Záchranářské neZiskovky pokračují v pašování migrantů, libyjská loď vyvolala paniku

Vysvětlí mi někdo rozdíl mezi "záchranáři", německými neZiskovkami u libyjských hranic, a pašeráky? Německé neZiskovky pokračují v dovozu ilegálů z Afriky do Itálie. Připluvší libyjská loď vyvolala u těchto cestovek paniku.

"Lodě italského námořnictva, neziskových organizací a unijní agentury Frontex zachytily v posledních dvou dnech v centrálním Středomoří kolem 1 500 migrantů. Záchranné akce koordinovala italská pobřežní stráž," píše se v článku na iDnes. Jen minulý čtvrtek bylo podle článku během 7 operací nabráno na paluby "záchranných lodí" 1 050 migrantů. Německé neZiskové organizace Sea-Watch a Sea-Eye o dva dny později vyzdvihly ze tří přetížených člunů 450 uprchlíků.

"Během třetího zásahu na místo připlula libyjská loď a vyvolala paniku. Někteří migranti začali skákat do vody ze strachu, aby je libyjská pobřežní stráž nepřepravila zpět do Libye. Nakonec všichni skončili na plavidlech německých nevládních organizací."

Co to? Libyjská loď vyvolala paniku? Jak to? Že by libyjská pobřežní stráž na rozdíl od cestovky Frontex a německých neZiskových pašeráků konala svou povinnost? Nejedná se tedy o jasný důkaz importu a pašeráctví afrických "uprchlíků" (nezapomněl jsem, samozřejmě lékařů a inženýrů, žen a dětí především ze Sýrie) do Evropy? Zajímavé, že prim hrají německé cestovky Sea-Watch a Sea-Eye, které dováží naši demografickou a intelektuální spásu do Itálie.

Některé mé předchozí blogy k tématu:
Cestovní agentura Frontex - dávejte pozor, kam si jdete zaplavat! (ZDE)
Přesídlovací program, azyl přeci lékaři/inženýři nepotřebují. Přesídleme celou Afriku! (ZDE)
Zabili vám děcka? Frontex vám přiveze nové - i když trochu odrostlé. Vás nezastraší! (ZDE)
Váleční uprchlíci už netáhnou, přicházejí klimatičtí migranti (ZDE)
Ekonomičtí migranti jsou mýtus, tvrdí průzkum mezi nimi. Alkoholismus a kriminalita taky? (ZDE)

Autor: Tomáš Vyoral | pondělí 28.5.2018 12:11 | karma článku: 44,50 | přečteno: 3207x