Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pegida - das Auftreten der anständigen Bürger

Německem obchází strašidlo Pegidy

http://www.literarnipokusyetc.bloger.cz

0 0
možnosti

dělal jsem v Německu 94-98 a nálada k Turkům byla stejná jako je dnes, ovšem se to neříkalo nahlas.......

0 0
možnosti

Naši novináři bez výjimky.RvRvRv

0 0
možnosti

základem pro jakoukoliv diskuzi na téma německé hnutí PEGIDA, a pochopitelně všechna ostatní témata také je se informovat, tedy si něco přečíst. Doporučuji jak českou WIKI, která ovšem jako obvykle podává jen naprosto nejzákladnější informace bez hlubších rešerší, pak tedy německou verzi WIKI o hnutí PEGIDA, kde jsou uvedeny i počty demonstrantů sympatizujících s tímto hnutím i počty těch,kde demonstrují proti tomuto hnutí. Údaje jsou od německé policie.

Dále na Facebooku najdete základní dokument tohoto hnutí, kde se dočtete, že PEGIDA je PRO příjem cizinců - emigrantů - z oblastí, kde se vede válka, a kde jsou lidé přímo ohroženi na životě, protože to je lidské -chránit lidské životy.

PEGIDA je ale PROTI infiltraci islámu do evropské kultury.

Tento dokument, něco jako programové prohlášení, je jen v němčině, ale existují možnosti, jak si tento dokument můžete nechat přeložit.

Co se týká počtu demonstrujících čísla německé policie ukazují, že sympatizantů s hnutím PEGIDA je asi 4x více než odpůrců myšlenek hnutí.

Skutečnost, že se u nás převážně učí angličtina se nedá popřít, ale skutečnost je taková, že máme neskutečně dlouhou hranici s německy mluvícími státy, a bylo by na místě se tento jazyk naučit. Prostě musíme být více než jen bilinkvisti, měli bychom znát minimálně angličtinu a němčinu jako další jazyky.

Bohužel je zde málo místa na důkladnější analýzu a vysvětlení skutečné podstaty současného dění.

zde odkazy

http://de.wikipedia.org/wiki/Patriotische_Europäer_gegen_die_Islamisierung_des_Abendlandes

https://www.facebook.com/pages/PEGIDA/790669100971515

4 0
možnosti

Co navrhujete? Šíření nenávisti není řešení.Tu lež,že muslimové žijící u nás,podporují IS jste si mohl odpustit.Jistě jste si dnes všiml videa,kde fanatici z IS popravují osm muslimů.Pokud by to byli Evropané,to by bylo křiku.Muslimové povražděni fanatiky z IS nikoho nezajímají, moc se nehodí do scénáře o "muslimském zlu". Zlo jsou pouze fanatici bez ohledu na víru.

1 0
možnosti

..proč pak premiér předkládá zprávu o podpoře IS některými organiazcemi na území ČR....?

5 1
možnosti

naprosto souhlasim a stale nechapu, proc ma nase zapadni spolecnost ty sebedestruktivni sklony. Je to jako kdyz budu mit v dome sousedy, kteri se tam pristehovali, delaji v nem neporadek, neuklizi, nic nerespektuji, vyuzivaji ostatni a jeste za to ostatni nenavidi, misto aby byli vdecni. A brousi si na nas nuz a casto jiz zcela otevrene. A prichazeji dalsi a dalsi. A ja bych se mel usmivat, jak jsou vitani? Ano, ale pouze na ty z nich, kteri budou odvadet penize do fondu oprav, budou se podilet na udrzbe a respektovat domovni rad. Jinak nezbyva nic jineho neznostatni vyhodit, co nejdrive. Ale ja bych mel spise asi otevrit dvere, na stolek dat penezenku a kartu, usmivat se, pohostit je, nechat si nafackovat a stale je budu mit rad, ze??? A prave to, proti cemu odpurci Pegidy vystupuji, tedy ze jsou to extremisti, nacisti atd. (vzdycky se nekdo takovy najde, casto i zamerne jako provokace), se brzy asi stane skutecnosti, protoze tradicni strany a Brusel toto zkratka nejsou schopni resit a lidi to vidi. Ja naopak tu vlnu vzedmuti tohoto odporu vitam (a klidne se ho budu ucastnit), protoze kdyz se tohoto tematu neujmou rozumni lide, pak potom dojde prave na ty extremisty. A v takove spolecnosti bych take nechtel zit.Demokracie nemusi znamenat slabost, zatim tomu ale tak je.Dekuji autorovi za clanek.

9 0
možnosti

Podle našich novinářů jste nácek, extrémista a xenofob. Nic si z toho nedělejte, já jsem taky takový vyvrhel.:-)

3 0
možnosti

Já reaguji takto: krev není voda, můžete si doplnit geny, rodina, kultura....a jedno století si nevíme rady s Rómy, ačkoliv měli a mají příležitost ke své vlastní změně. Vietnamci tu přišli v devadesátých letech a až na výjimky jsou velmi pracovití, moc o nich nevíte a jejich děti studují VŠ. Proč bych tu měla žít s nějakými Syřany, zcela otevřeně řeknu, že jsou mi ukradení, protože je to válka ve vlastní zemi a člověk ani neví, kdo bojuje, kde boje, s kým bojuje...Tak ať sedí doma nebo jdou ke svám bohatým sousedům.....Nerada bych se dožila, že za dvacet let budou chtít kostely, školy apod....;-€;-€;-€

5 0
možnosti

Znalost němčiny se u nás prudce zmenšuje. Dokonce i ve školách blízko Německa dávají děti přednost výuce angličtiny před němčinou.

Proto když Vy umíte slušně německy, překládejte a informujte ostatní Čechy z německých zdrojů. (Podobně jako to dělá pan Ruščák stran Norska.)

5 0
možnosti

A14d27a18m 63S67t78a58v57a

6. 1. 2015 11:01

Autore, ale tak jak hodnotíte práci našich novinářů ohledně postoje Němců k islamismu v Německu, tak si zaslouží hodnotit i nezodpovědně populistickou  práci našich novinářů, kterou vynakládají bez rozmyslu, jen podle nálady či podle toho, kdo jim jak poklepe na ramena, v naší vnitřní politice - a právě oni jsou aktéry té blbé nálady a nenávisti v zemi.

9 1
možnosti
Foto

Pane Stava, výjimečně s vámi souhlasím. I když na té blbé náladě mají svůj podíl i politici.

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2124x
Sladce nesladký andělský ďábel. Obyvatel Ocelového města a majitel ponorky s křídly. Politika a sex. Tedy asi jenom politika:)