Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Průměrné a soběstačné Bělorusko má nyní skvělou šanci vydat se cestou naprostého úpadku a chaosu, jako se to podařilo Ukrajině po MAJDANU.

Takovu šanci by měli Bělorusové využít.

1 0
možnosti
JH

Autor se snaží jaksi s despektem hovořit o běloruské ekonomice, nevím, co tím chce naznačovat, ale je dost vedle. Bělorusko sice není žádný tygr, ale výkonnost ekonomiky má srovnatelnou s Českem nebo Polskem. HDP na hlavu je o něco nižší než u nás a o něco vyšší než v Polsku. Některé průmyslové podniky(např. MTZ - Minský traktorový závod nebo BMZ - Běloruský metalurgický závod) patří k největším na světě ve svém oboru a dodavatelé z celého světa se tam ucházejí o zakázky.

Průmysl je vesměs ve vlastnictví státu, takže se světovým korporacím zatím nepovedlo ho levně koupit nebo zlikvidovat jako nežádoucí konkurenci.

2 0
možnosti
LH

názory současných ekonomů mě začínají strašit víc a víc

2 0
možnosti
AG

A36l98e75x 11G29r31e88g88o17r

18. 8. 2020 12:04

Pokud máte pocit,že Ukrajina je na tom výrazně lépe než před Majdanem potom se snad budou mít lépe.

6 0
možnosti
KP

Pokud převrat povede ke stejnému scenáři jako na Ukrajině v Lybii či Iráku či v naší zemi, pak je Vaše představa o prospěšnosti převratu pro běloruskou ekonomiku poněkud mimo.realitu.

6 2
možnosti

Autor myslel propěšnost převratu pro globální korporace samozřejmě.

Vždy se ale píše o prospěšnosti pro obšany.

Samozřejmě.

Musíte číst mezi řádky.

0 0
možnosti
JS

Nějak Vám uniká, že ekonomika Běloruska je silně propojená s ekonomikou Ruska. EU už "živí" Kosovo, Ukrajinu... má na to živit i Bělorusko?

5 1
možnosti
Foto

1) rozhodující je rovnováha platební bilance, 2) o co je chemické hnojivo méně sofistikovanější než telefon?

2 0
možnosti
MS

S tou "pomocí" je ten problém, že EU o ní ani neuvažuje, kdežto Ruská je minimálně na cestě, pokud již není na místě :-(

2 0
možnosti

Hlavně spolupráce s Ruskem je zcela přirozená.

Stačí už jen název státu a národa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 388x
Po VŠ vedl přes pět let dealingové oddělení a spoluvytvářel analytický team ve společnosti Citfin, kde s přestávkami působí dodnes. Nyní se zabývá analýzami finančních trhů s důrazem na FOREX a další ekonomická témata.

Nyní se na volné noze zaměřuje na reklamu a zviditelnění firem na internetu, především na sociálních sítích. Má zkušenosti s vedením projektů, jejich implementaci a vyhodnocování.

Je fanouškem fantasy literatury, má rád divadlo a ze sportů dává přednost posilovně.

Seznam rubrik