Diskuse

Fenomén BLOG

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

tacet

4. 1. 2010 2:43
Pane Tomáši , zavání to grafomanií .

0 0
možnosti
T

ToVy

4. 1. 2010 22:32
Re: Pane Tomáši , zavání to grafomanií .

jen kdyby se mi to konečně podařilo převést do knihy :-)))

0 0
možnosti
T

ToVy

3. 1. 2010 23:28
Dovolím si zapojit se

Pokud moho i já napsat svůj názor, tak doufám, že knihy nevymizí nikdy. Ano knihy se dají jakokoliv členit, ale já za knihou vidím autora, který píše román, pohádku, sci-fi nebo jiný žánr. Rozhodně nemyslím knihy, které píší známe osobnosti, o tom jak vidí svět. Při vší úctě, vezmu za příklad našeho prezidenta Klause, za touhle knihou vydím jen známou osobnost, která napsala knihu, žádného spisovatele, kde uvedu příklad třeba JMS, nebo Čapek či Němcová. Můžete namítnou, že vlastně každý spisovatel vyjevuje své názory na svět, ale praví či ryzí spisovatelé to dělá prostřednictvím postav v knize a mi se ztotožňujeme nebo odvracíme od postav, nikoliv od autora, o kterém si na konci knihy můžeme říct, že je třeba super, i když hrdina románu byl magor, který smýšlel divně a netušíme, že třeba tento magor byl autobiografickým vyobrazením autora.

I díky tomu knihy jsou pro mě věrohodné. Wikipedia, jak řekl sám autor české verze je jen možnost, úhel pohledu, který se dá měnit. Encyklopedie ne.

0 0
možnosti
A

Ales_Keberle

3. 1. 2010 1:57
...

Já si myslím, že kvalitně vedený a technicky zabezpečený BLOG, má velký potenciál i k budoucímu nahrazení knih. Nepřeberné množství informací - od profesionálních i amatérských spisovatelů, můžete mít prakticky ihned a kdekoliv k dispozici. Ale je to zatím hodně vzdálená budoucnost. Dnes platí, že kniha je kniha - nejen pohodlností, ale i kvalitou obsahu :-)

0 0
možnosti
MF

Martin Faltyn

3. 1. 2010 10:38
Re: ...

Má to ovšem, jako dnes téměř vše ve světě médií , jednu nevýhodu. Věrohodnost a informační hodnověrnost se nám začala zaměňovat za názory a komentáře.

Dneska už pomalu nemůžete ani věřit tomu, že ten Michael Jackson je mrtvej, o Wikipedii nemluvě.

A tak exaktni pravda se mení v to, "čemu věříme".

Otázkou pak zůstává, co bude kritériem kvality obsahu. Neb každý autor se domnívá, že píše kvalitně. I ten Viewegh.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1376x
Jsem a nevím kdo,
přišel jsem a nevím odkud,
jdu a nevím kam,
divím se, že jsem tak veselý.