Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy tu Protiputinovskou a Protiruskou západní propagandu berete vážně?

Putin není blázen, aby rozpoutal válku v Evropě.

Na východě Ukrajině rozpoutal občanskou válku současný Kyjevský režim za rozhodující podpory Západu a nátlaku USA, aby zavlekli Rusko do války.

Zajímavé, že pakt Molotov-Ribentrop všem vadí, ale Mnichovská dohoda, kterou podepsali s Hitlerem naši přátelé Britové a Francouzi najednou nikomu nevadí.

Přitom až do paktu Ribentrop-Molotov byli Poláci s Hitlerem velcí přátelé a Stalin tehdy docela reálně mohl předpokládat, že jej napadne Hitler společně s Poláky. Tímto paktem se nebezpečí ze strany Polska vyhnul.

0 0
možnosti
Foto

Za Katyň naprosto objektivně jsou odpovědni Němci, neboť  kdyby 1,zaří 1939 Hitler nenapadl Polsko, tak by SSSR až 17. září nemohl Stalin rozšířit území dnešní Ukrajiny.

A to už vůbec nemluvím o takové maličkosti, že vskutku do Katyně dovezli část mrtvol Němci.

0 3
možnosti

Ano, je s podivem, že nikdo dosud oběktivně neřešil, jak se do těch hrobů dostaly německá pouta, a proč bylo kolem mrtvol spousta německých nábojnic. A

0 3
možnosti
LK

Bohužel lví podíl na vzestupu Hitlera mají státy Dohody. Rusko bylo zmítáno v občanské válce a na dlouhou dobu zmizelo jako politická síla. Dohoda si po konci války mnula ruce, to jsme dobrý, to jsme dobrý a plácali se po zádech a celou poválečnou politiku postavili na absolutním ponížení Německa, jeho hospodářské vysloveně decimaci, ony reparace nebylo schopno vůbec hradit a označení za jediného viníka války. Nástupnické státy Rakouska se tvářili, že je vše ok, že ony nemají nic s válkou společného a vesele si rozdělily bývalý rakouský majetek. Potom najednou zjistili s údivem, aha, oni jsou Němci krapet naštvaní a helemese, Hitler si našel spojence v novém státu na východě, na který jsme dávno zapomněli, tam jsou přece ti východní barbaři a s komunisty se nemluví přece. Jejda, my bychom s tím Stalinem teď mluvit chtěli, ale on už na nás kašle. A Němci nám nějak zesílili, zatímco my jsem v Londýně a Paříži popíjeli dobré víno a plácali slečinky po zadečcích. Tak nějak uchlácholíme Hitlera, ať si vezme ty pitomé státy kdesi v těch středoevropských stepích, nevíme, co nás to napadlo je vůbec zřizovat. Ale pan Hitler chtěl dobýt svět. Ještě štěstí, že onen Pakt nebyl dodržen, pevné spojenectví SSSR a Německa by znamenalo konec západní Evropy.

2 0
možnosti
Foto

Zde jenom doplňující pozn. Uvažujete málo globálně. Strategie a taktika Hitlera byly diktovány v oněch letech především obavy před vstupem USA do války, protože mu bylo jasné, že Amíci dokáží Němce kdykoliv vojensky a ekonomicky převálcovat.

0 0
možnosti
LK

Tak pane von Veselý, snad Vás blog trochu zbaví Vašeho strachu

0 0
možnosti

Autorovi doporučuji si něco o paktu Molotov - Ribbentrop přečíst, než bude kdákat nesmysly ať si přečte:

http://www.e-polis.cz/mezinarodni-vztahy/519-pakt-molotov-ribbentrop-slava-a-pad-realpolitiky.html

1 3
možnosti
JM

Tak zrovna tohle dávat za vzor ......

0 0
možnosti
JR

J56a77r50a 14R90a30n60k

7. 11. 2014 2:41

Co vite o debilite prezidenta Obamy? Vzdelani ma rozhodne vyssi, nez.....nekdo kdo se neumi chovat a vyjadrovat na verejnosti;-)

1 2
možnosti
MR

bohuzel Obama je politicke nemehlo. Vsak mu to dali volici ted sezrat. Obama ma charisma, ale charisma je neco jako mit sedive oci nebo krivy nos, proste se tak narodi. Jinak Obama byl Statum leda na skodu, mezinarodni politice teprve, a doufam ze republikani najdou nekoho kdo nebude tak absolutne nemozny kandidat jako ti dva posledni, nebo se nedostane na verejnost ze treba takovy dobry kandidat jako byl Herman Cain ma milenku. Ten Cain neni takove hovadko bozi jako tento

1 0
možnosti
MR

M18i69l79a72n 41R20a22d19e19k

6. 11. 2014 23:48

R^KARMA R^ ale asi moc s timto prispevkem nepochodite, ja takove clanky psal uz na zacatku ukrajinske krize, a zdejsi ctenari, soude podle lajku neboli karmy maji Putina za geroje ktery bojuje proti fasismu, nedavno nazval pobaltske staty fasity, ti mu odpovedeli ze at se radeji podi va do zrcadla, a kdyz se Polsko ozbrojuje, a dobre dela, tak se na Polsko nadava jakozto na valecneho stvace. V Cesku nechteli lide radar, Kreml by se mohl zlobit.

1 0
možnosti

Putin přitom pakt odsoudil před pěti lety ve funkci premiéra v dopise, který zveřejnil polský list Gazeta Wyborcza. „Moje země se přiznává k chybě a účastní se tvoření nového světa,“ uvedl tehdy Putin, který smlouvu s nacistickým Německem označil za nemorální

3 0
možnosti
Foto

Politika se dělá bez emocí a v zájmu toho, kdo má momentálně návrh. Jakákoliv etika tu nemá v posuzování co dělat. Vkládání lidských hledisek do zájmů státu je zbloudilost. Stalin v té době využil situaci. Tu situaci by využil kdokoliv stejně nebo obdobně. To není schvalování, to s tím nemá co dělat, protože to je jen fakt. Vždy je něco za něco. Od toho jsou smlouvy a mezi státy mají platnost jen v poměru k výhodě. Pak se hodí přes palubu.

3 1
možnosti
Foto

A ještě dovětek: bylo to dobré i z hlediska VB a Francie, protože doufali, že se Hitler obrátí na východ. Čím dříve, tím pro ně lépe.

2 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2124x
Sladce nesladký andělský ďábel. Obyvatel Ocelového města a majitel ponorky s křídly. Politika a sex. Tedy asi jenom politika:)