Vondrův program: základna USA v ČR a národní pták. Na něj sedí volavka či straka, right?

Novopečený místopředseda ODS Alexandr Vondra budiž důkazem nedostatku byť průměrných osobností v řadách Fialovy progresivistické a EUhujerské strany. Podstatné body, jež staronová šarže vyzdvihuje, jsou základna USA v ČR a pták.  

Že je Alexandr Vondra až lokajsky proamerický, není žádnou překvapivou novinkou. Lobování pro americkou základnu a příchod okupačních vojsk vol. 3.0 (po Němcích, ano Němcích - nikoliv jen nacistech, a Sovětech) tak není žádným velkým překvapením, tedy "surprise" slovy jeho "buddies", tedy kámošů.

Homohavloid jede bomby... tedy ptáky

Ale co má tenhle vlastními slovy "stárnoucí havloid" - mými expresivnějšími slovy homohavloid (= Homo sapiens havloidus, abych nebyl ostrakizován a podezříván z nějakých nepřístojností) pořád s tím ptákem? Co ho to popadlo? Stejně jako v projevu na sletu modroptačího panoptika zopakoval tuto pravda "originální" programovou myšlenku i v rozhovoru pro DVTV.

Ale když už teda musí být, tak mu jsem ochoten poradit pár tipů i ptačích typů, které by docela korespondovaly s ním samotným. Zda jsou ještě "volní" a nemají je vybrané jiné státy, neb tvrdil, že už většina (alespoň evropských) už nějakého toho národního vrabce či zoborožce má, ať si už zjistí sám.

  • Volavka - USA, right? Myslím, že tenhle přáček jarabáček by pana Vondru vystihoval možná vůbec nejlépe
  • Straka - zkušeností s nejrůznějšími lapáliemi, v nichž v souladu s "oldschoolovým" (bych hovořil jemu bližším jazykem) heslem "kdo nekrade v práci a neokrádá stát - tedy nás všechny daňové poplatníky - ten okrádá vlastní rodinu", má v nejrůznějších pozicích strany poměrně dost; ProMoPro a tak
  • Sojka - v současnosti uklizený v Bruselu, ač občas klame rameny a vytasí konzervativně-pravicové názory, tak myslím, že v EU mu to ladí dobře, a sojka práskačka by mohla být rovněž fajnou volbou
  • Husa - plnými sousty hltat? Zřejmě umí...
  • Jestřáb - v souladu s jeho US friends... ti mají zřejmě orla, takže jestřáb by mohl být dobrou volbou
  • Holub - zobat z určité ruky umí taky hezky, jakkoliv se snaží přesvědčit o opaku

Smysl by mohli dávat i kukačka, krkavec nebo havran. Tož toť mé tipy. Jen bych dával bacha na ptačí chřipku, toť prý nepěkná věc.

A stejně jako pan Vondra to nechci vůbec zadarmo. Netřeba děkovat. Od těch dob, co se vynalezly peníze, se neděkuje, že Sašo?

 

Autor: Tomáš Vyoral | čtvrtek 23.1.2020 10:11 | karma článku: 41,53 | přečteno: 1998x