Reinkarnovaný So(c)botka dělá ramena a s ex-poradci H. Clinton v zádech si hraje na Trumpa

Američtí poradci, kteří pomáhali v kampani Hillary a nyní mají helfnout ČSSD a Sobotkovi, se ze svého posledního fiaska snaží poučit.Z věčně nevýrazného a slabého "kudrnáče" se snaží "po Trumpovsku" udělat chlapa. Bude to stačit?

Věčně nevýrazný, necharismatický Bohuslav (kudrnáč) Socbotka (na základě nedávného vskutku prvotřídního soudního rozsudku si troufám při oprávněné kritice jeho jméno komolit), jenž má stejně jako pan Daniel Herman páteř vždy dokonale rovnou (jen s výjimkami obČasných záchvěvů fatální křivice), se pomalu reinkarnuje v "drsňáka". Po letech ukázal ramena a po dlouhé době vyslal indicii, že snad přece jen dokáže být chlap. Jen si nejsem jist, na kolik je to u něj po tolika úslužných (jak se módně říká) populistických letech uvěřitelné.

Docela zřetelný problém je, dle mého, v tom, že příliš okatě kopíruje (a sám to přiznává v onom populárním příspěvku na FB) úspěšnou strategii Donalda Trumpa - ano onoho nenáviděného "šovinisty, rasisty, xenofoba, hulváta, diletanta..."). K "drsňáku" Sobotkovi totiž sedí tento FB příspěvek podobně, jako přirovnání Hillary Clinton k mírumilovné, tvůrčí osobě zasazující se o mír ve světě.

"Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář A. Babiš k tomu, aby důkladně ojebal stát. Říká, že to bylo chvíli legální. Já říkám, že je to velké pokrytectví, když inkasuje peníze z Agrofertu, aniž by je zdanil, a současně se tváří, jak bojuje s daňovými úniky. Tohle je šaškárna!"

Bohuslav Sobotka na FB

Jen připomínám nedávnou zmínku o tom, že si ČSSD nechává radit od (neúspěšných) poradců kampaně H. Clinton.

"Strana debatuje s agenturou STG, která spolupracovala s týmem Hillary Clintonové a předtím pomáhala také končícímu prezidentovi Baracku Obamovi. Sociální demokraté si od Američanů slibují především pomoc s volbou témat pro kampaň a s tím, jak je mají vysvětlovat voličům. Ze statistik, průzkumů či analýz názorů skupin lidí vyčtou, co je v politice zajímá, s čím mají problém. Z námětů pak vyberou ty, které mohou "zabrat" u voličů." (Aktualne.cz, 18. 1. 2017)

Jsem zvědavý, s čím dalším Bohuslav Sobotka brzy přijde. Navrhne postavit zeď? Otázka je kde. Nejlépe asi kolem sebe a pořádně vysokou. Nebo bude mít koule (alespoň slíbit) případné zamezení vstupu nelegálním migrantům? To je asi velké sousto i na reinkarnovaného ramenáče.

Ostatně nechme se překvapit, určitě to bude zajímavé! Zrození hrdiny?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Vyoral | neděle 5.2.2017 17:20 | karma článku: 45,61 | přečteno: 2943x