Vystrčil je prý Tchajwanec. Jistě nebinární a barevný. Volal už někdo Chocholouška?

„Já jsem Tchajwanec,“ uvedl šéf senátu během výletu na Tchaj-wanu. A co: „Je to jen malý krok pro Vystrčila, ale velký skok pro lidstvo a ODS“? Akce „Let svobody“ je krom provokace Číny přehlídkou PR prefabrikátů non plus ultra.

„JFK se tehdy jednoznačně vymezil proti komunismu a utlačujícím režimům a podpořil obyvatele Západního Berlína. Dovolte mi, abych dnes skončil možná skromnějším, ale stejně důrazným prohlášením,“ řekl zakončil předseda Miloš Vystrčil svůj projev na půdě tchajwanského parlamentu. „Já jsem Tchajwanec,“ dodal čínsky. Jeho členové pak vstali, dlouho mu tleskali a někteří nadšením hvízdali.

Jsem nebinární barevný Tchajwanec! Je to jen malý krok pro Vystrčila...

A co kdyby teprve řekl: "Jsem nebinární barevný Tchajwanec! Je to jen malý krok pro Vystrčila, ale velký skok pro lidstvo a ODS!" To by byl panečku potlesky nejen ve stoje, ale i ve výskoku! A od amerického ministra Pompea by byl tento ne úplně bystrý český senátor tíhnoucí k americkému lokajství podrbán na bradičce či zátylku.

Zaujalo mě také, jak sám svůj tchajwanský výlet označil za historický. Když to za vás holt nikdo jiný neudělá... Jen nevím, zda si historický nespletl s hysterickým. Rovněž jeho propagace protidemokratických aktivistů z Milionu chvilek pro demokracii je nadmíru trapná. Nicméně příhodná jemu samému.

Vystrčil: Už nikdy nikam nepoletím, opravdu, nepoletím, nikam

Jen tak na okraj bych připomněl slib Miloše Vystrčila po jednom ze svých minulých výletů do Peru, který učinil v rozhovoru pro lidovky.cz: „Já za sebe říkám, že už nikam nepoletím. Opravdu. Nepoletím. Nikam. Řeknu, prosím vás, ať tam letí někdo jiný, kdo ví, že je to potřeba. Protože všichni přeci vědí, že létat do Peru není potřeba, není potřeba komunikovat s dalšími zeměmi, není potřeba připravovat půdu pro naše podnikatele, protože jediný, co je jasný, je, že tam senátoři letí, aby si tam jezdili na výlety, aby si to užili…“

Zřejmě vzhledem k nedostatku vlastní invence nekopíruje jen Johna F. Kennedyho (jeho projev o spiknutí mediální, politické či vojenskoprůmyslové scény, o tajných dohodách a společnostech předpokládám nečetl), ale inspiruje se i Milošem Zemanem, který toho času uvedl, že jen idiot nemění své názory.

Autor: Tomáš Vyoral | úterý 1.9.2020 14:17 | karma článku: 44,74 | přečteno: 3292x