozhovor s byvalym kanclerem Helmutem Schmidtem na tema immigrace. Podle jeho nazoru ma Nemecko brat nove pristehovalce, ale s podobnou kulturou, rekl: ze zemi sousedicich, a ne z blizkeho vychodu a nebo Afriky.

0 0
možnosti
MT

jozko skocdopole

13. 2. 2011 23:16
Nejásáme. Protoze uz neni nad čim.

 Jinymi slovy - je to prilis malo prilis pozde. Uz se nam tu premnocili a vystehovat se NEDAJI.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

14. 2. 2011 7:20
Re: Nejásáme. Protoze uz neni nad čim.

Přistěhovalci ale nejsou problém. Problém je dementní teorie multikulturalismu, která v důsledku vede k tomu, že se přistěhovalci nezačleňují, ale segregují.

Pokud se sem například přistěhuje Arab a stane se sekulárním demokratem, vůbec mi tu nevadí. Potíže začnou ve chvíli, kdy tu nějakej neomarxistickej pošuk začne podporovat vznik paralelních a oddělených muslimských komunit kde platí šaríja, povinné zahalení, nucené sňatky, domácí násilí, dočasné sňatky s nezletilými na jednu noc, lidi tam neumí česky atd., čili v praxi kolonie a jinej oddělenej svět.

0 0
možnosti
V

villík

13. 2. 2011 22:28
Proč nejásáme ?

Protože se už u nás pomnožili na nějakejch 400 tis.

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

13. 2. 2011 22:21
Dotaz

Dotaz: a kdo by na vas makal a delal nejspinavejsi prace, kdybyste tu nemel hordy Ukrajincu a dalsich lidi z vychodu? Kdo by makal na vas duchod, kdyz se Cechum rodi cim dal mene deti? Kdo by zvysil konkurenceschonost nekterych ceskych vyrobku, kdyz ne levna pracovni sila z Vychodu? Vetsina lidi co ted (jak hlasa nejnovejsi moda) nadava na multikulti si nevidi ani na spicku nosu, zato hlasa, ze ma reseni. Jake proboha? Fanaticke vykriky typu "pryc s multikulti a pristehovalci" porodnost nezvednou, problem starnouci populace nevyresi stejne jako problem zadluzeni verejnych rozpoctu, a konkurenceschopnost Cech ledatak snizi. Politici nic nepochopili - jen zacinaji populisticky prejimat novou modu, aby prizivili sve preference. A nemylte se - rada z nich vi dobre o tom, ze vetsina volicu pochazi z chudsich vrstev, mezi nimi pristehovalcu. Rv

0 0
možnosti
TK

koutlosh

13. 2. 2011 22:36
Re: Dotaz

Češi, tak jako v mnoha případech... ale i kdyby ne, není největším cílem světonázoru ukrajinců zničit naši zemi, kulturu, civilizaci...

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

13. 2. 2011 21:59
Protože

na dořešení tohoto průs... naší civilizace bude muset být válka! Ta jediná nás může zachránit! Dokud je čas! Oni totiž ve válce s námi už dávno jsou! ;-€

0 0
možnosti

3lipy

14. 2. 2011 7:41
Re: Protože

Víte vůbec, co je to válka? Zeptejte se těch co zažili koncentrák....

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

13. 2. 2011 21:58
Nejasame proto

protoze ti nezadouci vetrelci jsou jiz zde, miliony ve Francii, Holandsku Anglii a jinde. Neni mozne je odstranit (nejsme preci nacisti), snad je jen nadeje je prevychovat, pokud je nebudeme utvrzovat v jejich oddelenosti privalem jejich soukmenovcu. Mimochodem, Kanadanum to jeste nedoslo a hordy neprizpusobivych pristehovalcu stale prichazeji.

0 0
možnosti
ATM

A ty, MORHHO

13. 2. 2011 21:38
No jo, co s těmi našimi přistěhovalci ?

Kdo to bude živit ? Kocáb a Šiklová ? ha ha ha :-([>-]

0 0
možnosti
OS

OSLO

13. 2. 2011 21:26
Ještě nedávno bylo toto téma tabu.

Ještě jedno tabu zde však zůstává: ochrana společných hranic EU. Měli bychom si vzít příklad z USA a chránit se před nekontrolovatelnou ilegální imigrací. Tak jako si žádný občan nenechá otevřené dveře svého bytu v naivní představě, že mu tam nikdo nezvaný nevleze a nic neukradne, neměla by ani EU vycházet z falešné představy, že k nám přijíždějí jen turisté a poctiví obchodníci, že všichni jsou jen političtí uprchlíci a že materiální možnosti EU jsou nafukovací. Přijímejme jen mladé kvalifikované občany, schopné se plně integrovat. A jen tam, kde víme, že najdou práci a bydlení. Přijmout stovky imigrantů a potom řešit co s nimi je nekoncepční a špatné.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

13. 2. 2011 21:09
Není proč jásat

v rámci podpory multikulti jsme do Evropy natahali desítky miliónů nepřizpůsobivých imigrantů. Ti jsou teď tady a my říkáme - multikulturalismus nefunguje.

-

Ale co teď? Poslat je zpátky? Nebo je donutit, aby se přizpůsobili? 8-o Žádné řešení nemáme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2084x
Podle lékařů má špatně vyvinutou žlázu společenské povinnosti, před lety nechal Moravu Moravou a usadil se v Praze.