Pozitivum Názorů Václava Moravce? Netřeba přemýšlet, zlí a dobří jsou jasní od začátku

Po čase jsem si pustil kousek pořadu Názory Václava Moravce a shledal jsem jedno pozitivum: v dnešní uspěchané době člověk alespoň neztrácí čas a nenamáhá se přemýšlením, protože je mu od začátku nastíněno, kdo je dobrý a kdo zlý.

Názory Václava Moravce oficiálně pojmenované Otázky Václava Moravce se už léta vinou samotného moderátora, svého času možná docela slušného (ty doby však já nepamatuji - bez ironie), a jeho (či dramaturgického) výběru hostů sunou do desíti k pěti.

Nevyvážený (o objektivitě - ani rámcové - se netřeba vůbec rozepisovat) přístup k hostům a tendenčnost (na kterou je mistryní zejména Nora Fridrichová) jsou (echt u veřejnoprávního média a jeho moderátora!) ukázkovým příkladem pro všechny studenty žurnalistiky - jak to zkrátka nedělat.

Co další schůzka s paní Bradáčovou a panem Šlachtou?

Ale abych zase nebyl k Názorům Václava Moravce jenom kritický. Zase je pravda, že v dnešní uspěchané době člověk alespoň neztrácí čas námahou ani přemýšlením, protože během několika prvních okamžiků dostane od moderátora jasně naservírováno, kdo je ten zlý a kdo ten dobrý s tím, že ty dobré si divák časem dobře zapamatuje, protože ti se v pravidelných intervalech vracejí.

A propos, nevíte někdo, kdy má pan Moravec další schůzku s paní Bradáčovou a panem Šlachtou? Nebo se teď schází spíš s ex-diplomatem a stvořitelem mýtu Drahoš Petrem Kolářem a jeho "nejnovějším" objevem, převlékačem uniforem Petrem Pavlem?

Autor: Tomáš Vyoral | pondělí 4.5.2020 13:45 | karma článku: 42,31 | přečteno: 2011x