Kdo upřednostní bezpečnost před svobodou, nezaslouží si svobodu ani bezpečnost

Vojenská rozvědka ČR bude sledovat veškerou internetovou komunikaci, ministerstvo vnitra bude určovat, co je lež a co pravda, a nad ČR budou létat americké špionážní drony. Rok 1984, tedy 2017. Kde jsou petice a lidé na náměstích?

Zaujaly mě v nedávné době tři spolu související zprávy, kterým, alespoň podle mě, nebyla věnována dostatečná pozornost.

1. Vojenská rozvědka bude nejspíš brzy již zcela oficiálně sledovat veškerou naši internetovou komunikaci (ne že bych si bláhově myslel, že to doteď nedělá). Určitě v zájmu naší a národní bezpečnosti. Tak se to správně říká, ne? Zdroj: Rozvědka buduje kyberarmádu, dohlédne na veškerou komunikaci Čechů na síti)

2. Ministerstvo vnitra bude bojovat proti lžím na internetu (čti proruské propagandě, dezinformacím a nepohodlným názorům) Zdroj: Vnitro bude bojovat proti lžím na internetu. Cenzora ale dělat nechceme, řekl Chovanec. 

Samozřejmě, že cenzora ne, kdo by taky chtěl (veřejně). Pan Chovanec (ano ten, co jako první práskl "Lánskou schůzku", aby si malinko přilepšil - samozřejmě až ve chvíli, kdy bylo vše zřejmé) a jeho "expertní" družina nám jen pomůže rozpoznat, co je (jejich) pravda a (naše) lež, tak abychom se v záplavě informací na internetu nenechali svést na scestí proruskou propagandou a nezpochybňovali prozápadní pravdu. Vděčností nebudu spát. Za mě navrhuji: dezinformační tým "Enigma" nebo "Navajo".

"Nemáme ambici dělat cenzora. Tam, kde bude potřeba, se vyjádříme, když bude vidět, že se informace zkreslují," řekl ministr. Na jeho úřadu se například vybuduje pracoviště, které se bude věnovat odhalování "škodlivého vlivu cizí moci v oblasti vnitřní bezpečnosti".

Ministerstvo pravdy jak má být! Konečně pan Chovanec trochu kopl do vrtule. Samozřejmě v rámci naší bezpečnosti.

Tak si říkám, že na americké ambasádě by se měli začít klepat jak osiky. Ale ne, to spíš my, běžní občané ČR (nepatřící k menšinám, neziskovkám či migrantům) se máme na co těšit - zejména pak ti, kteří nedržíme krok, jazyk za zuby a prsty mimo klávesnici.

 3. Obří americké výzvědné drony začnou létat i nad Českem

"Bez jakéhokoli povšimnutí souhlasila vláda na konci října s tím, že od 1. ledna 2017 budou moci nad Českem létat největší americké špionážní drony Global Hawk, a to například do Pobaltí na cestě až k hranicím Ruska." (Novinky.cz)

Trocha špionáže neuškodí. Naštěstí nás vláda ujišťuje, že USA (NATO) drony budou mít během přeletu vypnuty veškeré špionážní senzory. Vskutku pozorné a důvěryhodné. Naštěstí se jedná o solidní světovou velmoc (jak mohou potvrdit Libye, Irák, Jugoslávie, Srbsko, státy Jižní Ameriky nebo Vietnam...).

„Vláda vyslovuje souhlas s přelety a průjezdy ozbrojených sil členských států NATO včetně přeletů jejich bezpilotních letadel za podmínky deaktivovaných zbraňových a průzkumných systémů,“ stojí ve vládním materiálu, který má Právo k dispozici.

Jakkoliv jsme členy NATO, tak je zajímavé, že se tato informace příliš nemedializovala, ačkoliv se nás možná týká více, než si myslíme.

A ačkoliv mě to nepřekvapuje, tak si říkám, kde jsou ti liberální demokraté a bojovníci za svobodu a demokracii, když najednou začíná zavánět cenzura a špiclování? Kde jsou všichni Bartoškové a Dykové s týdny neklidu a svými peticemi? Kde jsou poslední spravedliví Halíkové? Poslední usměvaví Horáčkové? Kde je 100hoven s nějakým vkusným performance? Kde je od elit se distancující elitář pan Robejšek?

Myslím, že Franklin řekl, že kdo upřednostní bezpečnost před svobodou, nezaslouží si svobodu ani bezpečnost.

Autor: Tomáš Vyoral | pátek 2.12.2016 9:45 | karma článku: 46,18 | přečteno: 5802x