Zelené podpoří i Swarznegger – Kozy zastíní i Total Recall

  Kráska z Marsu ve filmu Total Recall se od roku 1993 až do dnes pyšnila titulem první ženy, která se nechala vyfotit se třema kozama. Dnes zveřejněná kampaň zelených ji zřejmě o tento titul připraví. Překlopí své zraky i Arnold v Kalifornii?

Zvysi lyricke motivy zajem o cesky venkov?Tomas Vitek  

Lyricky komponované fotografie vůdkyně kandidátky s dvěma kozama (vždy na separé fotografiích) a jedním kohoutem jsou skutečným trhákem. Ve dvacátém prvním století se nám příroda asi vzdaluje, a tak přichází motiv venkova na pomoc městu. Zatímco v padesátých letech chodily celé rodiny házet snopy na valníky do českých vesnic, valí si to dnes vesnice s tradičními hodnotami směrem k městu. Ne však na valnících s pšenicí, ale na billboader s polnicí. Zda ve městech najde dostatek zvířátek, která by se zapojila do společného reje, je diskutabilní.

Zde bych rád doporučil balet národního divadla - Zvířátka a petrovští. Když jsem jej v pěti letech shlédl poprvé, tak jsem nechápal. Když se však dnes podivám na tyto fota, chápat jej začínám. Jen doufám, že budu zvířátko a ne petrovští.

Ve finále zpět do Kalifornie. Guvernér Swarznegger v Americe známý pokrokovými, ekologickými názory se dnes intenzivně snaží pomoci své nové zemi i jinak. Účinkuje v turisty lákající kampaňi na Kalifornii, místo kde každý najde svůj sen. Pokud by se přidali k těm dvěma kozám ještě další dvě do páru, možná by to režisér zařadil do sestřihu jako další raritu. Otázkou zůstává, kam Arnold otočí ty své zraky: zda na foto nebo k nebi.

Ps: Autor záměrně jednu kozu ubral, aby dodal článku gradaci. Poznáte kterou?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomas Vitek | úterý 19.5.2009 16:31 | karma článku: 12,14 | přečteno: 1304x