Chcete sdílet byt s migrantem? Je tu projekt Uprchlíci vítejte! Nehlaste se všichni!

Někdo sdílí byt s partnerem, s rodinou, s přáteli, někdo s domácím mazlíčkem. Ti nejuvědomělejší mají možnost ho sdílet s uprchlíkem. Chválihodně EUlibý projekt Uprchlíci vítejte nám jistě konečně pomůže se řádně zintegrovat!

Další z řady bohulibých (nebo spíše EUlibých) projektů je na našem trhu. Pod záštitou Sdružení pro integraci a migraci, jejíž projekty jsou (dle výročních zpráva) financovány jak jinak než Sorosovou filiálkou Open Society Fund Praha, Norskými fondy, případně i státním rozpočtem vlády ČR... takže podle všeho opět povětšinou z peněz daňových poplatníků (ať už českých nebo jiných).

Funguje to jednoduše. Zaregistrujete se prostřednictvím online formuláře jako vlastník bytu, nebo uprchlík (čti migrant) a projektový tým už vám se vším pomůže, včetně toho, že vám poradí, jak alespoň částečně ubytování uprchlíka financovat (jelikož, jak známo jedná se většinou o velmi chudé inženýry a lékaře, případně ženy a děti ze Sýrie). Další zlatá žíla? Především tedy pro další neZiskový projekt.

Zajímavý je pohled i na tým projektu. Evidentně jednomu členovi vedle druhého leží na srdci budoucnost naší země, rozvoj zdravotnictví, inženýrství, demografie... Mnohé vypovídá, jaké vznešené EUnijní či americké univerzity členové absolvovali, případně v jakých oborech a pro koho pracují... Posuďte ostatně sami. Jen pro jistotu, "prestižní" školy jim opravdu nezávidím - jen je dle mého názoru dobré, aby se člověk zamyslel, kde (mimo jiné) jejich myšlenky, názory, kontakty (a třeba následné finance) byly formovány.

Tým projektu

A propos, netrpělivě čekám, kdo ze známých firem se uvědoměle zaregistruje mezi prvními. Tipli byste slušného pana vědátora Drahoše? Nebo spíše politického kněze Tomáše Halíka? Či údajného lidumila Šimona Pánka nebo třeba populární kumštýřskou dvojici Stropnický Žilková?

Autor: Tomáš Vyoral | pátek 27.4.2018 13:09 | karma článku: 47,98 | přečteno: 11451x