Míří Cagliari za titulem?

Na zisk jednoho mistrovského titulu mu v průměru stačí odehrát 18 zápasů. Pět mistrovských medailí v posledních pěti letech. Právoplatná přezdívka Talisman. Nesmrtelná obliba mezi příznivci Staré dámy. To je Simone Padoin.

Ze záložní řady Juventusu dokázal získat 5 titulů v posledních pěti sezónách pouze Claudio Marchisio. A Simone Padoin. Přesto ho zná málokdo. Tedy pokud nesleduje různé fotbalové stránky na sociálních sítích.

Když se letos v létě po pěti letech loučil, krátkou zprávu mu věnoval na svém Facebooku i Leonardo Bonucci, který tak nikdy předtím neučinil. I to byl důsledek toho, co se kolem dvaatřicetiletého záložníka vytvořilo.

Věděli jste například, že Simone Padoin, který za Juventus odehrál pouze 84 utkání (většinou jako střídající hráč), získal více titulů než AS Řím a Neapol dohromady?

Vrcholem všeho byla pochopitelně branka, kterou Padoin vstřelil v posledním zápase loňské sezóny proti Palermu. Jednalo se o jeho třetí branku v dresu Juventusu a stadion šílel radostí.

Svůj další klub si rozhodně nevybral špatně. Sardové se totiž vrátili po roční pauze zpátky do nejvyšší soutěže a kádr byl posílen velmi kvalitně.

Již před rokem přišel zkušený Storari, který bude působit na pozici jedničky v brance. Do obrany pak na novou sezónu klub angažoval neméně zkušeného portugalského mistra Evropy Bruna Alvese. Společně s talentovaným Ceppitellim by měl vytvořit poměrně kvalitní obranou dvojici, kterou bude na kraji doplňovat Maurizio Isla, další bývalý hráč Juventusu.

Aby toho nebylo málo, do útoku přišel Marco Borriello, který branky dávat dokáže, ať už si o něm můžeme myslet své. Kvality vždy prokázal. Přičteme-li k tomu i dva zkušené útočníky (co se týče klubové příslušnosti) Fariase a Marca Saua, Sardové se sestupu rozhodně bát nemusejí a já je tipuji na příjemné překvapení nového ročníku. 

Bez zajímavosti nezůstává ani fakt, že italský olympijský vítěz v plavání na 1500m Paltrinieri navštívil letos na jaře šatnu Juve a nechal se vyfotit právě na místě Simoneho Padoina. O pár měsíců později slavil olympijské zlato. Náhoda? Uvidíme, kam to dotáhne Cagliari. 

Autor: Tomáš Vlasák | pondělí 15.8.2016 11:00 | karma článku: 14,71 | přečteno: 129x