Kdo vysvětlí fanouškům Neapole, že...

Neapol prohrála v Udine s Higuaínem na hřišti? Juventus se dostal z -11 na +6 s Higuaínem na hřišti? Higuaín nebyl vyloučen za protesty, ale za druhou žlutou, kterou obdržel za předchozí faul?

Je už pravidlem, že příznivci Neapole, Interu a AS Řím vidí za každým trestem pro své hráče nebo naopak nepotrestáním soupeře spiknutí vedené Juventusem. Je potřeba si ale zopakovat základní fakta.

Juventus měl v jednu chvíli 11 bodovou ztrátu na Neapol. Momentálně je na prvním místě s 6 bodovým náskokem na svého soupeře z města pod Vesuvem. A to všechno se událo během doby, kdy Gonzalo Higuaín pravidelně nastupoval.

Neapol prohrála utkání v Udine ještě dříve, než byl Higuaín vyloučen. Pro domácí byly nařízeny 2 penalty. Ač byly jasné, údajně měl být rozhodčí citlivější, když se jednalo o druhý tým tabulky, který stíhá vedoucí Juventus. Jen, kdyby některý sudí projevil trochu citlivosti při nenařízení pokutového kopu proti Juventusu jen proto, že v předchozích měsících famózně stíhal vedoucí Neapol. To by se děly věci…

A hlavně, Gonzalo Higuaín nebyl vyloučen za to, že napadl rozhodčího. Argentinský útočník musel opustit hřiště poté, co nesmyslně fauloval domácího záložníka a dostal druhou žlutou kartu. Srovnání s Leonardem Bonuccim, který při nařízení pokutového kopu proti Juventusu v předchozím kole, velmi nevhodně zblízka spílal rozhodčímu, není na místě. Samotný rozhodčí Rizzoli včera prohlásil, že Bonucci se ho nedotkl. Pokud by ho udeřil hlavou, jak snad naznačují některé fotky a zejména pak příznivci Interu, Neapole a dalších, okamžitě by hráče vyloučil.

Proč Bonucci nebyl potrestán? Protože v zápise o utkání se nic neobjevilo, nic se totiž nestalo. Kromě nepřiměřeného řvaní na rozhodčího, za které se ale několikazápasové tresty zpravidla neudílejí. A mimochodem, zápis o utkání Higuaínovi ještě hodně pomohl. Rozhodčí Irrati totiž uvedl, že hráč do něj lehce strčil. Kdyby ono slovíčko „lehce“ chybělo, pak by útočník dostal 10 zápasový trest a sezóna by pro něho skončila.

Neapol už bodové manko stáhne jen těžko. Jenže boj o mistrovský titul se tedy nerozhodl v kanceláři, ale na hřišti. A Gonzalo Higuaín u všech podstatných momentů byl. Ani letošní sezóna tedy velký úspěch nepřinese. Chtělo by se říct, to máte za to, že jste se vykašlali na Evropskou ligu, abyste se mohli soustředit na domácí soutěž. S letošní formou se Partenopei měli zaměřit i na úspěch v EL a zlepšení celkového obrazu italského fotbalu ve světě.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Vlasák | středa 6.4.2016 13:24 | karma článku: 11,96 | přečteno: 490x