Kritika nám jen prospěje!

Liga mistrů začala a Juventus do ní nevstoupil nejlépe. Příliš defenzivně laděná záloha si nedokázala poradit s obranným valem Sevilly. Allegri odmítá svalit vinu na výběr hráčů, ale proti Interu už bude základní sestava jiná.

O celkovém vítězství v Lize mistrů se v Turíně mluví už dlouho. S příchodem Gonzala Higuaína tento sen narostl do obřích rozměrů. Ve středu večer tak přišel trochu šok a velké zklamání. Ačkoliv se o Seville vědělo, že je to velice kvalitní tým – vždyť třikrát v řadě vyhrála Evropskou ligu – čekalo se, že Juventus odpoví na výhry Barcelony a Bayernu. Jenže to se nestalo.

Trenér Allegri po zápase se Sassuolem prohlásil, že je nespokojen s defenzivní činností mužstva. Dva góly ve třech zápasech – to je příliš. A zvlášť, když padly po stejných situacích. Na španělského soupeře tedy vyrukoval s jinou sestavou. V obraně dostala prostor tradiční italská trojka, ale složení zálohy schvaloval málokdo. Lemina či Asamoah místo Pjaniće, to by se snad ještě dalo trochu pochopit. I když těžko říct proč. Ale nasazení Evry místo Alexe Sandra už pouze těžko.

Celý druhý poločas fanoušci volali po nasazení právě těchto hráčů a byli vyslyšeni. Dvacet minut před konce přišli na plac a utkání rázem vypadalo úplně jinak. Jistě, skórovat mohl předtím i Higuaín, jehož hlavička skončila na břevně, ale z jedné šance to jde těžko.

Přitom v prvním utkání bylo potřeba opravdu vyhrát. Loňská sezóna v LM skončila právě kvůli promrhání šancí na vítězství v základně skupině a schytáním Bayernu hned v osmifinále. Max Allegri to nemyslel špatně, ale otázkou spíše zůstává, jestli si Pjanić a Sandro neměli odpočinout proti Sassuolu, když teď nehráli jednoznačně kvůli vidině nedělního celoitalského derby na Interu.

Kouč Allegri ale po utkání se Sassuolem prohlásil i to, že všechno to chválení a očekávání samých výher jeho týmu škodí. Tak teď se snad dostavila kritika, která pomůže. Minimálně v tom, že na Interu bude hrát druhá nejdražší posila a nejlepší římský hráč posledních sezón, Miralem Pjanić v základu. A to samé prosím Alex Sandro.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Vlasák | pátek 16.9.2016 13:57 | karma článku: 11,10 | přečteno: 149x